Mirki, jak się zdecydujecie na jakiś #cateringdietetyczny to nie polecam #maczfit . Druga wtopa w ciągu tygodnia - raz zapomnieli dodać kurczaka do obiadu - spoko zdarza się, ale dzisiaj wygranko. Kawałek plastiku w brokułach (pic. rel) - dobrze że dzisiaj jedząc nie gapiłem się w telefon bo mogło by być różnie. Jak na katering jeden z droższych w #szczecin można by oczekiwać czegoś więcej. Największym plusem jest koniec miesiąca i nie
r/Polska - "Wykop.pl to najbardziej toksyczna mainstreamowa społeczność"
Reddit ostro o Wykopie - "wykop jest absolutnym azylem inceli".
z- 581
- #
- #
- #
- #
- #
@RedBaron: tam jest w drugą stronę w porównaniu z wykopem - odbywa się tam festiwal lizania jaj/dupy 24/7, jeśli na reddicie chcesz wygłosić negatywną opinię na dany temat, to nie robisz to w temacie głównym, tylko sobie zakładasz osobny żeby nikt nie poczuł się urażony LoL
Kto zapłaci za Tarczę+?
Odpowiedź na pytanie zawarte w tytule jest jasna jak słońce: „Pani zapłaci, Pan zapłaci, społeczeństwo zapłaci”. Zapłaci każdy z nas, kto płaci podatki i parapodatki (czyli te podatki, które zostały ukryte przez rząd pod przeróżnymi nazwami, mającymi zmylić tych, którzy muszą je płacić).
z- 75
- #
- #
- #
- #
- #
- #
@Redguard: widzisz, dla Ciebie jest to oczywiste, a tymczasem Polacy to analfabeci ekonomiczni
Co piąty Polak (21%) nie wie, jakie jest główne źródło finansowania programu „Rodzina 500 plus”, a jedynie 38% badanych ma świadomość, że tym źródłem są płacone przez nich podatki – tak wynika z badania przeprowadzonego dla serwisu ciekaweliczby.pl na panelu Ariadna.
Badanie pokazuje również, że aż 40% Polaków uważa, że pieniądze na program “500 plus” pochodzą z podatków
- 1753
KryptoMirek via Zakop
- 1
@Ruzanka: te karty nie nadadzą się na kolejne wybory? Serio pytam
Pierwszy "pełnoprawny" obraz, jaki w życiu namalowałem, jaram się (ʘ‿ʘ) co prawda z videotutorialem ale i tak się jaram (⌒(oo)⌒)
Zawsze miałem straszne problemy z malowaniem, zachowaniem farb i pracą z kolorem. Nawet na studiach mnie tego nie nauczyli ¯_(ツ)_/¯
Z zawodu jestem grafikiem i z rysunkiem radzę sobie, nieskromnie mówiąc, bardzo dobrze. Z malowaniem było tragicznie, postanowiłem więc to w końcu zmienić i
Zawsze miałem straszne problemy z malowaniem, zachowaniem farb i pracą z kolorem. Nawet na studiach mnie tego nie nauczyli ¯_(ツ)_/¯
Z zawodu jestem grafikiem i z rysunkiem radzę sobie, nieskromnie mówiąc, bardzo dobrze. Z malowaniem było tragicznie, postanowiłem więc to w końcu zmienić i
KryptoMirek via Zakop
- 0
- 320
W świecie pełnym kucyków, bądź kucykiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #mapporn #humorobrazkowy #jezykiobce #jezykpolski
#heheszki #mapporn #humorobrazkowy #jezykiobce #jezykpolski
KryptoMirek via Zakop
- 0
@CountGrishnackh: taka sama sytuacja jest ze słowem herbata
- 236
Wytłumaczcie mi proszę jak można z własnej nieprzymuszonej woli pić piwo. Przciez to obleśne , gorzkie i śmierdzi potem od ciebie jak od menela. Nie mogę tego pojąć . W wieku 16 lat myślałem że z czasem mi posmakuje , 20 dalej nie, teraz 25 i dosłownie nienawidzę go jeszcze bardziej niż wcześniej. Jeżeli chce się #!$%@?ć kupuje czysta wódkę. Jest równie obleśna ale popijasz i zapominasz. Czy wy to pojecie bo
KryptoMirek via Zakop
- 0
KryptoMirek via Zakop
- 1
Dlaczego we wszystkich przepisach na zakwas są spore ilość maki i wody? Wszędzie widzę po 100-150g obu składników na dzień, co robicie z tym zakwasem potem?
Chciałbym sobie przygotować zakwas, ale nie piec chleba codziennie, czy mogę sobie spokojnie zacząć od 30g i tak dokładać codziennie?
Widziałem, ze niektórzy po prostu dokarmiają codziennie, a niektórzy używają tylko połowy z poprzedniego dnia i dopiero wtedy dokarmianie. Która metoda lepsza?
I pytanie na koniec
Chciałbym sobie przygotować zakwas, ale nie piec chleba codziennie, czy mogę sobie spokojnie zacząć od 30g i tak dokładać codziennie?
Widziałem, ze niektórzy po prostu dokarmiają codziennie, a niektórzy używają tylko połowy z poprzedniego dnia i dopiero wtedy dokarmianie. Która metoda lepsza?
I pytanie na koniec
W jakim miejscu zostawiacie zakwas zeby wyrosl? Ogrzewanie juz nie dziala z wiadomych przyczyn, a w mieszkaniu mam 23 stopnie ( ͡° ʖ̯ ͡°), wyglada na to, ze przez niska temperature nie chce mi zakwas zaczac pracowac
#zakwas #chleb #bojowkapiekarska
#zakwas #chleb #bojowkapiekarska
@KryptoMirek: 23 stopnie to akurat idealna temperatura do działania drożdży
@KryptoMirek: zakwas pracuje nawet w lodowce, tyle ze fermentacja jest zachodzi duzo wolniej.
Skoro mięso jest takie #!$%@? to po co weganie tworzą takie coś ? XD szczerze to wolałbym zjeść kurczaka na antybiotykach niż coś takiego #weganizm #wegetarianizm
KryptoMirek via Zakop
- 69
@Megasuper: kto tak mówi? Większość wegan/wege lubi smak mięsa, nie jedzą go z innych powodów ( ͡~ ͜ʖ ͡°) #!$%@? się w zarzutke, 2/10
- 545
#kuchniamg78
Czy byłaby dla Was interesująca seria tematyczna dotycząca przygotowywania drinków i koktajli na tagu oraz na Top Gar?
Ostatnio sporo myślałem o takiej serii. Dotychczas opublikowane Aperol Spritz, Sangria, itp były przyjmowane bardzo dobrze. Jak będzie zainteresowanie to chętnie bym ruszył z taką serią zaczynając od najpopularniejszych i najprostszych nie wymagających dodatkowego sprzętu po te bardziej skomplikowane.
Będę wdzięczny też za ewentualne sugestie drinków, które w takiej serii chcielibyście zobaczyć
Czy byłaby dla Was interesująca seria tematyczna dotycząca przygotowywania drinków i koktajli na tagu oraz na Top Gar?
Ostatnio sporo myślałem o takiej serii. Dotychczas opublikowane Aperol Spritz, Sangria, itp były przyjmowane bardzo dobrze. Jak będzie zainteresowanie to chętnie bym ruszył z taką serią zaczynając od najpopularniejszych i najprostszych nie wymagających dodatkowego sprzętu po te bardziej skomplikowane.
Będę wdzięczny też za ewentualne sugestie drinków, które w takiej serii chcielibyście zobaczyć
KryptoMirek via Zakop
- 0
- 22
Nie mogę patrzeć na tego jokera... Jakie to babsko ma szczęście że się doczepiła Krisa który jest z natury lubianym uczestnikiem stąd będzie babsztyl w finale...
#hotelparadise
#hotelparadise
KryptoMirek via Zakop
- 0
- 2572
Siemano mirunie,
sytuacja przedstawia się następująco, a mianowicie odmówiłem przyjęcia mandatu w wysokości 500 zł za przemieszczanie się podczas "stanu epidemii" bez jakiejkolwiek "potrzeby". Od piątku mnie bagetmajstry szukały i dopiero wczoraj wręczyli mi przesyłkę z sanepidu, zdjęcie poglądowe w załączniku.
Nie ukrywam, że jestem zszokowany faktem co tu się #!$%@?( ͡° ʖ̯ ͡°). Najśmieszniejsze, że na odwołanie się od tego są 2 tygodnie a na zapłatę kary
sytuacja przedstawia się następująco, a mianowicie odmówiłem przyjęcia mandatu w wysokości 500 zł za przemieszczanie się podczas "stanu epidemii" bez jakiejkolwiek "potrzeby". Od piątku mnie bagetmajstry szukały i dopiero wczoraj wręczyli mi przesyłkę z sanepidu, zdjęcie poglądowe w załączniku.
Nie ukrywam, że jestem zszokowany faktem co tu się #!$%@?( ͡° ʖ̯ ͡°). Najśmieszniejsze, że na odwołanie się od tego są 2 tygodnie a na zapłatę kary
KryptoMirek via Zakop
- 15
@murdoc: to, ze przyjmie mandat w ogóle nie oznacza, ze nie skierują sprawy do sanepidu. I nie musza o tym najwyraźniej mówić, tak jak miał sytuacje teraz
konto usunięte via Android
- 2783
KryptoMirek via Zakop
- 1
To nie fejk...
KryptoMirek via Zakop
- 3
konto usunięte via iOS
- 34
KryptoMirek via Zakop
- 0
@DiggerMeat: po powrocie dezynfekujesz ¯\(ツ)/¯
KryptoMirek via Zakop
- 0
@widmo82: praga
KryptoMirek via Zakop
- 0
@widmo82: https://www.google.com/search?rlz=1CDGOYI_enPL844PL844&hl=pl&ei=45OFXvzFDMqGwPAPiYKqGA&q=praga+najw%C4%99%C5%BCsza+uliczka&oq=praga+najw&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAEYAjICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgIIADIGCAAQFhAeMgYIABAWEB46AggpOgUIABCDAToECC4QQzoFCC4QkwI6AgguUI2_hghYm9OGCGD354YIaABwAHgAgAG8AYgBzQaSAQM4LjKYAQCgAQGwAQE&sclient=mobile-gws-wiz-serp#trex=m_t:lcl_akp,rc_f:,rc_ludocids:931794843359696729,rc_q:W%25C4%2585ska%2520Uliczka,ru_q:W%25C4%2585ska%2520Uliczka
-500g piersi z kurczaka
-20 ml oleju
- 300g cebuli
- 15g soli 5g pieprzu 5g oregano itd itp
A przepisy kobiet?
- jedna pierś z kurczaka
- trochę oleju do podsmażenia piersi
- 3 średnie cebulę
- przyprawy do smaku
XD
#logikarozowychpaskow #gotujzwykopem