Prezydent Peru aresztowany, impeachment głowy państwa
Prezydent Peru Pedro Castillo został w środę aresztowany przez siły bezpieczeństwa po tym, jak peruwiański parlament przegłosował jego dymisję. Wcześniej szef państwa ogłosił rozwiązanie parlamentu, a także wprowadził w kraju stan wyjątkowy.
z- 34
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Kolega pyta, czy gdyby (hipotetycznie) 30 letni chłop kupił sobie taki budzik:
https://pl.aliexpress.com/item/1005001701470222.html
to #wygryw wtedy?
#kiciochpyta #wykop30plus
https://pl.aliexpress.com/item/1005001701470222.html
to #wygryw wtedy?
#kiciochpyta #wykop30plus
- 0
@ItsyBitsyPajonk: wyjebiaszczy, sam chyba kupie
Jadąc po rajstopy do paczkomatu zauważyłam że rajstopy to RAJ dla STOPY. Genialne w swojej prostocie
- 3
@Kluskislaskie: uważaj na to- poduszka to jest coś co kładziesz POD swoje USZKA
- 46
Serio usługi grafików tyle kosztują? Świat #!$%@?ło chyba.
Potrzebuję usunąć ze zdjęcia reklamy, ta większa żeby było zamiast niej rusztowanie, a mniejszą całkiem. Jeden grafik wycenił to na 280zł, drugi 150zł netto. Nie wydaje mi się żeby kopiuj wklej było aż tak skomplikowane? Czy ktoś mógłby mi to ogarnąć za darmo? Potrzebuję do jednego projektu. Napis "stacja kontroli pojazdów" też przydałoby się usunąć...
#grafika #grafikakomputerowa #biznes #pytanie #informatyka
Potrzebuję usunąć ze zdjęcia reklamy, ta większa żeby było zamiast niej rusztowanie, a mniejszą całkiem. Jeden grafik wycenił to na 280zł, drugi 150zł netto. Nie wydaje mi się żeby kopiuj wklej było aż tak skomplikowane? Czy ktoś mógłby mi to ogarnąć za darmo? Potrzebuję do jednego projektu. Napis "stacja kontroli pojazdów" też przydałoby się usunąć...
#grafika #grafikakomputerowa #biznes #pytanie #informatyka
- lomszyk
- yazhubal
- matka_boska_w_klapie
- konto usunięte
- p____w
- +41 innych
kochani, poleci ktoś firmę, która robi koszulki z własnym nadrukiem? Grafikę już mam potrzebuje tylko firmy która ogarnie i koszulkę i nadruk. Oczywiście zależy mi na jakości, żeby nie było sytuacji, że raz do pralki człowiek wrzuci i wszystko w #!$%@?. #koszulki #grafika #koszulkaznadrukiem #prezent
- 0
czy taki palnik mi się sprawdzi do wykończenia steków w #sousvide ? >> http://sklepmagnus.pl/Palnik-gazowy-uniwersalny-gastronomiczny-Creme-Brulle-1kW-ZESTAW-p52685
Jaka temperatura plomienia jest zadowalajaca? No i druga sprawa, lepszy jest propan czy butan? Chodzi mi tu głównie o przechodzenie zapachu gazu do jedzenia
Jaka temperatura plomienia jest zadowalajaca? No i druga sprawa, lepszy jest propan czy butan? Chodzi mi tu głównie o przechodzenie zapachu gazu do jedzenia
- 0
@zakoo: no właśnie te nabijane, też mają niestety problemy ze szczelnością w tych zaworkach przez które się nabija
- 0
@inspektom: i faktycznie z propanu smaczniejsze rzeczy wychodzą niż z butanu?
- 0
@Mirkosoft: dzięki za pomoc! Widzę że za stówkę więcej jest jeszcze mocniejsza wersja (TS8000)- może warto dołożyć? Powiedz mi jeszcze jeśli możesz czy do tego się nadaje tylko jakiś specjalny gaz firmy bernzomatic? Jakiś konkretny trzeba kupić? I na jak długo on wystarcza pi razy drzwi?
- 0
@WarmWeather: polecam tą metodę, tylko trzeba się przyłożyć raz na samym początku przy wymyciu smaru z łańcucha > https://www.wykop.pl/wpis/65101521/czytam-jakas-inbe-pod-tagiem-rower-o-smarowaniu-la/
- 41
- piotrek961
- nomadicgoogler
- dszp
- Fishuur
- konto usunięte
- +36 innych
konto usunięte via Android
- 8
O to, to, to ( ͡º ͜ʖ͡º)
#glodnyjakwilk #niedzielawieczur #obiad #sousvide ##!$%@? #stek #lidl #czujedobrzeczlowiek
#glodnyjakwilk #niedzielawieczur #obiad #sousvide ##!$%@? #stek #lidl #czujedobrzeczlowiek
- 1
@v1lk: polecasz jakis konkretny miotacz? Taki żeby jedzenie gazem nie waliło? Searzall ciezko gdzies dostac
- 0
hej, robiliście może rosół/wywar za pomocą cyrkulatora? Myślałem żeby powkładać kości i zalać wodą w woreczkach typu zip bag z ikei ale teraz widzę że one maks do 50 stopni wytrzymują. Potem wpadłem na pomysł żeby zrobić to w dużym słoju ale kości mi się nie chciały zmieścić przez otwór. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo mógłby podzielić się swoim doświadczeniem jeśli chodzi o zupy robione w worku czy słoiku to chętnie
- 0
@Mirkosoft: dlaczego?
- 0
@Mirkosoft: natknąłem się na ten przepis i uznałem że dopytam jak to technicznie rozwiązać >> https://recipes.anovaculinary.com/recipe/sous-vide-beef-stock
Na pewno taniej wyjdzie z cyrkulatorem w izolowanym pojemniku niż tyle godzin na płycie indukcyjnej w garnku to raz, a dwa że zależy mi na jak najkorzystniejszym pozyskaniem wartości odżywczych dla kości i stawów, stąd uznałem że precyzyjna kontrola temperatury i czasu może się tu przydać. Wolnowar co prawda mam, ale używam go w innym
Na pewno taniej wyjdzie z cyrkulatorem w izolowanym pojemniku niż tyle godzin na płycie indukcyjnej w garnku to raz, a dwa że zależy mi na jak najkorzystniejszym pozyskaniem wartości odżywczych dla kości i stawów, stąd uznałem że precyzyjna kontrola temperatury i czasu może się tu przydać. Wolnowar co prawda mam, ale używam go w innym
- 0
@Mirkosoft: no chodzi mi głównie o kolagen, dlatego mówię o gotowaniu kości szpikowych a nie mięsa, i wydaje mi się że 50 stopni to za mało aby go rozpuścić ale jeśli się mylę to mnie popraw.
- 0
@mateq66: GENIALNE! Dzieki! a worek potem nie wybuchnie podczas gotowania?
- 0
- 1
@Shimanko: c17 to to największe? Ja śmigam na brooksie w wcięciem tylko nie pamiętam który to model ale chyba c15. Ta 17 to jest mega szeroka moim zdaniem, do mało której dupy będzie pasować. Ja to z nim miałem taki problem że gdy siodło było zbyt blisko kierownicy to mega mnie dupa bolała, wszystko się zmieniło gdy założyłem sztyce z offsetem.
- 1
Enteogeniek Vivancenty
- haters gonna make some good points
- Kepler 452b
- http://chickenonaraft.com/
- b.sawadogo@fasonet.bf
Od siebie polecam:
Plackarnię - mają dobrą pizzę a czasami uda im się wyjątkowo dobra, pewnie zależy od kucharza, burgery mi osobiscie nie podeszly
Karczma u braci Mazur - mają dostawy z Zana i chyba innych punktów na mapie ale trzeba więcej zamówić zeby dowiezli i czesto czegos nie ma i godziny dowozu tez mocno ograniczone. Dobre jedzonko ale dość ciężkie, żurek #!$%@? w
plackarnia- pizzeria sprzed dekady, klasyczna buła zalana sosami czosnkowymi, 15 lat temu może była spoko jak na ówczesne standardy, aktualnie jest pełno lepszych pizzek w lbn (niekoniecznie w dowozie niestety)
bracia Mazur- jeśli chodzi o stosunek cena-jakość to jest ok ale to jednak masówka udająca lepszą knajpę (którą nie jest i nigdy nie była). Jak mieli karkówkę z grilla to było spoko. Raz na jakiś czas opłaca się