Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?

#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Popierasz taką jazdę?

• Tak 58.0% (1150)
  • Pomimo legalności, zdecydowanie nie! 42.0% (834)

Oddanych głosów: 1984

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od la...
  • 240
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Boli mnie zgadzanie się z #cwlmod

@jamajskikanion: Poćwicz mózg to przestanie cię boleć i też się będziesz śmiać z idiotów xD

Powyżej 250 ilość czynników które mogą cię zabić rośnie lawinowo

Niby jakie? Po prostu bezwładność powoduje bardzo długie reakcje na hamowanie i skręt kierownicy. Przy tej prędkości po prostu nie masz jak zareagować na zajechanie drogi, a inni kierowcy mogą to zrobić, bo gdy spojrzą w lusterko to nie spodziewają się, że ta kropka na horyzoncie za 5 sekund do
  • Odpowiedz
to jest brawura, a nie wyobraźnia i doświadczenie. Wystarczy że z jakiegoś powodu tir mu zajedzie drogę, bo np nie dostrzeże go na czas w lusterku albo pęknie opona w naczepie i typ jest ugotowany.

@bylem_zielonko: Dla ciebie brawura, a fakty są takie że jest to wyobraźnia i doświadczenia. WIdzę że ty innym też obowiadasz te bajki o pękających oponach xD
  • Odpowiedz
no typie twoje jedyne argumenty to iksde, pakiet rs dynamic i "umiejętności jazdy" polegające na wciśnięciu pedału gazu i ślepej wierze że nikt nie wjedzie na twój pas niczym Polka za granicą wśród bangoli wierząca, że nikt jej nie zgwałci, bo przecież nie ma prawa xD

@bylem_zielonko: Nie, to twoje jedyne argumenty to twój brak myślenia i strach przed urojeniami xD

@CREATE_USER: Jak widzisz, miernoty drogowe trzeba wyśmiewać,
  • Odpowiedz
Wyraźnie widać, że go zfrizowało, nie zrobił niczego, wystraszył się jak typowy gołowąs i przywalił bezpośrednio.

@jakucam: Tym się różni inteligent taki jak ja, od ciemniaka takiego jak ty, że ja prawidłowo i w krótkim czasie reaguję na sytuację na drodze. Ty dalej nie potrafisz przeprocesować co się tam właściwie stało i to do tego stopnia, że jeż nie zarejestrowałeś moje uniku.

Spokojnie, w odpowiednich szpitalach mogą się tobą zająć
  • Odpowiedz
@CREATE_USER: Tia, najlepsze głąby jeżdżące wolno i niebezpiecznie xD

@PiotrFr Czego oczekujesz od miernot drogowych? Wiadomo że dla ociemniałych ludzi największym wrogiem jest dobry kierowca, a patole jak jakiś budda hi_5 czy inni to już bardzo spoko
  • Odpowiedz
@cwlmod: wszyscy wiemy jak ty reagujesz na zagrożenie na drodze, tak, że śmiech na sali.
Ej idź już na tą swoją czarnolistę, tu dorośli rozmawiają, nie wpierd$#%#aj się między wódkę a zakąskę. Ile jeszcze będziesz się razy odgrażał, że robisz focha i się nie będziesz do mnie odzywać?
  • Odpowiedz
Zdaje się że nie masz pojecia o czym piszesz skoro twierdzisz, że pęknięcie opony zdarza się często i jest groźne xD

@cwlmod: a więc pęknięcie opony przy 300km/h nie jest groźnie? xD

pęknięcie opony przy dużych prędkościach jest bardziej prawdopodobne niż przy niższych, bo w wyniku wzrastającej temperatury i siły odśrodkowej wszystkie wady i uszkodzenia opony mogą o tym zadecydować, a gdy będziesz jeździł wolniej to może być tak że będziesz jeździć na takiej oponie do zjechania bieżnika i nie pęknie i to miałem na myśli. Możesz sobie znaleźć filmiki na YouTube jak ludziom pękały opony akurat przy dużej prędkości - przypadek prawda? Przecież ty typie pewnie nawet nie ogarniasz co to indeks prędkości W i Y i dlaczego takie opony są
  • Odpowiedz
ale żeby się petrolheada czepiać? Jedyny Polski kanał, który oglądam

@PiotrFr: typ bierze fajne auta i w miarę ciekawie o nich opowiada, więc też czasem oglądałem niektóre jego filmy, ale za każdym razem łapałem się za głowę jak testował vmaxy grubo powyzej 200km/h w takich warunkach jak na tym filmie tutaj
  • Odpowiedz
Przecież ty typie pewnie nawet nie ogarniasz co to indeks prędkości W i Y i dlaczego takie opony są droższe

@bylem_zielonko: Teraz to jestem pewien, że ty nie wiesz skoro wydaje ci się, że index T z twojego gruza jest dobrym przełożeniem na zachowanie opon do aut sportowych xD

przy 300km/h to będzie miało decydujący wpływ i o to mi chodziło bo typ rozpędzał do vmax 20 letnie auta w niewiadomym stanie technicznym

A wystarczy, że przytoczę cytat na który ty odpisywałeś dosłownie powyższym zdaniem. Skoro tymi nie sprawdzonymi samochodami pojechał i przeżył to znaczy, że ty nie masz
  • Odpowiedz
@PiotrFr: na lewym pasie masz zero pobocza, a z prawej typ mija tiry i inne auta z prędkością 270-300km/h

Jakby jechał na trzypasmowej drodze z poboczami po dwóch stronach, a na środku byłyby auta jadące te minimum 140km/h to jeszcze możnaby powiedzieć że jest w miarę OK, ale na takiej drodze jak na filmie to po prostu głupota
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko:

na lewym pasie masz zero pobocza, a z prawej typ mija tiry i inne auta z prędkością 270-300km/h

Bo w Europie nie ma pobocza z lewej, to tylko w Polsce robią.
No mija, jedno auto na
  • Odpowiedz
Jesteś typowym ciemniakiem i przegrywem, który nie ma honoru i nie potrafi przyznać się do błędu xD

@cwlmod: do jakiego błędu? Bo póki co piszecie jakieś farmazony o przepisach ruchu drogowego na niemieckich autostradach, a pewnie nawet nie macie prawa jazdy nie wspominając już o jeździe na takiej autobanie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz