Aktywne Wpisy

LebronAntetokounmpo +334
Nikt nie pytał, nie prosił, nie chciał. Jednak się pojawił. Wątek z despotami pluskającymi się w wodzie.
Mussolini
#plywanie #fotohistoria #historia #ciekawostki
Mussolini
#plywanie #fotohistoria #historia #ciekawostki
źródło: 715254497_1030279396233070_6710600164240834143_n
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +196
Chłop zajada śniadanie z takimi widoczkami
W tle Vasques rocks , to tutaj kręcono Star Trek
#zlomkiemprzezswiat #startrek
W tle Vasques rocks , to tutaj kręcono Star Trek
#zlomkiemprzezswiat #startrek
źródło: image_picker_2EC058E8-42D9-4BE0-B991-D48637D3F8C8-7590-000000910C205568
Pobierz

I tak jest lepiej, wcześniej bilo inne dzieci, po długiej pracy z psychologiem udało się nam dojść do tupania, krzyku i płaczu, ale bez fizycznego uszkadzania siebie i innych. Wciąż daleka droga przed nami.
I pocieszam się, że ja też byłam takim dzieckiem, ale mi nikt nie pomógł i diagnozę dostałam dopiero jako dorosła osoba.
Ciężkie to wszystko.
#dzieci #rodzicielstwo
I potrafiłam zrobić naprawdę dużo żeby się przypodobac innym żeby mnie lubili.
Po prostu byłaś niewychowanym dzieckiem ¯_(ツ)_/¯
https://www.youtube.com/shorts/2JNxIE1LqYY
Natomiast jeśli dziecko w wieku przedszkolnym ma sensownie rozwiązane wsparcie w ramach wczesnego wspomagania rozwoju plus uczęszcza równolegle na terapię, to jest spora szansa na to, że przedszkole okaże się dla niego takim poligonem doświadczalnym i w kolejnych etapach już będzie lepiej
W szkole będzie z nią w klasie tylko jedno dziecko z jej przedszkola. I ogólnie jest tam tylko jedna klasa max 14 osób na jeden rocznik.
Ma miejsce na wyciszenie, z tym nie ma problemu, panie już potrafią sobie z nią poradzić, wyciszyc, wiedzą czego potrzebuje.
Też
I wiesz, z traktowaniem przez rówieśników, może pomoże Ci to, co usłyszałam u nas od dyrektorki przedszkola "dziecko nie musi zostawać misterem popularności, ważne, żeby na początek znalazło jednego kolegę i do tego dążymy". Jeśli zakumpluje się w taki sposób, potem jest łatwiej :)
Słyszałem o historii dziewczynki, która ma zdiagnozowany autyzm ale jest bardzo dobrze wyuczona(o ile można tak to określić) zachowań, które sprawiają, że troche łatwiej jej się funkcjonuje w środowisku.
Nie znam się na tym wcale, ale jeżeli ja to dobrze rozumiem, to np. osoby z autyzmem czasami nie odczuwają empatii i np. nie rozumieją, że jak się kogoś bije, to