Wpis z mikrobloga

• 21
Zrobić pozew że faktura w tych okolicznościach narusza zasady współżycia i inne kc
Niech prawnik wymyśla

Kredyty frankowe padły a to by miało nie paść
  • Odpowiedz
@GreeenOne: Tak to jest jak amatorzy biorą się za infre w IT. Będzie tego więcej wraz z wzrostem popularności vibe codingu, gdzie AI będzie generowało kod którego mało kto będzie rozumiał co robi xd
  • Odpowiedz
@GreeenOne: To są właśnie zalety chmury w praktyce. U mnie w poprzedniej robocie mieliśmy cicd w GCP. I to zjadało tysiąc dolarów miesięcznie, coś co na normalnym VPSie kiedyś miałem postawione za 20 zł.

Na "chmurze" trzeba się dobrze znać, trzeba to dobrze pokonfigurować, poustawiać limity i co najważniejsze wiedzieć kiedy to się powinno używać a kiedy nie. Zasada jest taka że raczej chmury nie potrzebujesz.
  • Odpowiedz
jak ich nie interesuje że stała pusta to niech się przyznają jaki robią overprovisioning

@some_ONE: każda hosting/chmura robi overprovisioning. ciebie jako klienta to nie obchodzi zresztą bo ma działać tak jak się umówiliście.

ja z ovh korzystam tak długo że nie pamiętam już i nie narzekam tylko ja się w chmury nie bawię, kupuje zwykle vpsy i jak zapomnę zapłacić to jedynie co mi mogą zrobić to wyłączyć maszynę co
  • Odpowiedz
@tubkas12: ma interesować to ze taki chłop bedzie w branzy 20 lat i przez te 20 lat bedzie powtarzał w każdej firmie ze OVH to chuje xD to sie nie kalkuluje. Mi MS raz anulował fakturkę za azure na prawie kafla. Polecam
  • Odpowiedz
Mi MS raz anulował fakturkę za azure na prawie kafla. Polecam

@szmichal: WOW. A w mojej poprzedniej firmie google brało 4000 zl miesięcznie za ci/cd które praktycznie większość czasu sobie "było" i co mieliśmy się spłakać bo ktoś chmurę chciał do najprostszego gówna? Tak działa życie.

Jak firma ci zwraca kasę to tylko jej dobra wola.
  • Odpowiedz
@tubkas12:

Jak oni coś popsują i nie działa u CIebie, to zapomnij o zwrocie jakiegokolwiek hajsu, natomiast oni będą ścigać nawet za 1gr

Kiedyś (8 lat temu) kupiłem u nich serwer za chyba tam 2,5k / msc. Serwer się nawet nie odpalał, wpadł w jakiś boot loop. Pisałem do nich, support łaskawie odpisał po 2 tygodniach że faktycznie jest problem i już go naprawili. Gdy napisałem, ze chce zwrotu kasy
  • Odpowiedz
Kiedyś (8 lat temu) kupiłem u nich serwer za chyba tam 2k / msc. Serwer się nawet nie odpalał, wpadł w jakiś boot loop

@ElementalX7: Przecież serwer można całkowicie wyzerować i wszystko postawić od nowa.
  • Odpowiedz
Pfff, z takim podejściem do klienta ze strony europejskiego OVH życzę powodzenia w technologicznym uniezależnianiu się od dostawców z USA. Krzyżyk na drogę (°°
  • Odpowiedz
Pfff, z takim podejściem do klienta ze strony europejskiego OVH życzę powodzenia w technologicznym uniezależnianiu się od dostawców z USA. Krzyżyk na drogę (°°

@villog: Ktoś usłyszał hasełko "chmura" zrobił klik klik, na pewno nie poustawiał limitów, a teraz firma ma typowi zwracać pieniądze bo facet stwierdził że rachunek jest za wysoki i mu się nie podoba? To jest poważne?
  • Odpowiedz
każda hosting/chmura robi overprovisioning. ciebie jako klienta to nie obchodzi zresztą bo ma działać tak jak się umówiliście

@tubkas12: ja się umawiam na vcpu, jeśli robią overprovisioning bez informowania o tym to nie jest to zgodne z umową

przy czym nie wiem czy tak robią, ale tak żem czytał
  • Odpowiedz