Wpis z mikrobloga

@Pulpetito:

dziwne bo na lewaków głosują ludzie po studiach a na prawaków ludzie ze wsi i z wykształceniem podstawowym

No i co z tego? Nie wszyscy Polacy muszą mieć wyższe wykształcenie i być programistami w warszawskim korpo. Tacy do kopania rowów i dojenia krów też są niezbędni. Pytanie co lewica ma do zaoferowania takim ludziom - póki co głupkowate teksty w stylu "jeżeli Ukraińcy stanowią dla ciebie konkurencję na rynku
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Mem ma obnażyć głupotę lewackich polityków a jednak te lewaki są uczeni i pisiory po szkole Tadeusza Rydzyka załatwionej po znajomości żeby nie było siary. Podobnie jest z wyborcami obu grup - lewaki ludzie wykształceni a prawaki ludzie ze słabym wykształceniem raczej z niskim iq bardzo podatni na manipulację. Ja tam na nikogo nie głosuję bo mam to w dupię ale jednak lewaki kojarzą się z ludzmi na poziomie
  • Odpowiedz
dziwne bo na lewaków głosują ludzie po studiach

@Pulpetito: No, gender studies czy zarządzanie zmianami klimatu, wcześniej studiowali wspaniałość myśli Karola Marksa. Jakoś nie znam inżynierów którzy by popierali lewice w obecnej postaci. Stare komuchy chociaż nie są oderwani od rzeczywistości, oni w praktyce sprawdzili socjalizm i wiedzą że nie działa.
  • Odpowiedz
  • 38
@Pulpetito: Ludzie po studiach = inteligencja xDDDDD Może I tak bylo ale 40 lat temu. W czasach gdzie kazdy debil idzie na studia, bo tak trzeba, straciły one juz dawno jakikolwiek autorytet. Zarządzanie grzybami w lesie czy filologia jugosłowiańska kojarzone sa tylko z wysokim poziomem nauczania i kończą to elity popierające lewicę.
  • Odpowiedz
@Pulpetito: Co to znaczy "negatywny wpływ na środowisko"? Bo to stwierdzenie tak szerokie że nie wiem co masz na myśli. a pisząc o "zarządzaniu zmianami klimatu" ja wiem co napisałem, pisałem o idiotach którzy myślą że jak Europa zarżnie gospodarkę żeby zmniejszyć światową emisje CO2 o 0,3% to coś zmienią. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@RodrigoMendoza: na studiach inżynierskich nie miałeś poruszanego tego tematu? Podobno znasz tylu inżynierów to myślałem, że tam byłeś. Ja miałem i uważasz, że profesorowie kłamią oraz książki, które polecali też kłamią?
  • Odpowiedz
@Pulpetito no zajebiście, to może zamknijmy cały przemysł. A wiesz jak bardzo ludzie niszczą środowisko i przez to cierpi matka natura? Może ludzi się tez pozbędziemy co? Zniknie wtedy bieda całkowicie przy okazji ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Pulpetito: Ja akurat studiowałem prawo, ale życie tak się ułożyło że zawodowo znam dużo ludzi po kierunkach technicznych. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, no wchodźmy w szczegóły, dawaj, przecież ja jestem antynaukowy więc chyba mnie wyjaśnisz. Jak zmniejszenie całkowitej emisji CO2 o 0,35% cokolwiek ma zmienić? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo jeżeli byś sprawił, co jest nierealne, że Europa nie wyemituje nic CO2 to właśnie o
  • Odpowiedz
ludzie po studiach

@Pulpetito: to pojęcie mocno się zdewaluowało gdzieś 20 lat temu.
W zasadzie nie odzwierciedla poziomu, kultury a nawet inteligencji osób, które zdobyły wyższe wykształcenie.
Nawet posługiwanie się poprawnie językiem polskim przerasta wiele osób z tytułem magistra( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 25
@Lolenson1888: Są niezbędni, ale są też mniej kumaci. Prawaki dążą do tego, żeby robaków dociskać butem, a bogoli robić bogatszymi. Czyli jako typ kopiący rowy będziesz miał tylko gorzej. Lewaki mówią o równości (wszelkiej, w tym równaniu szans dla osób mniej zamożnych), walce o prawa pracownicze, więc to oni powinni być wybierani przez tych ludzi z niższych szczebli społeczeństwa, bo to ci walczą o ich lepszy byt. Czy robaczkowi kopiącemu
  • Odpowiedz