Wpis z mikrobloga

Mam laptopa bo na stacjonarkę po prostu nie mam miejsca w domu. A gamingowy dlatego, że żona się nie zna i brałem pod siebie :)
Nie grzeje się za bardzo a buczenia nie słyszę bo gram w słuchawkach.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: jako marynarz przerabiałem i laptopy DTR i pc w formacie ITX (obudowa a4-h2o od lian li a i przez chwilę conswole od sligera). Zaczynałem od laptopa z desktopową i9'tką... przeszkadzała kultura pracy, przesiadłem się na pc w w/w obudowie. Po 2ch kontraktach, postanowiłem kupić sobie laptopa na statek a stacjonarkę trzymać w domu. ITX nigdy nie będzie mobilną platformą. Ona może i jest mobilna w domu, aby raz w
  • Odpowiedz
Pracuję od poniedziałku do piątku w delegacji więc laptop do grania to podstawa. Potrzebuję urzadzenia mobilnego którego mogę na noclegu do tv podłączyć jak mam ochotę. Noclegi z reguły mam na wypasie nie jakieś robotnicze.
  • Odpowiedz
@HardWax: ja np. kupilem sobie takiego lapka ze wzgl. na częste wyjazdy za granicę i pasję do grania. zaraz szybko dokupilem podkladke z wentylatorami bo grzał się mocno. posłużyl 5 lat i cos w nim strzeliło. ale tyle co się nagrałem podczas delegacji to moje. pozdro
  • Odpowiedz
Weźmiecie go z monitorem i peryferiami do plecaka albo kabinowki?

@Ralphs: na wyjazdy to sie bierze steam deck albo lekkiego laptopa i łączy do poważnego PC lub serwera ktory stoi w domu
  • Odpowiedz
od mobilności mam steam decka. Jak chce to mogę sobie kompa postawić pod tv w minutę i nie muszę castowac po sieci obrazu

@vladi_putin: To jest fajne dla ludzi, którzy chcą mieć dwa osobne urządzenia - jedno do gier i drugie do zadań biurowych itd.
A można oszczędzić inwestując w jeden "kombajn", na którym sobie projektujesz 3D, odpalasz film, grasz i nosisz do samolotu / pakujesz do auta.
  • Odpowiedz
Mam laptopa gamingowego, ogólnie to by była fajna sprawa ale niestety głośno wyje podczas grania (konieczne słuchawki), dlatego drugi raz bym chyba nie kupił. I bez podłączonego zasilacza wydajność fatalna
  • Odpowiedz
Ja wolę mnieć małego thinkpada i łączyć się zdalnie do kompa co ma dużo mocy niż taszczyć gejmingowego laptopa co nawet godziny na baterii nie wytrzyma
  • Odpowiedz
@HardWax: nie rozumiem w ogóle tej zaczepki. Wiadomo, że stacjonarny pc jest lepszy i jak chcesz to sobie miej ale wyobraź sobie, ze istnieją rownież ludzie ktorzy wolą laptopy ponieważ jest to dla nich najlepsza opcja ze względu na to, że ze wszystko mogą sobie spakowac w jeden plecak. Ty masz inne potrzeby i ja mam inne potrzeby. Aktualnie mam ok 3 kg laptopa z i9 i rtx 5070ti i
  • Odpowiedz
@HardWax: ja to się zastanawiam gdzie oni te laptopy gamingowe noszą, bo ja to laptopa żadnego nie miałem potrzeby wynosić chyba z 10 lat xD.

Jadą na wakacje piłować w csa czy jak xD
  • Odpowiedz
@HardWax: jest przenośny, tylko nie mieści się do typowego plecaka, a zasilacz waży tyle, że plecak z lapcem po 50 użyciach jest do wymiany ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: no to se kup pc. Widocznie laptop gamingowy nie jest Ci potrzebny więc po co go kupujesz? To tak jak ktoś kupi mercedesa AMG i nie zamierza jezdzic po lesie. Moze oczywiscie bo mu sie podoba ale traci czesc korzysci wynikających z posiadania takiego auta a zyskuje jego wady na drogach publicznych jak duży rozmiar i duże spalanie xd
  • Odpowiedz