Makaron z łososiem, limonką, szpinakiem i kaparami └[⚆ᴥ⚆]┘
Bardzo dobry włoski przepis!
W oryginale nie używa się cebuli którą dałam, za to białe wino. Zabiela się całość mascarpone lub ricottą, ja użyłam śmietanki 18% uht. Włosi wybierają cytrynę, dałam sok z 1,5 limonki. Także pieprz, czosnek oraz papryczkę chili, pietruszkę, dużo kaparów.
Na koniec posypałam parmezanem.
Makaron De Cecco fusilli lunghi bucati, bardzo długi, ciężki, gruby, efektowny na maksa i jak dla mnie średnio
Bardzo dobry włoski przepis!
W oryginale nie używa się cebuli którą dałam, za to białe wino. Zabiela się całość mascarpone lub ricottą, ja użyłam śmietanki 18% uht. Włosi wybierają cytrynę, dałam sok z 1,5 limonki. Także pieprz, czosnek oraz papryczkę chili, pietruszkę, dużo kaparów.
Na koniec posypałam parmezanem.
Makaron De Cecco fusilli lunghi bucati, bardzo długi, ciężki, gruby, efektowny na maksa i jak dla mnie średnio
![arinkao - Makaron z łososiem, limonką, szpinakiem i kaparami └[⚆ᴥ⚆]┘
Bardzo dobry wło...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/8d1029ee92059b8aa3fabec0008fda10f6a66a00377313c51cbfedf40bcf145d,w400.jpg)
źródło: 20240726_184412
Pobierz
źródło: temp_file6751368369098781996
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora