Wpis z mikrobloga

Nie macie wrażenia, że ludzie zluzowali z petardami w #sylwester?

Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?

#kiciochpyta #polska lska
  • 189
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie macie wrażenia, że ludzie zluzowali z petardami w #sylwester?

@marcelus: Nie. Sytuacja wygląda jakby prowadzone były działania wojenne.

Zabawne że tak samo zachowują się muzułmańscy imigranci w Niemczech, których się tak w Polsce nie lubi.
  • Odpowiedz
@marcelus: też zauważyłem ten trend od kilku lat coraz mniej petard słychać szczególnie to widać w dbiu sylwestra, młodzi już tak się nie garną do strzelania jak kiedyś, sam jak podrosłem to zawszę wystrzele tę jedną petardę na sylwka i mi starczy.... Kiedyś kupowało się zestawy jak na wojnę
  • Odpowiedz
@marcelus: ludzie wolą oglądać kolejne rolki z debilami na tiktoku, niż wydawać hajs na jakieś wtórne fajerwerki, które nudzą się po 10 sekundach
  • Odpowiedz
@marcelus: Kasa. Żeby kupić coś co będzie długo strzelało to trzeba wydać od 1000 zł w górę a każdy woli dołożyć do imprezy. Zresztą zauważyłem że dużo ludzi idzie oglądać nie strzelać.
  • Odpowiedz
no tak, bo kiedyś ludzie mieli więcej kasy...

@Bpnn: W stosunku do zarobków sprzed covida inflacja poszłą do góry, a zarobki proporcjonalnie nie. Częściowo tak- lata przed covidem mieliśmy więcej pieniędzy.
  • Odpowiedz
@marcelus: czy mądrzeć to nie wiem, natomiast na pewno jesteśmy świadkami powolnego umierania pewnej tradycji. Jeszcze córce 7 letniej powiedziałem żeby dobrze zapamiętała co widzi bo swoim dzieciom będzie opowiadała o tym co było a nie będzie.
  • Odpowiedz
@marcelus: u mnie w Polsce B jak zaczęli strzelać przed wigilią tak jeszcze wczoraj do wieczora się tłukli
dzień, noc - nonstop 10 dni ostrzału.
Widać dobrobyt tu u nas, bo stać na puszczanie hajsu z dymem, wcześniej była bieda a teraz pospólstwo wreszcie może się wyszaleć ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz