Wpis z mikrobloga

@Ralphs: Dosłownie wszystko w kompie mam chłodzone polpasywne. CPU, GPU, PSU.
Chłopie, od 20 lat mam kompy. Miałem epizod z laptopami. Wiem lepiej co jest dla mnie lepsze od randoma z internetu i co się bardziej sprawdza w moim przypadku.
laptopy moze i są dużo droższe ale za to takie GPU ma mniejszą wydajność xd
  • Odpowiedz
  • 31
@vladi_putin a gdzie ja Ci wmawiam co jest lepsze w twoim przypadku? Piszesz bzdury, a ja je prostuje.
Tak jak np. teraz z półpasywnym CPU xD
Pasywne, bądź półpasywne, to może być co najwyżej jego chłodzenie.
  • Odpowiedz
@Ralphs: ty czytasz co pisze? Napisałem w drugim poście, że polpasywnie chłodzone. Dodałem,
bo masz problem z domyśleniem się o co chodzi i zgrywasz ważniaka albo po prostu na siłę się czepiasz.
  • Odpowiedz
  • 7
@vladi_putin czytam, jednocześnie prowadząc samochód(dzięki mobilności mojego laptopa gejmingowego). Wybacz, że przeoczyłem ten fragment, ale akurat przejeżdżałem przez bardzo ruchliwą uliczkę, tuż obok przedszkola i musiałem na chwilę spojrzeć na drogę.
  • Odpowiedz
@Ralphs: uczepiłeś sie mobilności. Dałem ci kontrargument i zadałem pytania. ty to zignorowałeś i zesrales sie bo nie napisałam, że chłodzenie jest pół pasywne bo myślałem że to oczywiste xd jesteś słabym trollem. Idź się dotleń na spacerze
  • Odpowiedz
@HardWax: całkowicie true xD

Jednocześnie jestem posiadaczem takowego - za ryzen9, 32gb ram ddr5 i jakimś rxem który dorwałem półtora roku temu za niecałe 4k.

Pracuje sobie mobilnie podłączając się pod usbC, montuje filmy jadąc pociągiem, pracuje w swoim warsztacie jednocześnie odpalając wszystko na raz, a jak wracam do domu gram w co tylko mi się zechce, choć nie na full
  • Odpowiedz
@HardWax: jako architekt bardzo chwalę sobie mojego lapka gamingowego, bo i popracuje i pogram i na drugi koniec polski moge jechac z nim w plecaku. Dla mnie same plusy, bo przy stacjonarce moglem sobie o takiej mobilnosci tylko pomarzyc
  • Odpowiedz
@HardWax: Kiedyś zrobiłem ten błąd. Warto wspomnieć, że te mobilne laptopy często ważą kilka dobrych kilo. Najlepsza mobilna opcja to chyba Mac do pracy i Steamdeck do gierek.
  • Odpowiedz
@kam3o zajebisty dowodzik anegdotyczny o starym dellu, szkoda, że można sobie nim dupę podetrzeć, bo współczesne gejmingowe laptopy z chociażby 5070 potrafią ledwo przekraczać 2kg.

@Ralphs: to dawaj, poleć jakiegoś kompa z 5070 który razem z zasilaczem "ledwo przekracza 2kg", sprawdzimy cene, zobaczymy jego wydajność i temperatury xD
  • Odpowiedz
.... ale beka z was pececiarze xD czytam i się śmieje a sam mam pc ale dyskredytowanie najlepszej cechy laptopa jaka jest mobilność jako nieprzydatnej bo przecięż KĄKUTER TEZ MOZNA PRZENOSIC to KEKW

@Hole_to_another_universe: do mobilności to kupujesz sobie np. Macbooka/ew coś w stylu Thinkpad X1 który waży około 1kg i wytrzyma Ci na baterii parenaście godzin, spakujesz wszędzie, zabierzesz wszędzie, a nie laptopa który 'ledwo przekracza 2kg' i którego
  • Odpowiedz
@kam3o a jak ktoś jeździ na weekendy do domu i nie ma auta? Ma brać ze sobą wszystkie graty w wielką torbę podróżna i podpinać to ciągle? XD daj ludziom spokój, ono wiedzą czego potrzebują a nie Ty. Nikt raczej nie kupuje laptopa gamingowego jeśli ma możliwość posiadania stacjonarnego w jednym miejscu przez cały rok a jak kupuje to widoczniej tak woli bo np lubi grać w łóżku albo na balkonie
  • Odpowiedz