Aktywne Wpisy

Kempes +389
#katolicyzm #bekazkatoli #heheszki #polska
Ale już napie... dzwonami od samego rana to temu wyznawcy dziadziusia w niebie nie przeszkadza XD
Ale już napie... dzwonami od samego rana to temu wyznawcy dziadziusia w niebie nie przeszkadza XD

źródło: temp_file2481202444147821461
Pobierz
Kupiłem Eskera 2.0 - rozmiar M, mam 179cm. Siadałem na L to zdecydowanie za długi.
Wcześniej jeździłem na MTB (też M), zupełnie inna pozycja.
Siodełko dałem do przodu, klamko-manetki podniosłem by były bliżej i odwróciłem mostek by kierownica była wyżej.
Kark boli od podnoszenia głowy do góry. Teraz się zastanawiam czy to normalne po przesiadce pierwszy raz na baranka czy ten rower muszę sprzedać. Przejechałem może z 15km i czuję kark już 2gi dzień.
Mostek po odwróceniu ma 7,5cm. Mógłbym jeszcze poszukać czegoś krótszego, ale z tego co czytałem nie jest zalecany do Gravela krótszy.
Jakieś pomysły co z tym faktem zrobić? w Eskerze ta pozycja jest taka, która nie jest agresywna to co dopiero w sportowych się musi dziać.
#rower #gravel
Jeżeli bym się bardziej pochylił to mam ręce lekko ugięte, tutaj akurat na najbardziej wyprostowany siedzę.
źródło: 1234
PobierzRęce lekko ugięte powinny być
Damke sobie kup najwyżej.
źródło: czarny.JPG
PobierzCzuć eksperta( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: CYN5qU2q99abNpbo87paimMz1vm_nzQKqjV7qobLoRs-2048x1152
Pobierzkiedy jedzie na kozie głowa jest w dole i on próbuje ją podnieś do góry, jeżeli nie ma się wady kręgosłupa trzeba po prostu przyzwyczaić mięśnie ( rozciągnąć ) albo sobie je rozgrzewać przed jazdą
nie zawsze wystarczy ustawić parametry roweru
źródło: temp_file526323032650755755
Pobierz@MentalnoscBiedaka: Przejedź jeszcze z tysiąc i ciało się przyzwyczai. Na zdjęciu pozycja wygląda na bardzo zrelaksowaną. Być może pomoże lekkie ugięcie łokci, żeby kark nie wibrował przy każdej nierówności, ale geometrii się nie oszuka - stojąc w pionie nie musisz aktywnie unosić głowy. Jak się trochę pochylisz, to już mięśnie muszą te parę kilo aktywnie podtrzymywać. Daj mięśniom czas na adaptację.
Panowie, krótki update.
Niestety będę musiał sprzedać rower. To nie mięśnie, to kręgosłup. Po 15 min jazdy już zaczynam czuć dyskomfort. Maks jeździłem 45 min i wracałem. Potem 3 dni czuje szyję, głowa boli, nawet lekkie uczucie wymiotów na następny dzień. Widocznie jak część z Was pisała, mam coś spieprzone w odcinku szyjnym.
Kupiłem krótszy mostek 50mm. Nic to nie zmieniło. Pobawiłem sie jeszcze