Wpis z mikrobloga

Podsumowanie kongresowego wysłuchania ws. UAP
Standardowo proszę o plusika i wykopanie: https://wykop.pl/link/7587461/podsumowanie-kongresowego-wysluchania-ws-uap

13 listopada 2024 roku w Kongresie USA odbyło się wysłuchanie pt. Niezidentyfikowane Zjawiska Anomalne: Ujawnienie Prawdy, któremu przewodniczyli Nancy Mace oraz Glenn Grothman, reprezentujący podkomisje ds. Cyberbezpieczeństwa, Technologii Informacyjnych, Innowacji Rządowych oraz Bezpieczeństwa Narodowego. Podczas wysłuchania zeznania pod przysięgą mówienia prawdy złożyli m.in. kontradmirał Marynarki Wojennej (w stanie spoczynku) dr Tim Gallaudet, były urzędnik Departamentu Obrony Luis Elizondo, członek niezależnego zespołu badawczego NASA ds. UAP Michael Gold oraz dziennikarz śledczy Michael Shellenberger.

Celem wysłuchania było zbadanie przyczyn nadmiernego utajniania informacji dotyczących UAP oraz zrozumienie powodów oporu wobec ich ujawnienia. Komisja chciała również przyjrzeć się doniesieniom medialnym o tajnych rządowych badaniach nad UAP, które nie zostały ujawnione obywatelom USA, a także działalności Biura AARO.

Zapraszam na discorda ufologicznego: https://discord.com/invite/CssPNXQWbG

#ufonapowaznie #ufo #uap #usa
UFOnapowaznie_pl - ✅Podsumowanie kongresowego wysłuchania ws. UAP
Standardowo proszę ...

źródło: wysłuchanie UAP

Pobierz

Jak oceniasz wysłuchanie?

• Ok, tego się spodziewałem. 7.8% (62)
  • Nie mogę powiedzieć - NDA. 21.0% (168)
  • Takie średnie bym powiedział. 9.6% (77)
  • Teatr dla gojów. 42.3% (338)
  • Nie wiem. 19.4% (155)

Oddanych głosów: 800

• 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UFOnapowaznie_pl +341
Wołam osoby plusujące mój ostatni wpis. Przede wszystkim dziękuje wszystkim plusującym. Szczerze mówiąc, to nie sądziłem, że będzie aż tyle plusów, jeszcze nigdy tyle nie miałem, to bardzo miłe dziękuje ( ͡° ͜ʖ ͡°).
✅ Proszę o wykopanie: https://wykop.pl/link/7338639/cytaty-ufo-zbior-wypowiedzi-urzednikow-na-wysokim-szczeblu

Zostaw plusa jeśli chciałbyś
  • Odpowiedz
Oczywiście zobaczyłem całe (ale z przerwami gdy wychodziłem z pokoju) - z pewnością jeszcze raz zobaczę na spokojniej.

Moim zdaniem bardzo istotną, wręcz kluczową informacją było imienne wskazanie tego, co wcześniej określano jako opór "Intelligence Community". Chodzi oczywiście o program którego istnieniu zaprzeczano: Immaculate Constellation. Jest to wbrew pozorom istotny postęp - bo jest się czego/kogo formalnie czepiać - o ile wspomniane dokumenty były podpisane ze stanowiska/stopnia.

Dość jasno potwierdzono też tak istnienie
bialy100k - Oczywiście zobaczyłem całe (ale z przerwami gdy wychodziłem z pokoju) - z...
  • Odpowiedz
@UFOnapowaznie_pl: Bardziej to wygląda jak przekaz dla przeciwników USA by się pochwalić że posiadają jakieś rzeczy że coś badają że mają dowody.
W sumie nic nowego w porównaniu do chyba 2022
  • Odpowiedz
@UFOnapowaznie_pl: Ale wyrywanie z kontekstu pewnych informacji, jakie podajesz, że jeden mówi TAK, drugi nie wiem, jest troche mylące. Taki Gold nie ma nic do powiedzenia np. w kwestii tego, kim są Przybysze. Chyba, że se dopiszesz. Shellenberger też. Takie zestawienie sugeruje, że oni w ogóle są jakimiś wyroczniami, a nie są. Tak się rodzą legendy, bo za 30 lat społeczność uzna Golda za męczennika Disclosure.
  • Odpowiedz
@UFOnapowaznie_pl:

W sumie całość to jak na razie batalia prawna o przywrócenie kontroli kongresowi.
Brak tez jakichkolwiek relacji w głównych mediach, co jest w jakims stopniu znaczące.

Nikt tu żadnych soczystych kawałków nie ujawni. Tylko pośrednio zawarto np. tekścik od Austtrajiczykow ze USA pracuje nad napędem antygrawitacyjnym.
  • Odpowiedz
@destruktiv_komando: czyli w 1953 roku ktoś z CIA zasugerował Australijczykom że może przeznaczą fundusze firmie Avro w celu budowy latającego spodka.

Achhh Avro Avro, wałkowane tyle razy... Przecież doskonale wiadomo jak latające spodki Avro skończyły i że żadnej antygrawitacji tam nie było. Odgrzewane kotlety - ktoś coś gdzieś słyszał że ktoś coś gdzieś powiedział.
  • Odpowiedz