Aktywne Wpisy

Rad-X +59
Ja p------ę xD
https://x.com/PKP_PLK_SA/status/2095535760376033484
#polskiedrogi #stopcham #pkp #trzecieoko
https://x.com/PKP_PLK_SA/status/2095535760376033484
#polskiedrogi #stopcham #pkp #trzecieoko

patinete +52
Jaka jest najgorsza rada od "autorytetu”, w którą uwierzyliście?
U mnie klasyk: "Idź na stabilne studia, potem znajdź bezpieczną posadę w urzędzie/korpo i przepracuj tam trzydzieści lat do emerytury”. Brzmiało rozsądnie, dopóki zderzenie z rzeczywistością nie pokazało, że "stabilność” oznaczała stagnację, minimalne podwyżki i wypalenie zawodowe już przed trzydziestką.
A jak było u Was? Jaką najgorszą radę dostaliście od kogoś, kogo uważaliście za mądrzejszego, i ile zajęło Wam zrozumienie, że to bzdura?
U mnie klasyk: "Idź na stabilne studia, potem znajdź bezpieczną posadę w urzędzie/korpo i przepracuj tam trzydzieści lat do emerytury”. Brzmiało rozsądnie, dopóki zderzenie z rzeczywistością nie pokazało, że "stabilność” oznaczała stagnację, minimalne podwyżki i wypalenie zawodowe już przed trzydziestką.
A jak było u Was? Jaką najgorszą radę dostaliście od kogoś, kogo uważaliście za mądrzejszego, i ile zajęło Wam zrozumienie, że to bzdura?
źródło: lw1
Pobierz

źródło: IMG_2471
Pobierz@Pulpetito: czyli na lewaków, tym co aspirują do uczenia innych jak żyć, a na prawaków, ci co wiedzą jak wygląda prawdziwe życie, to chcesz napisać?
jak jesteś wykształcony, to powinieneś wiedzieć, że korelacja nie oznacza przyczynowości, i tyle warte są twoje odniesienia do badań naukowych
@Pulpetito: To jest sroga manipulacja. Na lewaków głosują faktycznie ludzie z wyższym wykształceniem, ale po kierunkach typu właśnie gender studies etc. Politechniki i studia inżynieryjne to o dziwo bastion Konfederacji, a także raczej poglądy liberalne i prawicowe ¯\(ツ)/¯ Może to dowód anegdotyczny - ale sam jak studiowałem na polibudzie, to nie znałem
@pozdroxxx666: Skończyłem dwie. Robiłęm też doktorat, ale zrezygnowałem, bo mnie właśnie przerażała głupota na uczelniach. Jak rozumiem skończyłeś więcej, bo to niby ma coś wnieść do dyskusji. Większość to kierunki
@Pulpetito: studia w obecnych czasach to jedno wielkie XD
@Nedifie: Wbrew pozorom Razemki wykazują się wielokrotnie rozsądkiem nieporównywalnie większym niż te "ministry" w rządzie Tuska. No i na plus że się nie sprzedali, a pana Zandberga to nawet lubię choć to marksista.
Wracając do tematu: ilu znasz inżynierów którzy głosują na te koszmary typu Kotula i Zielińska? Bo ja nie znam żadnego.
@Pulpetito: obydwie te grupy są głupie, ale patrzeć na głupich wykształconych bardziej boli xD
są politycy typu sikorski czy tusek, a są politycy pokroju tych pań, ktore czesto plotą jakieś bzdury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.aeaweb.org/conference/2026/program/paper/3teN66K5
źródło: image
Pobierz@Supernowa:
Nie co bym był wielce za lewicą, ale bawi mnie, że
tak sobie żyjesz w tym przekonaniu, że jesteś w bardziej rozgarniętym elektoracie? :) yhmmmm XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Przeszkadza im ślad po samolocie ale zatruta rzeka, sterty śmieci czy dymiące niedopalonym węglem kominy już nie.
@not_me: XD Lewaki to takie nowe określenie na komunistów. Nadal próbują
@Lolenson1888: Przecież zadawanie takich pytań pokazuje tylko brak elementarnej wiedzy w temacie.
@kptDoopa: to zrób mema z tym i wsio, pośmiejecie się wtedy z tego