Aktywne Wpisy
skrajnie-umiarkowany +666
Zmarł polski żołnierz raniony na granicy.
W tym wątku wrzucamy mordy tych którzy szczuli przeciwko Polsce, przeciwko polskim żołnierzom i SĄ ZA TO WSPÓŁODPOWIEDZIALNI
#bekazlewactwa #wojna #ukraina #polska #rosja
W tym wątku wrzucamy mordy tych którzy szczuli przeciwko Polsce, przeciwko polskim żołnierzom i SĄ ZA TO WSPÓŁODPOWIEDZIALNI
#bekazlewactwa #wojna #ukraina #polska #rosja
Viesti +56
W sumie to rozczarowałem się tym tagiem. Po napisaniu prostej historii o tym że nie stać mnie na nowy dom i kupię pewnie taki do remontu, oraz że obecne ceny są mocno przeszacowane w stosunku do zarobków normalnej rodziny (jak i że program 0% zatrzyma potencjalne spadki), dowiedziałem się że:
- żeby kupić dom za 700 tys. trzeba zarabiać 30-40 tys. netto miesięcznie,
- rodzina zarabiająca 10 tys. netto żyje na skraju
- żeby kupić dom za 700 tys. trzeba zarabiać 30-40 tys. netto miesięcznie,
- rodzina zarabiająca 10 tys. netto żyje na skraju
Miejsce z rzeźbą Światowida (nie mylić ze Świętowitem!) oraz kapliczką bogini Mokoszy. Położone we wsi Gajowniki, na prywatnym, ale ogólnodostępnym terenie, nieopodal rzeczki Niwodnica. Powstało w 2018 roku w następstwie zniszczenia Światowida stojącego na Babiej Górze w pobliżu Choroszczy. Obecnie miejsce to jest pod opieką trzech gromad: Rodzimy Kościół Polski – Podlaskie oraz Słowianie Północy, a także Starowierstwo Morzan.
Lokalizacja na mapie: klik
#slowianie #religia #wiara #ciekawemiejsca #ciekawostki #podlaskie #podlasie #gajowniki
https://www.wykop.pl/wpis/60491361/byliby-tu-chetni-e-na-przeglad-wspolczesnych-slowi/
@zlotopotoczanin, @zryyyty, @biliard, @Szalamaja, @tlaziuk, @olasty, @DominiCanes, @Hamalesn, @Dres, @LubieDrapacSiePoGlowie, @Artron, @Inguz, @bmstr, @maua_krewetka, @kiciek, @nikodemus, @Singularity00, @duch_dauna, @percunust, @puxisam, @mindrape, @xPrzemoo, @Karonon, @kamycha, @marcepanina, @Rdzawo_brody98, @szasznik, @deckard89, @krytyk1205, @little_drab, @Billybob, @
Panie @piespolny dobry proceder pan tu rozpocząłeś (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง