Aktywne Wpisy
mirko_anonim +16
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem z konfliktem między moją żoną a moją matką. Mamy dwójkę dzieci, mieszkamy w bliźniaku. Obok moi rodzice. Od dobrych trzech lat nie ma normalnych relacji z nimi. Żona miała konflikty z matką o zdanie w wychowaniu dzieci. Często było tak że mówiła że np. Nie dawać słodyczy, a babcia cichaczem dawała. Zeby bajek nie oglądali a babcia i tak im włączała ile się da. Lub że żona o coś dzieci upominałam to matka za chwilę to samo robiła z podkreśleniem że to ona też upomina. Ogólnie nie sposób wszystkich sytuacji wypisać bo dużo tego. W skrócie chodzi że żona czuje się gorsza w tej relacji, bez szacunku, bez zdania w temacie swoich dzieci. Niestety większości tych sytuacji nie widziałem, tylko z opowieści. Zawsze stałem za żoną, i też interweniowałem u swoich rodziców. Z tym ze matka się wypiera że tak nie jest lub że od jednego cukierka czy jednej bajeczki im się nic nie stanie. I to że my z szacunkiem nie odnosimy się do nich, że żona jest kłótliwa i szuka konfliktu a ja że jestem pantoflarz i nic nie wspieram rodziców. Teraz do tego doszło że żona w ogóle na podwórko z dziećmi nie wychodzi tylko po placach zabaw chodzi, unika jak ognia kontaktu z dziadkami, separuje dzieci twierdząc że ma dość domawiania się i nie chce mojej matki oglądać. Za to dziadkowie traktują to jako odwet i zarzucają że żona podsysa konflikt, że tak my długo nie ujedziemy i się rozstaniemy i że chcą z wnukami się widywać. Minimum dwa razy w tygodniu. Ja jestem między młotem i kowadłem. Jestem za żoną ale jestem już totalnie zmęczony tym konfliktem. Każde widzenie z rodzicami muszę wysłuchiwać jaką to mam złą żonę i kiedy dzieci zobaczą. Od żony jaką to mam złą matkę i że widzenie się z dziećmi raz na dwa tygodnie powinno starczyć dziadkom. Jak się chcę postawić, namówić na załagodzenie sytuacji to jest obraza i twierdzenie że ona już nie raz chciała dobrze żyć. Z drugiej strony matka też nie jest chętna do załagodzenia. Także jest nerwowo, napięcie jest ogromne, ja czuję się przybity i nie mam z kim nawet o tym pogadać wyżalić się. Dlatego jestem i piszę tu... u nas w rodzinie nie było takich konfliktów u żony już tak. Jej mama nie miała swojego zdania w wychowaniu dzieci, matka jej męża dużo narzucała. Może ten obraz rodzinny utkwił w przekonaniu mojej żony i jest taka agresywna. Jednak na terapienie chce się zgodzić twierdząc że to nie ona ma problem lecz moja matka.
#rodzina #malzenstwo #dzieci #tesciowie #tesciowa #matka #mama #zona #konflikt #klotnia #problem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
Mam problem z konfliktem między moją żoną a moją matką. Mamy dwójkę dzieci, mieszkamy w bliźniaku. Obok moi rodzice. Od dobrych trzech lat nie ma normalnych relacji z nimi. Żona miała konflikty z matką o zdanie w wychowaniu dzieci. Często było tak że mówiła że np. Nie dawać słodyczy, a babcia cichaczem dawała. Zeby bajek nie oglądali a babcia i tak im włączała ile się da. Lub że żona o coś dzieci upominałam to matka za chwilę to samo robiła z podkreśleniem że to ona też upomina. Ogólnie nie sposób wszystkich sytuacji wypisać bo dużo tego. W skrócie chodzi że żona czuje się gorsza w tej relacji, bez szacunku, bez zdania w temacie swoich dzieci. Niestety większości tych sytuacji nie widziałem, tylko z opowieści. Zawsze stałem za żoną, i też interweniowałem u swoich rodziców. Z tym ze matka się wypiera że tak nie jest lub że od jednego cukierka czy jednej bajeczki im się nic nie stanie. I to że my z szacunkiem nie odnosimy się do nich, że żona jest kłótliwa i szuka konfliktu a ja że jestem pantoflarz i nic nie wspieram rodziców. Teraz do tego doszło że żona w ogóle na podwórko z dziećmi nie wychodzi tylko po placach zabaw chodzi, unika jak ognia kontaktu z dziadkami, separuje dzieci twierdząc że ma dość domawiania się i nie chce mojej matki oglądać. Za to dziadkowie traktują to jako odwet i zarzucają że żona podsysa konflikt, że tak my długo nie ujedziemy i się rozstaniemy i że chcą z wnukami się widywać. Minimum dwa razy w tygodniu. Ja jestem między młotem i kowadłem. Jestem za żoną ale jestem już totalnie zmęczony tym konfliktem. Każde widzenie z rodzicami muszę wysłuchiwać jaką to mam złą żonę i kiedy dzieci zobaczą. Od żony jaką to mam złą matkę i że widzenie się z dziećmi raz na dwa tygodnie powinno starczyć dziadkom. Jak się chcę postawić, namówić na załagodzenie sytuacji to jest obraza i twierdzenie że ona już nie raz chciała dobrze żyć. Z drugiej strony matka też nie jest chętna do załagodzenia. Także jest nerwowo, napięcie jest ogromne, ja czuję się przybity i nie mam z kim nawet o tym pogadać wyżalić się. Dlatego jestem i piszę tu... u nas w rodzinie nie było takich konfliktów u żony już tak. Jej mama nie miała swojego zdania w wychowaniu dzieci, matka jej męża dużo narzucała. Może ten obraz rodzinny utkwił w przekonaniu mojej żony i jest taka agresywna. Jednak na terapienie chce się zgodzić twierdząc że to nie ona ma problem lecz moja matka.
#rodzina #malzenstwo #dzieci #tesciowie #tesciowa #matka #mama #zona #konflikt #klotnia #problem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
bastek66 +122
Zacznijmy od zakładów dodatkowych.
Luka Modrić jest oczywiście medalistą ostatniego #mundial - a to oznacza, że zakład dodatkowy z #mecz Włochy-Chorwacja nie wchodzi. Inaczej w drugim dzisiejszym spotkaniu. Luis de la Fuente dał dziś zagrać wszystkim piłkarzom z pola, którzy nie grali w poprzednich dwóch spotkaniach. Ba, Wszystkich, poza jednym wystawił w wyjściowym składzie, ale jakoś nie wpłynęło to na wzrost typów na tego "pewniaczka" w ostatniej godzinie przed meczem. No cóż, niektórzy będą sobie pluć w brodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W obu meczach tym razem bez bonusów do rozdania. Większość typujących prawidłowo przewidziało również kolejność w grupie B.
Drugą drużyną, która formalnie kończy mistrzostwa Europy jest Albania. Najwięcej punktów na meczach tej kadry uzbierali @Karlos02, @adi666, @serplesniowy i @xPrzemoo - wszyscy oni otrzymują dodatkowe 0,25 punktu do klasyfikacji generalnej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przejdźmy teraz do klasyfikacji. Najpierw rywalizacja w trzeciej kolejce, której triumfatorzy otrzymają dodatkowe punkty:
1. @Vanlid - 18 punktów
2. @Skorvez_957_ - 17 pkt
3. @cinu4 - 15 pkt
4. @bolorollo - 14 pkt
5.-6. @RudyZibi i @Roger_Casement - po 13,5 pkt
7.-9. @MrFryteczka, @okretowy_sanitariat i @xHaustedd - po 13 pkt
10. @Nemo24 - 12,5 pkt.
A jak prezentuje się klasyfikacja generalna?
1. @psycha (+1) - 82,5 punktów
2. @grabull (-1) - 80 pkt
3. @MrFryteczka (+2) - 77,5 pkt
4. @bonpensiero (-1) - 77 pkt
5. @kamilslaw (-2) - 76,5 pkt
6. @okretowy_sanitariat (+1) - 73,5 pkt
7. @Karlos02 (-1) - 71,75 pkt
8. @uncle_freddie (-1) - 69,5 pkt
9.-10. @Kajro (+2) i @lucas0 (+11) - po 69 pkt.
Czołówka się wykrystalizowała, w niej zmian niewiele. Ale jedna z nich bardzo ważna - zmiana lidera! @psycha zaliczyła potknięcie przy meczu Chorwacja-Włochy, ale dotychczasowy lider @grabull zaliczył je również w spotkaniu Albania-Hiszpania. Efekt widoczny w tabeli.
Czub klasyfikacji generalnej w większości zachowuje JOKERY na późniejsze spotkania. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cała klasyfikacja jak zwykle tutaj:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bnFtVPkHoqady8-HWu5Mko04Ex-7oVBxwA-wTWS6lIU
Tak a propos JOKERÓW. Ponieważ w trzeciej kolejce mecze toczą się w tych samych godzinach wprowadzam jedną zasadę dotyczącą tychże. Jeżeli typer z jednym JOKEREM postawi dwa kolejne w meczach jednej grupy, liczyć będzie się ten na mecz pierwszy na formalnej liście spotkań. W przypadku grupy C jest to spotkanie Anglia-Słowenia, a w grupie D - Holandia-Austria.
Możecie typować rezultaty jutrzejszych spotkań:
https://wykop.pl/wpis/76915297/typujemy-mecz-holandia-austria-0-0-mirkoeuro-euro2
https://wykop.pl/wpis/76915373/typujemy-mecz-o-honor-francja-polska-0-0-mirkoeuro
https://wykop.pl/wpis/76915487/typujemy-mecz-anglia-slowenia-0-0-mirkoeuro-euro20
https://wykop.pl/wpis/76915523/typujemy-mecz-dania-serbia-0-0-mirkoeuro-pilkanozn
W typach na mecze grupy D wkradł się błąd - oczywiście możecie je typować do godziny 18, nie do 21. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pamiętajcie też, że jutro rozstrzygnie się też rywalizacja o dodatkowe punkty za typowanie meczów naszej kadry. Najlepszy zdobywa aż 10 punktów! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Również do pierwszego gwizdka sędziego możecie typować czołowe dwójki w tych grupach:
https://wykop.pl/wpis/76915201/mirkoeuro-typujemy-pierwsza-dwojke-w-grupie-d-0-0-
https://wykop.pl/wpis/76915101/mirkoeuro-typujemy-pierwsza-dwojke-w-grupie-c-0-0-
I to tyle ode mnie na dziś. Do zobaczenia jutro! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#euro2024 #mecz #reprezentacja
https://wykop.pl/wpis/76714719/witajcie-kibice-pilkanozna-mecz-jak-zapewne-doskon
Chcesz do nich dołączyć i typować razem z nami? Zaplusuj odpowiedni komentarz w zalinkowanym wpisie! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli nie chcecie już być wołani, to proszę o wyraźną sugestię w komentarzu bądź w wiadomości prywatnej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kwass85 @klepo661 @Kryn217 @Pokojowa @mozetakmozenieniewiem @Leotard00
@LaheyRandy @booze_epicure @roadtodeath
Remis Włochów + Joker ✅️
Wygrana Hiszpanii ✅️
Kolejność końcowa tych dwóch drużyn ✅️
Dobry dzień (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
PS: Gratulacje dla @psycha (jednak udało się wskoczyć na miejsce lidera) ( ͡° ͜ʖ ͡°)