Wpis z mikrobloga

W dzisiejszych czasach wrzucanie takich szczątkowych informacji robi dużo złego, bo ktoś później to zobaczy i powtarza. Jakie to rodzi konsekwencje?

a może idź się p-----------ć do innych zamiast do mnie, że nie o-------m wypracowania, żeby pan akustyk był zadowolony? na wykopie materiału ci nie zabraknie

a to co napisałam jest jak najbardziej prawdziwe, zwlaszcza w kontekście tego co było w poście na których odpowiadałam. i żaden desperacki fikołek, żeby wyszło na twoje tego
  • Odpowiedz
A tak serio przyznaję się do błędu, użyłem złego słowa.

@Jakis_Leszek: o, rzadkie na wykopie. Szanuję. Plusik.

Chodzi mi tylko o to aby było jasno napisane, kobiety częściej mają taki a nie inny typ ADHD. Oraz mogą mieć inne objawy.

Równie dobrze mógł być to
  • Odpowiedz
Ciekawostką jest, że według dra Jóźwiaka, który zajmuje się głównie ADHD, prowadzi sieć klinik i intensywnie pracuje naukowo nad tematem, dużo diagnoz innych schorzeń u kobiet to właśnie nierozpoznane ADHD. Chodzi tu głównie, z tego co pamiętam, o bordera i depresję.

@Cebulaczan: ludzie sami o tym mówią jak się poczyta grupy na fb, np. latami kogoś leczą na depresję ale dopiero jak wejdzie temat adhd to wszystko klika
  • Odpowiedz
@Cadfael: napisałaś skrajną głupotę generalizując. Zdarza się. Można się do tego przyznać albo zachować się standardowo i zastosować mechanizmy obronne co już uczyniłaś. Nie ma się czego wstydzić agresja w tym przypadku jest zrozumiała.

a to co napisałam jest jak najbardziej prawdziwe, zwlaszcza w kontekście tego co było w poście na których odpowiadałam.

Nie, nie jest bo sugerujesz, że każda kobieta tak ma jak siostra cytowanego wykopka.
Jest
  • Odpowiedz
@Jakis_Leszek: o, ciekawe pytanie.

Stąd: poniekąd prawie całe życie radziłem sobie jakoś bez leków. Psychiatra stwierdził nawet, że niezłe mam te zdolności kompensacyjne, skoro ukończyłem swoje studia i pracuję w zawodzie. Po wypróbowaniu leków (symkinet, elvanse) mam poczucie, że nie są mi niezbędne do życia, choć bardzo pomagają w pracy zawodowej - wyciszają chaotyczne myśli, mogę wysiedzieć bez rozpraszaczy intelektualnych, a przede wszystkim poniekąd odzyskać kontrolkę nad laser focus i zmusić
  • Odpowiedz
Poza tym abstrahując już od absurdu tego co piszesz, to ADHD to nie jest żaden fejm. Bierzesz leki i działasz jak normalny człowiek.

@Cebulaczan: Zaburzenie jakim jest ADHD to oczywiście nie jest żaden fejm i widzę, że mało zrozumiałeś z tego co napisałem.
Autodiagnoza, że się ma ADHD czy inną gender dysforię to jest właśnie fejm. Nie bierzesz leków (bo nie musisz) i n----------z na toktoku czy innym gównie, jak
  • Odpowiedz
Inne zaburzenia?

@Jakis_Leszek:

Idąc trochę dalej czy ADHD to choroba/zaburzenie? Może to zwyczajnie inny sposób reagowania na bodźce, potrzeba stymulacji oraz inne mechanizmy obronne oraz inne sposoby radzenia sobie ze
  • Odpowiedz
@GregPelka masz rację - nie zrozumiałem tego czego nie napisałeś xD

Typie, cały wątek zaczął się od ilości DIAGNOZ, a Ty wylatujesz z jakimiś fejmami z tiktoka bez diagnozy. C--j to wszystkich obchodzi, ja nawet nie mam tiktoka i nie jestem w stanie tego zweryfikować. A Ty skoro masz i Ci się wyświetlają takie pokemony, to zajebiście sobie Żyd pod Twoją frustrację algorytm ustawił. Korba kręci się dalej.

Wiem, że pewnie
  • Odpowiedz
@Tamerlan:

Niemniej, jest w dyskursie obecny nurt, który proponuje odejście od ujęcia ADHD czy ASD jako patologii i przyjęcia, że jest to jedna z wielu form ludzkiego rozwoju.

A tego to nawet nie wiedziałem. Ciekawe i świeże
  • Odpowiedz