Wpis z mikrobloga

@MilkyKloc: jak lecę gdzieś samolotem to w jakimś celu a nie po to aby robić to samo co w domu :D
ja nawet laptopa nie zabieram na wczasy, tylko biorę sobie tablet bo zajmuje mniej miejsca.
  • Odpowiedz
Ja mam jakiegoś gamingowego laptopa z 2017 i w ostatnich latach zrobili takie update'y w Windows 10 że musiałem dokupić RAM żeby cokolwiek robić a i tak uruchamia się chyba z 5 minut i wszystkie gry które śmigały na maxa po kupnie chodzą może w średnich plynnie. Jedyny ratunek to darmowe konto w Geforce Now.
  • Odpowiedz
@HardWax: To samo z konsolowcami. Czasem X podsunie mi algorytm z ich wojenkami, w których użytkownik PS z pozycji wyższości porównuje klatki z grą na Switcha. Z perspektywy PC-towca wygląda jak pojedynek dwóch kalek.
  • Odpowiedz
@HardWax: ja się cieszę, że te 3,5 roku temu wziąłem laptoka, a nie pc właśnie ze względu na mobilność. Nie miałem wtedy stałego miejsca zamieszkania, potem wypadło kilka delegacji za granicę, więc wieczorem zamiast kilka godzin czytac Mirko to można było elegancko popykac w cp2077 albo wowa. Teraz jak jestem ustatkowany, mam własne biuro to... Po 8h pracy nie mam kompletnie ochoty dalej siedzieć przy biurku i biorę ta moja
  • Odpowiedz
@HardWax: Ej k---a od nastolatka (a były to lata '90) jestem PCtowcem, mój pierwszy komp to Atari, ale c--j z tym.
Teraz mam ponad 40 lat, kupiłem se na firmę lapka za 13 tysięcy, RTX4070, i9 HX itd.
I k---a targam to ze sobą na święta i wyjazdy, no fajnie że jest, ale i tak siedzę na nim na YT/FB, bo na granie nie mam już czasu, nawet na urlopie.
  • Odpowiedz
@HardWax: Najwięcej na temat tych produktów mają do powiedzenia ludzie do których ten produkt nie jest kierowany xD. Sam mam gamingowego lapka za 3600 zł . Waży przeszło 2 kilo, pakuje go spokojnie do plecaka idąc na działke, nie zajmuje nie wiadomo ile miejsca i na działce zdarza mi się pograć na nim w fife/ tekkena poprzeglądać neta i nie wyobrażam sobie taszczyć z soba stacjonarki. Ba dzisiaj lapki na
  • Odpowiedz
@HardWax: Regularnie zabieram mojego gejmingowego laptopa w podróż, gdy przemieszczam się samochodem. Nawet nie w celu grania, tylko pozostałego korzystania z komputera. Z PC byłoby to niemożliwe.
  • Odpowiedz
Jako osoba które przez całe życie korzystała ze stacjonarki i dorastała w ewolucji PCtowej i która od paru lat jest posiadaczem laptopów gamingowych nie zamienię na stacjonarkę. Jeżdżę z nim do Polski i z powrotem dalekie trasy i gram, korzystam tam gdzie chcę :) Coś pięknego. Pozdrawia aktualny posiadacz MSI Katana 17 B12V z RTX 4070 na pokładzie :D
  • Odpowiedz