Aktywne Wpisy
IbraKa +238
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Guadalajara +58
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na

108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W Polsce w Bielsku-Bialej pani chirurg za taką stawkę nie będzie pracować, bo to prowadzi do problemów ze snem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#lekarz #medycyna #zdrowie #praca #pracbaza #polska #nfz #sluzbazdrowia
źródło: 1000015666
Pobierz@KryptonZ: To co proponujesz? Zamknąć SORy? Skoro kogoś ponad 100 tysięcy miesięcznie nie motywuje to co jeszcze trzeba, żeby lekarzowi się opłacało pracować?
@ArtBB: Uwolnić specjalizacje, to szybko się okaże (no, za 5-10 lat), że jednak są chętni i za 50 tysięcy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Trochę to wygląda jakbyście albo robili specjalnie propagandę z tego ogłoszenia, albo celowo ktoś je wrzucił. Nie byłby to pierwszy raz jakby dyrektorzy szpitali robili fałszywe ogłoszenia żeby nakręcać dezinformacje.
Chcecie wydawać miliardy żeby dowalić lekarzom. Nazywajcie po imieniu a nie zasłaniajcie się dobrymi intencjami
Chirurgiem w tym kraju może zostać każdy chętny z dwoma rękami.
@dr_Batman: Pierdyliardy od razu xd
Przecież jak lekarzy będzie więcej, to będą tańsi. W obecnej sytuacji mamy też drogo, ale przynajmniej dostępność usług medycznych jest niewielka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dr_Batman: teraz też płacą i nic z tego nie mam. Jak lekarzy będzie 20x więcej to stanie się to co z taxi. Ceny spadną.
@zmadrzalempo30: no i widać że bait, w it to są może oczytani w teorii blackpilla lol
@pozdroxxx666: generalnie zgoda, ale prawda jest taka że kontakt ze służbą zdrowia = instant w--------e. Nie będę się dzielił prywatnymi historiami ale zgadzam się w 100% że czasem ręce
@ArtBB: dobra ale o jakiej alternatywie mowa? Ile miałaby zarabiać na tym stanowisku gdzie dyżur jest od 8 do 15:30?