Aktywne Wpisy

Zmorka +166

czerwony_kmer +221
Cały przystanek został osłupkowany. Jeśli zdjęcie mogłoby mówić, to krzyczałoby "nie wolno tu parkować". Na moich oczach kierujący zaparkował na samym środku czynnej zatoki autobusowej. Wysiadł i poszedł do pawilonów usługowo handlowych które znajdują się na lewo. Mi nie pozostało nic innego jak tylko go zgłosić. Na szczęście tym razem sprawiedliwości stało się zadość.
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
źródło: wykroczenie
Pobierz

108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W Polsce w Bielsku-Bialej pani chirurg za taką stawkę nie będzie pracować, bo to prowadzi do problemów ze snem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#lekarz #medycyna #zdrowie #praca #pracbaza #polska #nfz #sluzbazdrowia
źródło: 1000015666
Pobierzciężko jest być postawionym pod ścianę przez informatyka bo szeroko patrząc możesz znaleźć innego, jak przez miesiąc Twoja firma będzie miała nie 4 osoby z IT tylko 3 bo któryś się zwolni i musisz znaleźć nowego, nic się nie stanie. w szeroko pojętej budowlance jest podobnie, nawet jak rura pęknie od czapy
@KakaowyTaboret
Sam siebie kwalifikujesz swoim zachowaniem. Dokładnie jak pisałam, nie ważne co zrobisz, nie wasz w co powiesz jak bardzo chcesz pomóc przyjdzie ci taka agresywna patologia i nic nie zrobić ¯\(ツ)/¯
@Kulturozofia_pl: Czyli znam tych ludzi. Przykro mi, ale taka jest prawda. Przykro mi że czujesz się jako "gorszy sort" intelektualny, ale tak to wygląda w praktyce. A jak chcesz mieć więcej tej specjalizacji o której wspomniałeś to należałoby wprowadzić parytety płci na tych studiach - wtedy i ludzie się szybko znajdą do robienia tego.
Chcesz zwiększyć ilość lekarzy którzy nie będą chcieli zająć tych miejsc? Co? XD
@Mitur:
Znasz tych ludzi? Tych ludzi, których w PL jest jakieś... 140 tysięcy? Niesamowite. Jaki jest twój sekret? Ja znam może 1/140 tego, a i tak mam problem przypomnieć sobie wszystkie osoby z podstawówki.
Typie, poznałeś kilka osób, może kilkanaście i myślisz, że na tej podstawie już wiesz wszystko o ~140 tys. A co gorsza, masz takie mniemanie o sobie, że
@zmadrzalempo30: Bo jak się studiuje medyczne to nie ma się za bardzo czasu na poszerzanie horyzontów. Medycyna to praca na etat + nadgodziny; Biznesówka to kilka zajęć w tygodniu (pomijam tutaj, że wymienione finanse dużo czerpią z wydarzeń bieżących i bardziej się skupiają na wiedzy
Też uważam, że uwolnienie miejsc na studiach i nasycenie rynku pracy
Po drugie - byłoby więcej studentów to i więcej by przyjęło. Masz problem z logiką? Problem jest wieloletni
@Kulturozofia_pl:
Jakie tajemne? Dostales linki wprost na działania organizacji
Są wsród was w porządku ludzie ale to wyjątki (może do nich należys, nie znam Cie nie będę Cię oceniał)
Jeszcze troche i
Jest w tym tyle logiki co prawdy we wszystkim co piszesz ¯\(ツ)/¯
Na wykopie można sobie napisać każdo kłamstwo i ludzie to czytają. Ty po prostu kłamiesz. Lobby lekarskie nie ma żadnego wpływu na przyjęcia na studia.