Dziś poniedziałek. Czas w sam raz poprawić recepturę na pizzę co by była gotowa na piątek.
Marzy mi się dobra pizza. Taka z zimnej fermentacji. Z pysznymi boczkami, którą da się radę ogarnąć na zwyczajnym piekarniku 250 st C bez kamienia. Po prostu dobrze nagrzana blacha, lodówka, 3 4 dni wyrastania, domowy sosik i jedziemy :)
Podzielicie się swoimi sprawdzonymi przepisami? Ile drożdży? Ile wyrastania?
W komentarzu
![Trojkatyzacja_K0ta - Hej Mireczki z tagu pizza.
Dziś poniedziałek. Czas w sam raz po...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f1bfc3d2e6ac29f7fa7ef42b0c82f7ea88f215f445ac783081f24d3a5bf72812,w400.png?author=Trojkatyzacja_K0ta&auth=88d01998a2f9268bc8e4f0474db2c0a5)
#pies #psy #koty #kiciochpyta #weterynaria