Aktywne Wpisy

ShockDeals +219
Eyefire +10
Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi #logikarozowychpaskow o ile w ogóle się da? Poznałem przypadkiem taką dziewczynę, spotkaliśmy się, pogadaliśmy, wszystko fajnie, zaczęła się przytulać, jakieś komplementy w moją stronę na temat ładnych perfum, na temat uśmiechu itp itd. Ogólnie wszystkie spotkania to ona inicjowała. Mówiła, że w sylwestra raczej będzie sama w mieszkaniu to chciałaby ze mną gdzieś pojechać i spędzić go razem. Po czym dzisiaj mi pisze, że
źródło: Screenshot_3
Pobierz

Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę r-----------a na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja p------e jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
@SzmaragdowySmok: ewentulanie kapitan państwo i pomoże i tyle z tej odpowiedzialności za swoje decyzje
@SzmaragdowySmok: A potem przychodzi inflacja i jest ryk, że raty wysokie, może być tak wakacje kredytowe... Za które płacimy wszyscy oczywiście, chociażby w cenach usług finansowych. No i jeszcze dopłaty do kredytów, też na koszt całego społeczeństwa, żeby kilkadziesiąt tysięcy osób mogło sobie kupić mieszkanie. Tu już dawno nie ma odpowiedzialności za
@theOstry: W obecnym systemie fotowoltaika średnio się zwraca przy ogrzewaniu pompą ciepła.
No i to jeszcze pochwalanie konsumpcjonizmu w komentarzach. Spokojna głowa jest ważniejsza od luksusowych wakacji, a za granicą nie trzeba nocować w drogich hotelach. 15-letnie BMW za