Dr. Paul Mason - jak unikanie cukrów pomaga w utracie wagi

Czyli dlaczego jedzenie niskotłuszczowe nie działa Dr Paul Mason obtained his medical degree with honours from the University of Sydney, and also holds degrees in Physiotherapy and Occupational Health. Dr Mason developed an interest in low carbohydrate diets in 2011.
z- 248
- #
- #
- #
- #
- #
- #



















A tłuszcze są najbardziej gęste kalorycznie, unikanie ich to jest świetny sposób na budowanie deficytu.
Ucinanie węglowodanów jak się jest sportowcem, też jest idiotyzmem, jest to najlepsze źródło energii potrzebnej do treningu.
@Cernold: Dużo emocji wkładasz w sprawy żywieniowe, skoro musiałeś mnie zwyzywać. Ale niestety, Ja nie jestem nieukiem, a Ty masz bardziej religię żywieniową i oburzasz się, jak ktoś zderza twoje wierzenia z faktami.
@Kolarzino: To jest kwestia indywidualna, jak się spożywa pełnowartościowe węglowodany to nie ma się chęci na słodkie, a jak ktoś
@Cernold: Niestety, ale powtarzasz mity dietetyczne dalej i oskarżasz mnie o chłopski rozum, a sam słuchasz mitomanów dietetyki z internetu, zarabiających na prostych ludziach. Fizyki nie da się oszukać, nie wygenerujesz tłuszczu z powietrza, wynika to z wzoru na równoważność masy i energii.
Mit tycia od węgli przerabiałem 10 lat temu na sobie, po czym schudłem 10kg na prawie samych węglach, zrównoważonej