Aktywne Wpisy

VanHohenheim +14
źródło: temp_file7302627121822733600
Pobierz#slubodpierwszegowejrzenia
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym

#psychologia #depresja #adhd
źródło: temp_file6093753318769144616
PobierzŹródło: Wydział Socjologii i Pedagogiki - SGGW https://share.google/WmdikVorJ34trxpJa
źródło: temp_file4681377902957944170
PobierzTeraz mamy procentowy wzrost liczby diagnoz, ale o ile dobrze czytałem dane eurostatu, to byliśmy w kwestii występowalności w populacji lekką białą plamą (o czym też mówi przytoczony raport WHO, rok do roku(. Bo prawda jest taka że jeśli dziecko ma adhd, to któryś rodzic raczej też. Więc mamy teraz niespotykaną nadwykrywalność w grupie wiekowej 27-45 czy tam inne young adult (zależy jaką klasyfikacje czytasz), która powoduje
@MacAron ty też trzymaj
"Nie ma oficjalnego cytatu MEN."
Oficjalna wypowiedź padła: „W Polsce jest prawdopodobnie ok. 3× więcej osób w spektrum niż wynika z danych WHO” – Jan Kosiński‑Gortych, Wydz. Edukacji Włączającej, posiedzenie zespołu
Każdy wygrywa. Rodzic ma w dupie wychowanie bo "hehe moje dziecko ma autyzm/ADHD" a dorośli mają w dupie pracę nad sobą bo mają etykietę xD
Mogę się założyć o każde pieniądze że diagnozę ADHD i spektrum autyzmu sobie wychodzę.
@TheDziobaker: adhd u kobiet
Tego juz nie
Jak inaczej? Sa dwa główne typy w których główna różnica to nadpobudliwość ruchowa lub jej brak. Cała reszta jest podobna i ewentualnie różni się nasileniem.
Zresztą objawy które opisałem na początku są silniejsze właśnie w type ADHD częstszym u kobiet i skoro tego nie wyłapałeś, to pokazuje, że sam masz bardzo małe pojęcie o ADHD.
Ale zaraz, zignorowałes kompletnie to że liczba diagnoz wzrasta nie ze względu na system który jest do naprawy (bo system może przekłamywać w granicach ADHD/ASD - ponieważ ASD jest premiowane względem ADHD, nikt
#adhd
W przypadku autyzmu wzrasta bo się opłaca a w przypadku ADHD bo rodzice i dorośli szukają wymówki plus cześć jest lewych by sobie medi wciągnąć nosem.
Jeeez, a taki wyjasniacz miałeś być a wyszło, że sam obskoczyłeś xd
A co tu więcej wyjaśniać? Wszystko co miałem do powiedzenia napisałem w pierwszym komentarzu i jedyny zarzut jaki mam w stosunku do siebie to to że nie rozdzieliłem grubą kreską ADHD od Autyzmu. Tyle. Podałem fakty a reszta się czepiała słówek.
Ale co wyłapać? Opisałem objawy typowe dla typu ADHD u kobiet (ale u facetów też) a Ty mi odpisujesz, że u kobiet wyglada to inaczej. No właśnie nie wygląda.
@solejukowski: Nie martwcie się, w korporacjach to tylko na plakatach się pisze "dbamy o osoby neuroróżnorodne" - niby będą szkolenia, spotkania z kołczami neuroróżnorodnymi itp., a jak tydzień później zarząd zdecyduje "wszyscy wracają do biur na hałaśliwe open spejsy pełne bodźców" to czego byś nie miał w diagnozie, to firma ma to w dupie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37495084/