@Pulpetito: typ co w 2026 roku i przy zatrzęsieniu Wyższych Szkół Zarządzania Polem Namiotowym używa argumentu ukończenia studiów do czegokolwiek xDDDDDDDDDD Szkoda też, że tak paskudnie pominąłeś fakt, że istnieje wiele badań wskazujących preferencje polityczne absolwentów różnych kierunków studiów. Jednak to już mądrzejsze jest o tym nie wspomnieć, bo pewnie absolwent gender studies jest tak samo wartościowy dla państwa i społeczeństwa jak
@RodrigoMendoza: to ciekawe, ja znam mnóstwo inżynierów, którzy mają tytuł min. magistra inżyniera i wielu z nich popiera postulaty lewicy, ewentualnie KO. Za to nie znam ani jednej osoby z wyższym wykształceniem która by popierała PIS lub konfe.
@some_ONE: @Pulpetito Większość studiów to takie bzdury, niestety. Stąd mamy kupę prof. ds. niczego jak Środa. Na szczęście powoli, ale się to zmienia.
@djtartini1: ile wyższych szkół ukończyłeś, że masz takie zdanie? Zawsze słyszę ten sam argument od ludzi którzy nigdy nie byli na studiach albo liznęli dwa semestry. Mam wrażenie, że to maskowanie swoich niedoborów intelektualnych w możliwości ukończenia jakichkolwiek lub ewentualnie kompleksy.
istnieje wiele badań wskazujących preferencje polityczne absolwentów różnych kierunków studiów.
A weź je podlinkuj może co? Bo mnie zawsze bawi jak prawica sobie wali konia do tego że oni mają na kierunkach technicznych mają większe poparcie niż na jakiejś socjologi a głupie lewactwo nie tylko za każdym razem zapominają powiedzieć że to ich największe poparcie na kierunkach technicznych to dalej jest o kilkanaście procent mniejsze niż poparcie dla lewicy
@Supernowa: zesraliscie się o mema, a wystarczy poczytać wypowiedzi żukowskiej albo biejat, żeby stwierdzić że ta sytuacja nie jest nieprawdopodobna ( ͡°͜ʖ͡°)
a zarżnie? Idę światowe gospodarki też idą OZE, redukują co2 i jakoś żyją tak jak my
@Dejvidek25: Nie, tak zwyczajnie nie jest. Mądra taktyka, jak np w Azji, to przeplatanie OZE z atomem i elektrowniami cieplnymi, jak to robią Chiny. A w Europie nastąpił szaleńczy odwrót od cieplnych, częściowo od atomu (Niemcy) i szaleńczy pęd na panele i wiatraki które są niestabilnym źródłem. Chińczycy równolegle do parcia w OZE otwierają
@RodrigoMendoza: inżynier budownictwa się kłania- głosuje na razemków xD fakt, że nie znasz inżynierów głosujących na lewice potwierdza tylko to, że nie znasz zbyt wielu inżynierów xD
@Supernowa: prawica kompromituje się na co dzień na żywo, na lewicę trzeba generować AI slopy, zobacz sobie slopa w republice o aferze zondacrypto będziesz zachwycowny
@Supernowa: Szkoda tylko, że to osoby o prawicowych poglądach najczęściej wpadają w popieranie teorii spiskowych. Serio nie widziałem jeszcze żadnego lewaka, który by gadał coś o chemtrails, a większość tych którzy o chemtrails gadali mieli poglądy konserwatywne.
źródło: IMG_2471
Pobierz@Pulpetito: typ co w 2026 roku i przy zatrzęsieniu Wyższych Szkół Zarządzania Polem Namiotowym używa argumentu ukończenia studiów do czegokolwiek xDDDDDDDDDD
Szkoda też, że tak paskudnie pominąłeś fakt, że istnieje wiele badań wskazujących preferencje polityczne absolwentów różnych kierunków studiów. Jednak to już mądrzejsze jest o tym nie wspomnieć, bo pewnie absolwent gender studies jest tak samo wartościowy dla państwa i społeczeństwa jak
@Pulpetito: po studiach na kierunkach gwarantujących stałe zatrudnienie przy wydawaniu frytek xdd
@wypok_wypok: i prawaków też, wszystkich skrajniaków
@some_ONE: @Pulpetito Większość studiów to takie bzdury, niestety. Stąd mamy kupę prof. ds. niczego jak Środa. Na szczęście powoli, ale się to zmienia.
@RodrigoMendoza: a zarżnie? Idę światowe gospodarki też idą OZE, redukują co2 i jakoś żyją tak jak my¯\(ツ)/¯
A weź je podlinkuj może co? Bo mnie zawsze bawi jak prawica sobie wali konia do tego że oni mają na kierunkach technicznych mają większe poparcie niż na jakiejś socjologi a głupie lewactwo nie tylko za każdym razem zapominają powiedzieć że to ich największe poparcie na kierunkach technicznych to dalej jest o kilkanaście procent mniejsze niż poparcie dla lewicy
@Dejvidek25: Nie, tak zwyczajnie nie jest. Mądra taktyka, jak np w Azji, to przeplatanie OZE z atomem i elektrowniami cieplnymi, jak to robią Chiny. A w Europie nastąpił szaleńczy odwrót od cieplnych, częściowo od atomu (Niemcy) i szaleńczy pęd na panele i wiatraki które są niestabilnym źródłem. Chińczycy równolegle do parcia w OZE otwierają
@Pulpetito: nie dziwne bo jedni i drudzy są tak samo tępi bez względu na wykształcenie. Przy czym nie uwazam, ze lewica to partia wykształconych.