Aktywne Wpisy

Manah +153
źródło: curiosity_mars_2026
Pobierz
Afrobiker +158
#heheszki #motoryzacja
Dizajnerzy w BMW nie mogą się zdecydować czy ich grille mają być wieśniacko ogromne czy wyglądać jak zęby Nosferatu ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dizajnerzy w BMW nie mogą się zdecydować czy ich grille mają być wieśniacko ogromne czy wyglądać jak zęby Nosferatu ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: 1000005286
Pobierz

#devops #programista #hosting #chmura #ovh #aws #kasa #pieniadze #programista15k #programowanie #backend #frontend #technologia #serwer #pracait #korposwiat #naukaprogramowania #it
źródło: Screenshot 2026-02-04 at 21.10.58
PobierzNiech prawnik wymyśla
Kredyty frankowe padły a to by miało nie paść
Na "chmurze" trzeba się dobrze znać, trzeba to dobrze pokonfigurować, poustawiać limity i co najważniejsze wiedzieć kiedy to się powinno używać a kiedy nie. Zasada jest taka że raczej chmury nie potrzebujesz.
@some_ONE: każda hosting/chmura robi overprovisioning. ciebie jako klienta to nie obchodzi zresztą bo ma działać tak jak się umówiliście.
ja z ovh korzystam tak długo że nie pamiętam już i nie narzekam tylko ja się w chmury nie bawię, kupuje zwykle vpsy i jak zapomnę zapłacić to jedynie co mi mogą zrobić to wyłączyć maszynę co
@szmichal: WOW. A w mojej poprzedniej firmie google brało 4000 zl miesięcznie za ci/cd które praktycznie większość czasu sobie "było" i co mieliśmy się spłakać bo ktoś chmurę chciał do najprostszego gówna? Tak działa życie.
Jak firma ci zwraca kasę to tylko jej dobra wola.
Kiedyś (8 lat temu) kupiłem u nich serwer za chyba tam 2,5k / msc. Serwer się nawet nie odpalał, wpadł w jakiś boot loop. Pisałem do nich, support łaskawie odpisał po 2 tygodniach że faktycznie jest problem i już go naprawili. Gdy napisałem, ze chce zwrotu kasy
@ElementalX7: Przecież serwer można całkowicie wyzerować i wszystko postawić od nowa.
@villog: Ktoś usłyszał hasełko "chmura" zrobił klik klik, na pewno nie poustawiał limitów, a teraz firma ma typowi zwracać pieniądze bo facet stwierdził że rachunek jest za wysoki i mu się nie podoba? To jest poważne?
@tubkas12: ja się umawiam na vcpu, jeśli robią overprovisioning bez informowania o tym to nie jest to zgodne z umową
przy czym nie wiem czy tak robią, ale tak żem czytał