Aktywne Wpisy
factoryoffaith_ +137
Ponad 4 lata starań, rezygnacja z pracy (praca z dziećmi tylko przypominała mi o moim pragnieniu), żeby się nie stresować i oddać ogarnianiu swojego organizmu. Godziny dziennie poświęcone latami na czytanie badań naukowych o moich i partnera problemach. Układanie diety, stylu życia, terapia. Tysiące złotych na badania, pewnie dziesiątki tysięcy na lekarzy, tony supli, leki które wpływają codziennie na moje samopoczucie. Układanie życia pod wizyty lekarskie + loty (tylko niewielką część czasu
morgiel +3
na razie sporządziłem sobie taką "listę życzeń" są to książki które zainteresowały mnie po opisie lub zostały mi polecone, na razie chyba i tak będę kontynuował czytanie biblii ktoś z was czytał którąś z tych pozycji? jakieś zdanie na jej temat?
Symulacje wykazały, że uderzenie, które utworzyło największy krater Tytana, mogło spowodować powstanie ciepłego jeziora pełnego wody i substancji organicznych. Na taką możliwość wskazuje nowy artykuł zaprezentowany niedawno na 52. konferencji Lunar and Planetary Research Conference (LPSC)
Link do znaleziska: (dodałem krótkie tłumaczenie w komentarzu) https://www.wykop.pl/link/6017761/najwiekszy-krater-na-tytanie-mogl-byc-odpowiednim-miejscem-do-powstania-zycia/
#swiatnauki #gruparatowaniapoziomu #liganauki #ligamozgow #ciekawostki #qualitycontent
#nauka #kosmos #astronomia #ewolucja #biologia #natura #zycie
Ja bym dodał jeszcze Enceladus to tego szeregu.
Enceladus ma potwierdzone, chyba.