Wpis z mikrobloga

@onepnch:

Nawet jak masz podejrzenie to właśnie po to jest proces diagnostyczny żeby się dowiedzieć czy masz a nie być cool. Bo adhd to praktycznie inny system operacyjny w mózgu i całym ciele, dość ważna rzecz raczej.

Ja mam dosłownie wszystkie cechy ADHD: spóźniam się wszędzie, mam hyperfocus, brak poczucia czasu, brak koncentracji przy rozmowie, gubię rzeczy itd. Zrobiłem sobie diagnozę i faktycznie wyszło ADHD. Powiedziałem o tym mojej siostrze
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: wybacz ale wklejasz randomowe linki, wyciągasz z nich dane i cytaty pod tezę, mieszasz dane ze sobą żeby pokazać że wzrost diagnoz wynika z mody. Nie będę traktował poważnie kto sam nie czyta artykułów które linkuje. Przykład?

Większa świadomość

W Polsce wzrost liczby diagnoz może wynikać z tego, że po prostu… pojawiła się możliwość diagnozowania tego zaburzenia. Od ok. 2015 r. dzieci w żłobkach i przedszkolach w ramach projektów, podlegają badaniom
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: dopóki diagnoza ADHD, depresji, spektrum autyzmu nie spowoduje dofinansowania dla tych osób, to nie ma co się spinać. Części z tych osób ta diagnoza pomoże poukładać życie z użyciem farmakoterapii, a fałszywie pozytywna może da jakąś refleksję i w końcu ogarni, że może jednak nie ma. Ale jeśli ktoś jest zdiagnozowany falysziwe pozytywnie(głównie ADHD)i nie widzi w tym nic podejrzanego, że coś za łatwo poszło, no to pozostanie dalej
  • Odpowiedz
@MacAron

Dlaczego ignorujesz fakt, że samo Ministerstwo Edukacji Narodowej OFICJALNIE przyznaje, że nadrozpoznań autyzmu jest w Polsce "prawdopodobnie TRZY RAZY WIĘCEJ niż wynika z danych WHO"?

Odpowiedz na to pytanie. Czy Ministerstwo też "manipuluje"? Czy oni też "budują kretyńską narrację"?

Twoja próba obrony jest żałosna. Przestań bronić systemu, który sam przyznaje, że jest patologiczny i zepsuty.
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: Nie odpowiem na ten cytat na który się powolujesz BO NIE JEST TO OFICJALNY CYTAT MEN, nie znalazłem oficjalnego źródła cytatu MEN tylko wtórny cytat kobiety że stowarzyszenia która walczy o dofinansowanie uczniów z innymi zaburzeniami niż autyzm - w jej interesie jest podważanie diagnoz. W interesie MEN jest twierdzenie że diagnoz nie ma tyle ile nie ma bo wtedy można wydać mniej na wsparcie uczniów którzy wsparcia potrzebują.
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: przyznaj się, że nawet nie przeczytałeś tego artykułu xD Artykuł jest o tym, że ministerstwo daje dotacje 1mln tylko na autyzm, a resztę zaburzeń ma w dupie. Z tego powodu placówki edukacyjne wymuszają diagnozę autyzmu. Problemem jest to, że z powodu dotacji dzieci z ADHD lub Aspergerem są diagnozowane jako autystyczne, a nie, że diagnozuje się zbyt dużo zaburzeń xD czyli problemem jest wadliwy system i chciwość, a nie
  • Odpowiedz
Ale przecież ADHD to nie jest ślepota, że masz albo nie ma masz. To jest zespół. Każdy ma inny stopień nasilenia, inne objawy.

@radziuxd: Ale wszystko bierze się z niedoboru dopaminy i to jest cecha wspólna. Podobnie nadwrażliwość układu nerwowego. Z tego się bierze duża część problemów a reszta to już indywidualna sprawa kto jakie miał życie
  • Odpowiedz
Ludzie którzy naprawdę mają depresję i się z niej leczą, nie chwalą się tym na prawo i lewo

@slawomirus: co za p---------e xD ludzie maja rozny sposob ekspresji. jeden tlamsi w sobie, drugi chodzi i gada bo pomaga mu to radzic sobie z problemami, trzeci po prostu nie czuje z tego powodu jakiegos wstydu, bo nie ma czego sie wstydzic. to, ze ktos o czyms mowi, to znaczy, ze chwali
  • Odpowiedz