@KryptoMirek: wot, dziwna forma gry wstępnej ¯\(ツ)/¯ brakuje jeszcze nagrania z łóżka jak nazywa ją dziwką, szmatą i wali lepca na pysk, oczywiście nie wspominając o tym, że sama o to prosiła bo ją to kręci i manipulując że jest przemocowcem
Chciałbym założyć sklep internetowy, myślałem o wyborze firmy z modelem SaaS, co polecacie? Najważniejsza dla mnie jest możliwość edycji wyglądu strony, tylko nie chodzi mi o jakieś podmiany stopek itp, tylko grubsze zmienianie layoutu i inne bardziej skomplikowane rzeczy, jakakolwiek firma coś takiego oferuje?
@KryptoMirek jeśli chcesz na SaaSie to zapewne ściągną z Ciebie więcej niż stawiać od zera z deweloperem. No i możesz usłyszeć, że czegoś się nie da i czegoś Ci nie zrobią. Wiem, bo sam takie coś przerabiałem
@KryptoMirek: Nikt nigdy tego nie sprawdza. To są martwe przepisy, ale zapisane po to, żeby z obu stron było tak samo (teoretycznie żebyś tam nie jechał nielegalnie pracować).
Mirki czy gruntować przed nałożeniem drugiej warstwy szpachli? Po nałożeniu pierwszej warstwy dalej są nierówności dlatego chce powtórzyć to jeszcze raz #budownictwo #budowlanka #budujzwykopem
@KryptoMirek rozumiem, że chodzi o gładź. Jeżeli pierwsza warstwa nie została jeszcze wyszlifowana, nie istnieje konieczność gruntowania pomiędzy warstwami.
@KryptoMirek: jak tyle odpadło to pytanie czy reszta również nie poleci. Weź to kuj aż przestanie odpadać, bo teraz zrobisz to a za miesiąc poleci w kawałek dalej.
W jakim miejscu zostawiacie zakwas zeby wyrosl? Ogrzewanie juz nie dziala z wiadomych przyczyn, a w mieszkaniu mam 23 stopnie ( ͡°ʖ̯͡°), wyglada na to, ze przez niska temperature nie chce mi zakwas zaczac pracowac
Dlaczego we wszystkich przepisach na zakwas są spore ilość maki i wody? Wszędzie widzę po 100-150g obu składników na dzień, co robicie z tym zakwasem potem?
Chciałbym sobie przygotować zakwas, ale nie piec chleba codziennie, czy mogę sobie spokojnie zacząć od 30g i tak dokładać codziennie?
Widziałem, ze niektórzy po prostu dokarmiają codziennie, a niektórzy używają tylko połowy z poprzedniego dnia i dopiero wtedy dokarmianie. Która metoda lepsza?
@KryptoMirek: 1:1 mąka i woda, ilość dowolna, typ mąki bez większego znaczenia, woda w temperaturze otoczenia. Jak już taki zakwas jest dojrzały (po ok. 2 tygodniach), to wstawiam go do lodówki, a do zaczynu biorę łyżkę albo dwie też prosto z lodówki. Taki zakwas dokarmiam dopiero, gdy mi się kończy.
@krash: @tmkg: 1:1:1 lub mocniejszy zakwas 1:2:2 lub 1:5;5 (zakwas, woda, mąka). Nigdy nie dawaj do dużej ilości zakwasu małej ilości wody i mąki. Świeżej mąki powinno być więcej niż zakwaszonej inaczej go zagłodzisz i nie będzie pracować. Możesz używać nawet po 1g mąki i wody, ilość jest nieistotna. Ważne by trzymać się proporcji. Jak zauważyłeś nie ma sensu marnować surowca. Pełno jest przepisów, gdzie piszą po 100g,