Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?

#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Popierasz taką jazdę?

• Tak 58.0% (1149)
  • Pomimo legalności, zdecydowanie nie! 42.0% (832)

Oddanych głosów: 1981

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od la...
  • 240
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zarówno na torze jak i na niemieckiej autostradzie taka jazda jest legalna

@piotrow: tak się zastanawiam i to audi ma fabrycznie ogranicznik maksymalnej prędkości ustawiony na 250km/h przez producenta i ma zdjęty elektroniczny kaganiec przez tunera, co pewnie w przypadku bardzo biurokratycznych Niemców może być nielegalne

jedzie po prawie pustej autostradzie, na prawym pasie ma pojedyncze samochody, które nie mają powodu do zmiany pasa, jak widzi że ktoś wyprzedza przed
  • Odpowiedz
tak się zastanawiam i to audi ma fabrycznie ogranicznik maksymalnej prędkości ustawiony na 250km/h przez producenta i ma zdjęty elektroniczny kaganiec przez tunera, co pewnie w przypadku bardzo biurokratycznych Niemców może być nielegalne

@bylem_zielonko: kompletnie zignorowałeś moją wiadomość, w której Ci piszę, że ten samochód ma fabrycznie limiter na 305 km/h. I dalej #!$%@? kocopoły pod jakieś argumenty z #!$%@?. Masz nawet w nagraniu info o pakiecie RS Dynamic Plus.
  • Odpowiedz
mówisz o kagańcu w RS6 który może wynosić 305 km/h?

@CREATE_USER: przecież RS6 ma ustawiony limit na 250km/h i nawet ten gościu o tym mówi na filmiku

chłop robi dziesiątki testów w miesiącu na tej drodze, chyba jednak ją odpowiednio zna? I widać, że zachowuje się odpowiednio do
  • Odpowiedz
Masz nawet w nagraniu info o pakiecie RS Dynamic Plus.

@CREATE_USER: nawet jeśli tak jest to co to w zasadzie zmienia w kwestii tego co pisałem o ruchu drogowym. Bugatti Chiron ma ogranicznik na 420km/h i co wg ciebie mógłby testować taką prędkość z tirami jadącymi po prawym pasie 90km/h bo wszystko jest legalne i cacy? XD
  • Odpowiedz
@cwlmod: Jazda sportowym samochodem 300km/h jest tak samo bezpieczna jak zwykłym 180km/h. Masz lepsze opony, lepsze hamulce, twardsze zawieszenie. Do tego on to robił tylko przez parę sekund, wyczekując dogodny moment. Większa szansa jest że zwierzę Ci wybiegnie jak będziesz jechał 140 przez 5 godzin niż jak będziesz jechał 300 km/h przez 5 sekund.
  • Odpowiedz
przecież RS6 ma ustawiony limit na 250km/h i nawet ten gościu o tym mówi na filmiku

Masz nawet w nagraniu info o pakiecie RS Dynamic Plus.

@bylem_zielonko: Weź przeczytaj ze zrozumieniem.

nawet jeśli tak jest to co to w zasadzie zmienia w kwestii tego co pisałem o ruchu drogowym. Bugatti Chiron ma ogranicznik na 420km/h i co wg ciebie mógłby testować taką prędkość z tirami jadącymi po prawym pasie 90km/h bo wszystko jest legalne i
  • Odpowiedz
Przecież ciebie przerasta przeczytanie, że ten samochód ma fabrycznie limit prędkości większy, a co dopiero tutaj mówić o twoim określaniu z jaką prędkością można się poruszać. xDDDD

@CREATE_USER: przeczytałem dopiero po odświeżeniu strony, bo wcześniej mi się nie wyświetlał ten komentarz, a wcześniej wlaczylem filmik tylko na chwilę i wydawało mi się, że mówi o fabrycznych 250km/h, ale tak jak wspominałem co to w ogóle zmienia w kwestii tego że
  • Odpowiedz
@CREATE_USER: no typie twoje jedyne argumenty to iksde, pakiet rs dynamic i "umiejętności jazdy" polegające na wciśnięciu pedału gazu i ślepej wierze że nikt nie wjedzie na twój pas niczym Polka za granicą wśród bangoli wierząca, że nikt jej nie zgwałci, bo przecież nie ma prawa xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ogladam gościa, robi to legalnie. nawet komiczne jest jak się spina żeby nie przekroczyć prędkości do granicy niemieckiej ;D
nie wiem z czym problem
  • Odpowiedz
@jamajskikanion

Wyjeżdżając na niemiecką autostradę, szczególnie na odcinek bez ograniczeń pomimo ze wyglada podobnie to jednak ma inne wymagania w kontekście nawierzchni, łuków, geometrii itd.

Szczerze powiedziawszy to ten konkretny odcinek w porównaniu do nawet naszych dróg ekspresowych to jest w co najwyżej średnim stanie i ja się naprawdę bardzo dziwię, że oni tam wciąż bez limitu mają.
  • Odpowiedz
  • 0
@rafal_13

Jest legalne bo jest zdekryminalizowane i zdepenalizowane. Możesz kupić u tych co mają kwity na sprzedaż i palić w konkretnych miejscach.

"Nikt nie powinien". A niby dlaczego nie?
  • Odpowiedz
@CREATE_USER: tym się właśnie różni dobry - doświadczony kierowca - od chłystka, który na wykopie śmieje się z innych, twierdzi, że jest przygotowany na wszystko, nawet na urwanie koła przy dużej prędkości - a właśnie nawet nie potrafi wyjść z tak prostej sytuacji na skrzyżowaniu. Wyraźnie widać, że go zfrizowało, nie zrobił niczego, wystraszył się jak typowy gołowąs i przywalił bezpośrednio.
  • Odpowiedz
dorośnij. Wypowiadacie się o sprawach o których nie macie pojęcia, a jedyne wasze argument to inwektywy ¯\(ツ)/¯

@non-serviam: Dziecko, odpowiedziałem ci merytorycznie, a ty podkuliłeś ogon i i teraz próbujesz się wymigać od przyznania mi racji xD

Jesteś typowym ciemniakiem i przegrywem, który nie ma honoru i nie potrafi przyznać się do błędu xD
  • Odpowiedz
@Elaviart: Sąd by to ocenił. Jakby stwierdzono to co zrobił Majtczak, czyli zapieprzanie tak szybko, że nie wyrobił się na łuku drogi, to byłby w pełni odpowiedzialny za wypadek.

Mordercy zabijają ludzi z premedytacją, a nie w wyniku skrajnej głupoty
  • Odpowiedz
Mi wybuchła opona która optycznie nie miała żadnych uszkodzeń, a okazało się że miała jakieś wewnętrzne uszkodzenie opasania. Nie zobaczysz tego.

@bylem_zielonko: To zagraj w lotka farciarzu xD

Jak to się stało, że żyjesz? Zdaje się że nie masz pojecia o czym piszesz skoro twierdzisz, że pęknięcie opony zdarza się często i jest groźne
  • Odpowiedz