- sizuuu
- wielkilen
- Robur522
- lysy_kudlacz
- konto usunięte
- +3 innych
- darek-jg
- konto usunięte
- mokrysentwojejmatki
- dyniel
- bialy100k
- +39 innych
- 3
że nie mam żony
@paramyksowiroza: A chciałbyś mieć? ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Ktoś musi przecież to wszystko zjeść.
Zapraszam na dużą aktualizację #mirkoprzepisypl :)
Zachęcam do odwiedzenia strony https://mirkoprzepisy.pl/, gdzie pojawiły się nowe linki:
Omlet szpinakowy od @chixi
Bułki maślane od @Jeden_Dwa_Trzy_
Anchois z brokułami i makaronem od @plusem-wyklety
Golonka do słoików od @michallus
Sernik od @ zadra15
Twarogowy spód do pizzy od @Ajlson
Woodstockowe menu (gulasz i halawa) od @phervers
Chleb od @Sigurdsdottir
Stek z kaczki saute od @Michu94
Klops od @regis091
Roladki z bakłażana od @chixi
Zupa
Zachęcam do odwiedzenia strony https://mirkoprzepisy.pl/, gdzie pojawiły się nowe linki:
Omlet szpinakowy od @chixi
Bułki maślane od @Jeden_Dwa_Trzy_
Anchois z brokułami i makaronem od @plusem-wyklety
Golonka do słoików od @michallus
Sernik od @ zadra15
Twarogowy spód do pizzy od @Ajlson
Woodstockowe menu (gulasz i halawa) od @phervers
Chleb od @Sigurdsdottir
Stek z kaczki saute od @Michu94
Klops od @regis091
Roladki z bakłażana od @chixi
Zupa
- Sigurdsdottir
- adii_22
- konto usunięte
- wielq
- dyniel
- +85 innych
@paramyksowiroza w życiu bym się nie spodziewał że będę na takim zestawieniu. Gratki za napracowanko.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
( ͡° ʖ̯ ͡°)
- paramyksowiroza
- konto usunięte
- dart22
- Ajlson
- konto usunięte
- +1 innych
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
- 3
@paramyksowiroza: dzięki, to miłe chociaż żałuję, że trafiłam akurat z tym przepisem ;) sajgonki z niego wychodzą smaczne, ale estetycznie wymagały dopracowania :)
Ja chyba założę jakiś tag typu #dziwnychludzispotykasiepozmroku
Tym razem, wracając ze spaceru z psem, spotkałem Złomiarza.
Przyciągnął moją uwagę chrzęstem puszek, które wyciągał z okolicznych śmietników, po czym bardzo starannie gniótł je na płasko i wrzucał takie płaskie kawałki aluminium do toreb wiszących dookoła jego wózka.
Zauważyłem, że porusza się bardzo niesprawnie. Jedna z jego nóg miała widoczne problemy ze zginaniem, więc dość mocno kuśtykał ciągnąc wózek za sobą. Zresztą jego wózek
Tym razem, wracając ze spaceru z psem, spotkałem Złomiarza.
Przyciągnął moją uwagę chrzęstem puszek, które wyciągał z okolicznych śmietników, po czym bardzo starannie gniótł je na płasko i wrzucał takie płaskie kawałki aluminium do toreb wiszących dookoła jego wózka.
Zauważyłem, że porusza się bardzo niesprawnie. Jedna z jego nóg miała widoczne problemy ze zginaniem, więc dość mocno kuśtykał ciągnąc wózek za sobą. Zresztą jego wózek
@UnitrA łee ale się #!$%@?łem, myslalem że jesteś OPem xd
- helga-von-klusken
- konto usunięte
- White_Orchid
- slava
- baal80
- +9 innych
- 2
@paramyksowiroza: rano chodziłem bez kurtki. Pogoda zwariowała...
@paramyksowiroza: Ja na rowerze w krótkich spodenkach wczoraj xD
#chiny #koronawirus #epidemia #heheszki #coronavirus #gry #pdk
Chyba pora odświeżyć stary mem, bo już niedługo...
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chyba pora odświeżyć stary mem, bo już niedługo...
( ͡° ͜ʖ ͡°)
- DeathFromSandman
- konto usunięte
- Mirkosoft
- Keepor
- esquina
- +2 innych
Mirki, dziś polecam Poc Chuk, czyli marynowaną w cytrusach a następnie grillowaną wieprzowinę. Do tego grillowane ziemniaczki, krótko marynowana czerwona cebulka z marchewką, czerwona fasolka i oczywiście salsa pomidorowa!
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
- pestis
- Mirkosoft
- azaleasky
- Amelianna
- Pjongjanska_ferma_zolwi
- +7 innych
@paramyksowiroza: A jak linuksiarze radza sobie z kobietami? Pewnie nie jest wesolo hmm?
@paramyksowiroza: Cos czuje ze ty oszukujesz z tym linuksem. Pewnie z windowsa korzystasz
Mirki, jaki farsz do indyka? Chciałbym coś, do czego jutro kupię składniki, więc raczej bez wątróbek drobiowych.
Co polecacie sprawdzonego?
#gotujzwykopem
Co polecacie sprawdzonego?
#gotujzwykopem
konto usunięte via iOS
- 2
@paramyksowiroza: Jabłka, cebula, żurawina
@Hannahalla: No właśnie znalazłem coś podobnego. Tam w składzie są jeszcze orzechy i migdały, ale to chyba dobry trop. Dzięki :)
Gdy uświadomisz sobie, że już nie zdążysz kupić bombek na choinkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #gotujzwykopem
#heheszki #gotujzwykopem
- 3
@paramyksowiroza: Podłóż drewna pod wannę, rozpal i zupa będzie jak znalazł.
Zapraszam na aktualizację #mirkoprzepisypl
Mamy już ponad 350 przepisów!
Zachęcam do odwiedzenia strony https://mirkoprzepisy.pl/, gdzie pojawiły się nowe linki:
Pierogi z kapustą i pieczarkami od @BlackPinguin
Ciastka z masła orzechowego od @chixi
Carnivore pizza od @BarkaMleczna
Kurze łapki od @chixi
Barraquito od @Mahapralaja
Crema di mascarpone e nutella - Krem z mascarpone i nutellą od @Nuuskamuikkunen
Fatbombki od @ElCiesiel
Chleb pszenny na żytnim zakwasie od @Idahoo
Szarlotka na kruchym cieście z
Mamy już ponad 350 przepisów!
Zachęcam do odwiedzenia strony https://mirkoprzepisy.pl/, gdzie pojawiły się nowe linki:
Pierogi z kapustą i pieczarkami od @BlackPinguin
Ciastka z masła orzechowego od @chixi
Carnivore pizza od @BarkaMleczna
Kurze łapki od @chixi
Barraquito od @Mahapralaja
Crema di mascarpone e nutella - Krem z mascarpone i nutellą od @Nuuskamuikkunen
Fatbombki od @ElCiesiel
Chleb pszenny na żytnim zakwasie od @Idahoo
Szarlotka na kruchym cieście z
- pawelczixd
- TrissMerigold
- JusTQL
- wujek_mikazjusz
- Marian90
- +43 innych
@paramyksowiroza: jakbym wiedziała że moje pierniki wlecą do mirkoprzepisów to bym dała lepsze zdjęcie XD
- paramyksowiroza
- pawelczixd
- KrolOkon
- dekonfitura
- 1950M
- +4 innych
Jak zwykle na ostatnią chwilę. Trzymajcie kciuki, żeby się zdążył ukisić :)
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
- TheKa
- Rocky_Zuma_Skye
- toodrunktofuck
- mario1979
- Amelie
- +8 innych
@paramyksowiroza Ja wstawiłem w niedzielę i teraz jest tylko lekko trącony, ale do niedzieli postoi i będzie git. Co do tych skurek z chleba...to są niekoniecznie, ale co dom to przepis. Czasu masz sporo. Uda Ci się. WESOŁYCH ŚWIĄT!
@andyk78: ważne aby była to sol kamienna, nie jodowana
- erysipelothrix
- elf_pszeniczny
- hejk4
- no_czesc
- Thunderbolt
- +1 innych
- 2
@paramyksowiroza: @LZBNZ: @paramyksowiroza: to tylko Gońciarz :D i jego książka: Rozum i godność człowieka ;)
@erysipelothrix: To wpadaj, pooglądamy razem :)
Mirki, dziś polecam Boeuf Bourguignon, czyli wołowinę po burgundzku, bo to świetna potrawa na tę pogodę :)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
- 309
Mam wrażenie, że tłumacz Youtube ma jeszcze małe problemy z językiem francuskim...
#gotujzwykopem #heheszki
#gotujzwykopem #heheszki
- kanarovsky
- bartmx17
- Lutniczek
- ranunculus
- konto usunięte
- +304 innych
- 59
@paramyksowiroza: co chcesz od niego ? Bardzo ładnie tłumaczy
- paramyksowiroza
- tymc
- konto usunięte
- domenico_falluci
- hakeryk2
- +54 innych
@paramyksowiroza: tak jakby tłumacz Google nie miał problemu z jakimkolwiek językiem xD
- ZygoteNeverborn
- konto usunięte
- Zendenn
- Kasia123456789
- Klim4s
- +194 innych
Mirki, dziś polecam kurze łapki dim sum style.
Roboty było z nimi mnóstwo, ale efekt jest ciekawy.
Częstujcie się, można po dwie :)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
Roboty było z nimi mnóstwo, ale efekt jest ciekawy.
Częstujcie się, można po dwie :)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
konto usunięte via Android
- 3
@paramyksowiroza jezu, nawet mój pies by tego nie zjadł, a widziałem jak jadł już różne świństwa
@chixi:
1. 20 kurzych łapek zalewasz wodą, dodajesz łyżeczkę cukru, soli i octu ryżowego. Doprowadzasz do gotowania i obgotowujesz przez 10 minut. Wylewasz wodę, a łapki kładziesz na blasze od piekarnika.
2. Ustawiasz piekarnik na 80 stopni i suszysz łapki przez ok 2 godziny. To bardzo, bardzo, bardzo ważne, bo jeśli nie wysuszysz ich dobrze, następny etap skończy się pożarem kuchni, lub oparzeniami ciała.
3. W głębokim rondlu, albo frytkownicy ustawiasz
1. 20 kurzych łapek zalewasz wodą, dodajesz łyżeczkę cukru, soli i octu ryżowego. Doprowadzasz do gotowania i obgotowujesz przez 10 minut. Wylewasz wodę, a łapki kładziesz na blasze od piekarnika.
2. Ustawiasz piekarnik na 80 stopni i suszysz łapki przez ok 2 godziny. To bardzo, bardzo, bardzo ważne, bo jeśli nie wysuszysz ich dobrze, następny etap skończy się pożarem kuchni, lub oparzeniami ciała.
3. W głębokim rondlu, albo frytkownicy ustawiasz
Dziwnych się ludzi spotyka po nocy. Wyszedłem z psem, by psina przeleciała się trochę przed snem.
Lekki mróz, szyby samochodów pokryte srebrzystą warstewką szronu. Pies niezadowolony, nie lubi mrozu. Stąpa wysoko podnosząc nogi, jak bocian na bagnach.
Z naprzeciwka idzie facet, wygląda jakby nie spał od tygodnia.
- Przepraszam Pana - zaczepił jakby trochę nieśmiało - ja nigdy takich rzeczy nie robię, no ale muszę... z Kolskiej mnie wypuścili. I ja już
Lekki mróz, szyby samochodów pokryte srebrzystą warstewką szronu. Pies niezadowolony, nie lubi mrozu. Stąpa wysoko podnosząc nogi, jak bocian na bagnach.
Z naprzeciwka idzie facet, wygląda jakby nie spał od tygodnia.
- Przepraszam Pana - zaczepił jakby trochę nieśmiało - ja nigdy takich rzeczy nie robię, no ale muszę... z Kolskiej mnie wypuścili. I ja już
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
- 83
@paramyksowiroza: szkoda, że najprawdopodobniej te parę groszy właśnie przepija, a relacji z córkami (o ile naprawdę istnieją) to w cudowny sposób nie naprawi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chociaż cień nadziei zawsze jest.
Chociaż cień nadziei zawsze jest.
- paramyksowiroza
- NarcoPolo
- Cockatrice
- vegetas
- mirek_januszy
- +78 innych
- 112
@paramyksowiroza: Za parę godzin się okaże że facet nie żyje od 5 lat, miał problem z alkoholem, brak pracy i pieniędzy, mówiąc córkom że idzie do sklepu powiesił się w stodole za domem.
- paramyksowiroza
- jolkafasolka
- harpiowata
- Miczogen
- Yezoosh
- +107 innych
Nie za bardzo się znam na papierze ryżowym, jakoś nie miałem okazji. Chciałbym dziś zrobić sajgonki, ale ilość składników przekracza moje możliwości pochłaniania jedzenia :)
Więc dwa pytania:
1. Czy lepiej zawinąć nieusmażone sajgonki i schować w lodówce na jutro, czy lepiej zawijać tuż przed smażeniem?
2. Czy lepiej mrozić zawinięte i nieusmażone sajgonki, czy lepiej je najpierw usmażyć i dosmażyć po rozmrożeniu?
#gotujzwykopem
Więc dwa pytania:
1. Czy lepiej zawinąć nieusmażone sajgonki i schować w lodówce na jutro, czy lepiej zawijać tuż przed smażeniem?
2. Czy lepiej mrozić zawinięte i nieusmażone sajgonki, czy lepiej je najpierw usmażyć i dosmażyć po rozmrożeniu?
#gotujzwykopem
@paramyksowiroza taki protip, zamiast grzybków chińskich, które są dość drogie, dodaję nasze rodzime, suszone, oczywiście nie za dużo, ale aromat też jest fajny. Smacznego!
konto usunięte via Android
- 3
@Wredna_pomarancza uszak bzowy to taki rodzimy odpowiednik grzybów mun, a mało ludzi go u nas zna i zbiera :)
#gotujzwykopem