Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD

108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.

Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.

W Polsce w Bielsku-Bialej pani chirurg za taką stawkę nie będzie pracować, bo to prowadzi do problemów ze snem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#lekarz #medycyna #zdrowie #praca #pracbaza #polska #nfz #sluzbazdrowia
ArtBB - Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD

108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysi...

źródło: 1000015666

Pobierz
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

t: Co Roku zastają setki miejsc niezależnie od ilości studentów. Więc chcesz do szklanki ze węża strażackiego nalewać tylko po to że jak się więcej rozleje to się więcej naleje?

@dr_Batman:

WIęcej studentów - więcej ludzi na specjalizacjach. Tyle. Jak pisałem problem jest wieloletni dodatkowo podkręcany przez lobby lekarskie które wplywa na limity specjalizacji i przyjęć na
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret: To nie są konsultacje. To jest opinia, oni napisali że są przeciw bo uczelnie nie mają zaplecza szkoleniowego ¯\(ツ)/¯

Albo kłamiesz albo nie rozumiesz czym jest opinia a czym jest organ sprawczy.

Którzy i tak ich nie zajmują.
  • Odpowiedz
To nie są konsultacje. To jest opinia, oni napisali że są przeciw bo uczelnie nie mają zaplecza szkoleniowego ¯\(ツ)/¯

Albo kłamiesz albo nie rozumiesz czym jest opinia a czym jest organ sprawczy.

Którzy i tak ich nie zajmują.

Odpowiedz
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret: Rozumiesz znaczenie słowa obligatoryjna? Nie ich opinia nie obliguje do czegokolwiek.

Mało tego. Ich opinia została zignorowana i są na to dowody i fakty w postaci przyznania miejsc uczelniom z negatywną opinią komisji niezależnej od lekarzy, w których to przypadkach lekarze wyrazili opinię.

Dalej albo kłamiesz albo tego nie rozumiesz.
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret: Obligatoryjnie znaczy że jest to obowiązkowe wynikające z prawa.

Więc nie opinia rady lekarskiej nie jest obligatoryjna. A ty nie rozumiesz o czym mówisz.

Prawnie? Czyli jak? Jak według prawa lekarze mają wpływ na ustawodawstwo?
  • Odpowiedz
doszkalać po kilka godzin dziennie

@Tratak: XD Wy się więcej szkolicie niż pracujecie (kiedyś zrobiłem ankietę na wypoku i IT ludki mówiły, że pracują średnio 2-4h dziennie).
  • Odpowiedz
@ArtBB: jaka to jest patola... przez ich wypłaty budżet klęka i płacze, w dodatku kasta nie pozwala na wykształcenie większej ilości lekarzy co by mogło zmniejszyć te pensje, społeczeństwo się starzeje, więc przy tej ilości personelu będzie tylko gorzej (więcej potrzebujących pomocy ludzi, mniej młodych ludzi do wykształcenia). Ostatnio dostałem skierowanie od rodzinnego do specjalisty chorób zakaźnych z podejrzeniem boreliozy, dzwonię tam i proponują termin na kwiecień xDD Skończy się
  • Odpowiedz
WIęcej studentów - więcej ludzi na specjalizacjach. Tyle. Jak pisałem problem jest wieloletni dodatkowo podkręcany przez lobby lekarskie które wplywa na limity specjalizacji i przyjęć na studia.

@KakaowyTaboret: :DDDDDDDDDDDDDDDD Boże, co za jełop. Skąd to wziąłeś? Ze swojego chłopskiego rozumu?

Wiesz, że nie trzeba robić specjalizacji? Wiesz, że nie trzeba pracować w Polsce? Wiesz, że nie trzeba robić specjalizacji w
  • Odpowiedz
. Ostatnio dostałem skierowanie od rodzinnego do specjalisty chorób zakaźnych z podejrzeniem boreliozy, dzwonię tam i proponują termin na kwiecień xDD

@Kapral69: no debil. Ty serio myślisz, że ci zaproponowano taki termin, bo lekarzowi się nie chciało? Czy może dlatego że masz takie finansowanie placówek? HMM...
  • Odpowiedz