✨ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego wszyscy chcą koniecznie mieszkać W MIEŚCIE W CENTRUM zamiast 5-15km od miasta jak człowiek? Co takiego jest w mieście, że trzeba koniecznie mieć swój przepłacony kurnik jak najbliżej centrum? Znam takich agentów i czekają do weekendu żeby wyjechać za miasto odpocząć.
Przecież w tym centrum nie ma dosłownie nic. Kupować mieszkanie w mieście po to żeby chodzić do zabytkowego kościoła na rynku albo stać przy fontannie? Nie wiem, codziennie do teatru albo filharmonii chodzicie czy co? Może do DaGrasoo będzie bliżej, hm?
Jak kogoś stać na mieszkanie to i tak pracuje zdalnie, ciuchy każdy kupuje online. Poza tym to nie lata 90 i wszędzie poza miastem są: żłobki, przedszkola, żabki, biedronki, przychodnie. Co z tego, że macie blisko to miejsc zupłenie niepotrzebnych do życia, skoro pół dnia zajmuje dojazd bo wszędzie korki i przepełniona komunikacja miejska?
#nieruchomosci #kredythipoteczny #polska #mieszkanie #wynajem #kredyt #dom #bezpiecznykredyt #kredyt2procent #ekonomia #inwestycje #mieszkaniedeweloperskie #deweloperka #warszawa #krakow #wroclaw #poznan #wies
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Dlaczego wszyscy chcą koniecznie mieszkać W MIEŚCIE W CENTRUM zamiast 5-15km od miasta jak człowiek? Co takiego jest w mieście, że trzeba koniecznie mieć swój przepłacony kurnik jak najbliżej centrum? Znam takich agentów i czekają do weekendu żeby wyjechać za miasto odpocząć.
Przecież w tym centrum nie ma dosłownie nic. Kupować mieszkanie w mieście po to żeby chodzić do zabytkowego kościoła na rynku albo stać przy fontannie? Nie wiem, codziennie do teatru albo filharmonii chodzicie czy co? Może do DaGrasoo będzie bliżej, hm?
Jak kogoś stać na mieszkanie to i tak pracuje zdalnie, ciuchy każdy kupuje online. Poza tym to nie lata 90 i wszędzie poza miastem są: żłobki, przedszkola, żabki, biedronki, przychodnie. Co z tego, że macie blisko to miejsc zupłenie niepotrzebnych do życia, skoro pół dnia zajmuje dojazd bo wszędzie korki i przepełniona komunikacja miejska?
#nieruchomosci #kredythipoteczny #polska #mieszkanie #wynajem #kredyt #dom #bezpiecznykredyt #kredyt2procent #ekonomia #inwestycje #mieszkaniedeweloperskie #deweloperka #warszawa #krakow #wroclaw #poznan #wies
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

wszędzie będziesz miał
@mirko_anonim: to pewnie zależy co kto potrzebuje. Ja kupując mieszkanie świadomie wybrałem miejsce na obrzeżach miasta. Cisza, spokój, korki nieco mniejsze, dużo miejsc do parkowania, dużo zieleni i w zasadzie wszystko jest na miejscu (pozostałości po planowaniu osiedli za czasów prlu). No i ceny mieszkań dużo niższe, a jak chce jechać do centrum, to mam 20-25 minut tramwajem (a niedługo wybudują
@villager: jak chcesz zlikwidowac korki? Bo dodawanie kolejnych pasów ich nie usuwa.
@villager: bzdura, są ale płatne, i o to jest ból dupska
@Sabarolus: zaczynając od likwidacji systemu "czerwona fala" który został wdrożony przez komuchów od Trzaskowskiego, i potwierdzili w mediach że system jest celowo tak ustawiony żeby sabotować ruch samochodowy, likwidacja sygnalizacji na dużych rondach typu Arkadia która zmieniła je w parodię ideii Ronda
weź pod uwagę, że ja wcale nie napisałem że tą nieudaną aglomerację można naprawić - prawdopodobnie
@mirko_anonim: wszystko mam na miejscu dzięki czemu żyje efektywnie i mam czas w weekend pojechać za miasto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi