Wpis z mikrobloga

dziwne bo na lewaków głosują ludzie po studiach a na prawaków ludzie ze wsi i z wykształceniem podstawowym

@Pulpetito: czyli na lewaków, tym co aspirują do uczenia innych jak żyć, a na prawaków, ci co wiedzą jak wygląda prawdziwe życie, to chcesz napisać?
jak jesteś wykształcony, to powinieneś wiedzieć, że korelacja nie oznacza przyczynowości, i tyle warte są twoje odniesienia do badań naukowych
  • Odpowiedz
dziwne bo na lewaków głosują ludzie po studiach a na prawaków ludzie ze wsi i z wykształceniem podstawowym

@Pulpetito: To jest sroga manipulacja. Na lewaków głosują faktycznie ludzie z wyższym wykształceniem, ale po kierunkach typu właśnie gender studies etc. Politechniki i studia inżynieryjne to o dziwo bastion Konfederacji, a także raczej poglądy liberalne i prawicowe ¯\(ツ)/¯ Może to dowód anegdotyczny - ale sam jak studiowałem na polibudzie, to nie znałem
  • Odpowiedz
ile wyższych szkół ukończyłeś, że masz takie zdanie? Zawsze słyszę ten sam argument od ludzi którzy nigdy nie byli na studiach albo liznęli dwa semestry. Mam wrażenie, że to maskowanie swoich niedoborów intelektualnych w możliwości ukończenia jakichkolwiek lub ewentualnie kompleksy.

@pozdroxxx666: Skończyłem dwie. Robiłęm też doktorat, ale zrezygnowałem, bo mnie właśnie przerażała głupota na uczelniach. Jak rozumiem skończyłeś więcej, bo to niby ma coś wnieść do dyskusji. Większość to kierunki
  • Odpowiedz
inżynier budownictwa się kłania- głosuje na razemków xD

@Nedifie: Wbrew pozorom Razemki wykazują się wielokrotnie rozsądkiem nieporównywalnie większym niż te "ministry" w rządzie Tuska. No i na plus że się nie sprzedali, a pana Zandberga to nawet lubię choć to marksista.
Wracając do tematu: ilu znasz inżynierów którzy głosują na te koszmary typu Kotula i Zielińska? Bo ja nie znam żadnego.
  • Odpowiedz
  • 0
@ggs-hg: spokojnie ziomuś, to tylko mem, mnie bawi ¯\(ツ)/¯ to że jestem lewakiem nie znaczy ze mam sie utozsamiac i bronic reszty osob ktore wrzuca sie razem ze mna do jednego wora lewaków
są politycy typu sikorski czy tusek, a są politycy pokroju tych pań, ktore czesto plotą jakieś bzdury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Bążur

@Supernowa:
Nie co bym był wielce za lewicą, ale bawi mnie, że
tak sobie żyjesz w tym przekonaniu, że jesteś w bardziej rozgarniętym elektoracie? :) yhmmmm XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@Worm91:

a większość tych którzy o chemtrails gadali mieli poglądy konserwatywne

Przeszkadza im ślad po samolocie ale zatruta rzeka, sterty śmieci czy dymiące niedopalonym węglem kominy już nie.
  • Odpowiedz
Prawaki dążą do tego, żeby robaków dociskać butem, a bogoli robić bogatszymi. Czyli jako typ kopiący rowy będziesz miał tylko gorzej. Lewaki mówią o równości (wszelkiej, w tym równaniu szans dla osób mniej zamożnych), walce o prawa pracownicze, więc to oni powinni być wybierani przez tych ludzi z niższych szczebli społeczeństwa, bo to ci walczą o ich lepszy byt.

@not_me: XD Lewaki to takie nowe określenie na komunistów. Nadal próbują
  • Odpowiedz
@djtartini1: ale doszedłeś już do tego, że uczelnia wyższa to nie szkoła podstawowa i tak naprawdę to co z niej wyciągniesz, jak się rozwiniesz i jaka wiedzę zdobędziesz w trakcie całego procesu, włącznie z nauką indywidualną, zależy tylko i wyłącznie od Ciebie? Wykładowcy to nie panie z podstawówki którzy mają Cię wszystkie nauczyć. Wskazują często tylko kierunki którymi możesz podążać aby osiągnąć wiedzę w danym temacie. Już pomijam fakt, że
  • Odpowiedz
Tacy do kopania rowów i dojenia krów też są niezbędni. Pytanie co lewica ma do zaoferowania takim ludziom

@Lolenson1888: Przecież zadawanie takich pytań pokazuje tylko brak elementarnej wiedzy w temacie.
  • Odpowiedz
Tymczasem prawak:

-wojna na ukrainie to nie nasza sprawa

-warszawa teheran wspólna sprawa xD

@kptDoopa: to zrób mema z tym i wsio, pośmiejecie się wtedy z tego
  • Odpowiedz