Wpis z mikrobloga

Spóźniasz się godzinę na spotkanie i nie szanujesz czasu drugiej osoby? "To moja ślepota czasowa, szanuj moją inność, neurotypowy faszysto". Jesteś zwykłym chamem? "Nie, to tylko brak filtra, taki mam urok". G---o prawda. Zrobili sobie z diagnozy tarczę, żeby nie musieć nad sobą pracować. Zamiast szukać narzędzi do życia w społeczeństwie, budują ołtarzyki dla swoich deficytów, wmawiając sobie, że bycie "neurospicy" to jakiś wyższy stopień ewolucji, a reszta to nudne NPC.

@
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: właśnie dlatego to diagnosta diagnozuje a psychiatra tą diagnozę potem stawia aby każdy sobie jak horoskop sam takiej diagnozy nie stawiał. Zawsze w każdym środowisku trafiają się przypadki zasłaniające się tematem aby nie konfrontować się ze światem, może Ty problemów z ASD/ADHD nie masz, to nigdy nie jest czarno białe że u każdego wygląda to identycznie. Dlatego też nazywa się to spektrum, każdy ma z czym innym problemy w
  • Odpowiedz
ADHD to mialem stwierdzone 20 lat temu, teraz wstyd sie przyznac bo jeszcze mnie z tymi self-diagnosed atencjuszami bedzie kojarzyl ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: byłem w grupie z bolerioza na FB. Też była to jakaś sekta i reklamowała jakieś różne drogie witaminy czy inne gówna. Po dwóch pytaniach zostałem z grupy usunięty (były to normalne pytania, wtedy szukałem w wparcia ale zależało mi, żeby było wyjaśnione jak to niby ma pomagać)
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: również siedziałem na tych grupkach. Ale to jest syf. Spróbuj napisać, że autyzm to choroba / zaburzenie psychiczne, to zjedzą Ciebie. Ciekawe w takim razie, co robi w spisie zaburzeń psychicznych.

Rozumiem, że poniższe przypadki to okazy zdrowia?
https://www.youtube.com/watch?v=5beAUHF0Isc
https://www.youtube.com/watch?v=fa2rYRg2Pyw

#neuroroznorodnosc, #neurodiversity #neuroatypowosc innego rodzaje s----------a
ziomus0812 - @whosyourdaddy_snakegirl: również siedziałem na tych grupkach. Ale to je...
  • Odpowiedz
właśnie dlatego to diagnosta diagnozuje a psychiatra tą diagnozę potem stawia aby każdy sobie jak horoskop sam takiej diagnozy nie stawiał.

@Isanell: problem, że psychiatrzy / psycholodzy doświadczają skrzywienia przez wykonywaną pracę i wszędzie widzą ADHD / autyzm.

Mój przykład: przez wiele lat leczyłem się psychiatrycznie w jednym ośrodku. Byłem u 6 psychiatrów. Żaden z nich nic nie wspomniał o możliwym autyzmie (mój problem to strach: fobia społeczna, lęk uogólniony
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: oj tak. 2-3 lata temu przypadkiem sobie zdiagnozowalem, potwierdzil mi pan doktuR i zaczalem szukac. trafilem tam gdzie ty, wytrzymalem 5 minut czytania. Wiekszosc tych ludzi to sa mega odklejency. Plus jest taki ze moje odklejenie nie wydaje sie teraz takie duze:) za to niektore rolki o ADHD powoduja ze czasem sie rozplacze, bo myslalem ze tylko ja ta tak mam w okreslonych sytuacjach (fundacja nie jestes sam) XD
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: takie rzeczy się diagnozuje żeby dostać leki i jakoś sobie radzić z inną chemią mózgu. A na tych grupkach to pewnie z 70% członków jak nie więcej jest po diagnozie testem z internetu i specjalistę to widzieli co najwyżej w telewizji. Podobnie jest z internetowymi "introwertykami" co nienawidzą ludzi i siedzą wiecznie w domu - w najlepszym wypadku to zwykłe buce w najgorszym są aspołeczni i powinni się leczyć
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl przez lata miałem błędną diagnozę depresji i zaburzeń lękowych, a koniec końców zdiagnozowalem się sam na ADHD i był to strzał w dziesiątkę. Dostałem leki (nie stymulant) i dzięki temu mogę w miarę normalnie funkcjonować, a nie prokrastynować
  • Odpowiedz