Wpis z mikrobloga

Wszyscy uwielbiają używać handhelda, wiadomo. Przecież to się używa dokładnie w taki sam sposób jak laptopa, nie ma żadnej różnicy.

@TrafnyTaktyk: wszyscy uwielbiają używać laptopa zamiast PC czy smartfona do gównoscrollowania i gierkowania, nie ma żadnej różnicy w wygodzie scrollowania na telefonie czy grania w ciszy i wysokim fps na PC.
Switch i DS to bardzo fajne alternatywy na prawdziwe granie mobilne.
  • Odpowiedz
@shadow_82: Oczywiście wziąłeś absurdalny przypadek karty dla skrajnych entuzjastów, która zastępuje kaloryfer w zimie. Szkoda, że nie popatrzyłeś na chociażby 5080 z tego samego kanału, bo by Ci się urojenia posypały.

Już pominę, że nawet tej 5090 którą podesłałeś daleko do tych 200%, może to jednak Ciebie dalej cug trzyma po majówce.

Nikt tu nie twierdzi, że stojąc na biurku PC nie jest lepszy, ale dalej nie zmienia to faktu,
  • Odpowiedz
aha, czyli midtowera czy nawet full nie możesz wrzucić do samochodu? I nie może robić za zamiennik konsoli?xD

@Ralphs: ITX jest na pewno łatwiej podnieść i wrzucić do samochodu niż typowy tower albo jak w moim przypadku cube case. Tak samo raczej takiego klocka nie postawisz na ławie pod telewizorem. Jedną z zalet konsol były właśnie dużo mniejsze gabaryty niż typowy desktop, a właśnie płyty główne i zasilacze ITX w
  • Odpowiedz
@cegli11: Ja to widzę tak:
4K bez MFG z Path Tracing DLSS performance:
- Cyberpunk 2077 (Tryb RT Overdrive) ~40 - 45 kl./s
- Pragmata (Tryb Path Tracing) ~35 - 40 kl./s
- Black Myth: Wukong (Pełny Ray Tracing) ~40 - 45 kl./s
Jak widzisz jest bardzo krucho już na samym początku a co będize za
  • Odpowiedz
@shadow_82: Czemu nie w 16K? Po co się ograniczać tak?

Ja dzięki temu laptokowi grałem w RE9 w 1600p, z prawdziwym HDRem, Path Tracingiem i świetną płynnością w 2 różnych miejscach i raz podpięty do przetwornicy samochodowej, Twoje wyobrażenia mnie g---o obchodzą.

Jesteś po prostu człowiekiem który nie lubiąc jogurtów chodzi po ulicy i krzyczy "J---Ć KROWY!", zamiast omijać lodówkę z nabiałem w Lidlu.
  • Odpowiedz
@cegli11: bo TV w domu mam w 4K, więc podlaczanie laptopa do niego czasami sugeruje granie w jego natywnej rozdzielczosci.
Mam grac na 83" TV w FullHD? Kazda inna rozdzialka to walka z przeskalowaniem ekranu i to widac.

Po prostu NVIDIA odkad bierze za swoje karty po 300k $ za H200 ma gleboko w d... rynek gier a nadal nikt ich nie moze dogonic...

Wiec zasugeruj mi rozwiazanie, bez plucia i hejtu
  • Odpowiedz
@shadow_82: Ty w ogóle rozumiesz po co powstały laptopy czy nie? xD

Biorę plecak na plecy, albo wrzucam go do auta i gram komfortowo wszędzie tam gdzie mam prąd, a Ty do mnie, że to lipa, bo są lepsze rozwiązania do grania na 83" calowym TV w domu, komedia xD
  • Odpowiedz
@cegli11: Tak - można mięc laptopa, który sobie poradzi w każdej grze i w każdych warunkach.
Będzie się nadawał również do zastosowań AI i będzie też mobilny.

Twoje rozwiązanie to PC za 15k PLN + laptop do zadan mobilnych i żeby "w coś tam pograć", czyli kolejne 4-5k na lapka z 5060, czyli średniej półki.
Do tego zapominasz o 2ch Windowsach do utrzymania, 2ch kopiach każdej gry do zainstalowania
A dolicz do tego rzeczy
  • Odpowiedz
@shadow_82: Ty jesteś dalej n------y po tej majówce czy się nawąchałeś butów starego po nocnej zmianie w kołchozie?

Ty k---a nawet nie wiesz co piszesz i do kogo, jak ja od początku propsuje mocne lapki jako jedyny sprzęt.

Bordo zobowiązuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz