Aktywne Wpisy
jakuba94 +37
30 urodziny. Jak to brzmi :)
Ostatni rok był najlepszym pod wieloma względami:
Minęły 2 lata od operacji bariatrycznej i waga nie wraca - jest to okres po którym 50% zoperowanych wraca do swojej wagi. Zdrowie jest w jak najlepszym porzadku, progres na siłowni olbrzymi, rowerowe kilometry rosną. Coraz bardziej mnie nakręca myśl o dystansach większych niż 200 km. Dziewczyna zdrowieje a i przez to życie się zmienia. W tym roku spełniło
Ostatni rok był najlepszym pod wieloma względami:
Minęły 2 lata od operacji bariatrycznej i waga nie wraca - jest to okres po którym 50% zoperowanych wraca do swojej wagi. Zdrowie jest w jak najlepszym porzadku, progres na siłowni olbrzymi, rowerowe kilometry rosną. Coraz bardziej mnie nakręca myśl o dystansach większych niż 200 km. Dziewczyna zdrowieje a i przez to życie się zmienia. W tym roku spełniło
Fortyk +89
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę r-----------a na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja p------e jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
A 2k miesięcznie za grzanie chaty to chyba przy otwartych 24/7 oknach mają. Ja tyle płaciłem rocznie.
@SzmaragdowySmok: nie w tym kraju, gdzie jak zrobisz coś głupiego to na ratunek leci kapitan państwo
Raczej z głodu nie umrą. Nie pochwalam takiego życia ale rozumiem.
Ja znam takich co nadplacali, oszczędzali a potem dzieci majątek na głupoty p--------y bo rodzice nie byli wieczni. Albo zdrowie podupadło.
@theOstry: Tak trzeba żyć. Jak podwinie się noga, to pomożesz im ty w postaci przymusowych transferów socjalnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@niemorzliwe: pelnia życia z kredytami pod dekiel - już tacy byli wśród nas i zwali ich frankowiczami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@theOstry: no tak było xD
@robertx: Zdziwiłbyś się ile osób żyje jakby jutro miało nie nadejść. I nie mówię tu o kimś, kto słabo zarabia i żyje od pierwszego do pierwszego.
@theOstry: Przy PC PV na dzisiejszych zasadach nie wiele da, bo zimą i tak słońca nie ma.
Swoją drogą muszą mieć bardzo oszczędny dom jeżeli PC kosztuje ich tylko 2 tys. zł sezon, tony węgla za to nie kupisz :), a jaka wygoda
Raty plus prąd (jeśli to co napisał op to prawda to już nieco ponad połowa). I tak na pewno nie mają ubezpieczonych tych aut, paliwa nie zużywają, jedyne opłaty za mieszkanie to ten rachunek za prąd, płacąc 7k za mieszkanie i 4k za auta na pewno żywią się światłem z lodówki. Z domu nie wychodzą, ubrania mają z
@WielkiPowrut88: i
Nie, nie płacimy. Wakacje kredytowe to tylko przeniesienie raty, nie jej finansowanie