Wpis z mikrobloga

ja to się zastanawiam gdzie oni te laptopy gamingowe noszą, bo ja to laptopa żadnego nie miałem potrzeby wynosić chyba z 10 lat xD.

Jadą na wakacje piłować w csa czy jak xD

@Myslovitz: po prostu próbują zracjonalizować sobie swoją chuyową inwestycję xD
Wtopili jakieś 2-3 wypłaty w laptoka gejmingowego ultra plus premium, który się zadusi przy pierwszym odpaleniu GTA VI na premierę xDD no tego psychika nie wytrzymie (
  • Odpowiedz
dużo osób kupuje gemingowe laptopy nawet nie używając ich poza domem

@eSUBA94: Czyli wyebali hajs w błoto rezygnując z jedynej zalety laptopa xD
Swoją drogą kto normalny ładując 2-3 wypłaty w gejmingowego laptoka taszczy go potem po lasach i plażach żeby sobie pograć w csa na wakacjach xdd
  • Odpowiedz
Fakt nic nie przebije pcta w kulturze pracy i wydajność/opłacalność. Ale nie róbmy z urwy logiki 😆 zaleta laptopa jest taka że jest bardziej mobilny od pc koniec kropka. Ja ze znajomymi często spotykamy się pograć w realu na tzw lan party. Jak myślicie co jest lepsze? Wszyscy mają laptopy oprócz jednego znajomego który taszczy to wszystko aż pewnego razu wypadł mu monitor za ponad kafla na beton. Rachunek jest prosty. To
  • Odpowiedz
@HardWax: Ja już nigdy nie wrócę do PC, a grać lubię. Laptop jest wygodny i zajmuje mało miejsca. Z kompem po 8h siedzenia za biurkiem miałbym siedzieć kolejne godziny w tej samej pozycji.
Co mi z tego, że sobie detale ustawię na ultra zamiast średnich, jak po godzinie będę miał dość takiego grania.
Poza tym laptopa jak nie używam, to mogę po prostu schować, a biurko z kompem zawsze będzie
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: o zaletach pc stacjonarnego zawsze gadają jakieś stulejaki co z piwnicy nie wychodzą i dla nich walenie sobie gruchy do wydajności to podstawa życia xD

@picasssss1: to normiki jak wychodzą z domu to muszą grać w gry? Jakoś ja, gejmer piwiniczak, nie mam takiej potrzeby
  • Odpowiedz
Z kompem po 8h siedzenia za biurkiem miałbym siedzieć kolejne godziny w tej samej pozycji.

@lewoprawo: a kto ci kaze w tej samej pozycji? Poza tym przy biurku przynajmniej jest ergonomicznie. Przy lapku jak siedzisz to się garbisz i jeszcze ręce jak zombie musisz trzymać żeby touchpada nie aktywować, wtf
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: te tanie gamingowe to jeszcze mają sens, bo w sumie poniżej 3k masz kompletnego kompa na którym sobie w coś pograsz.
Ale tych droższych to ja nie kumam, no jak ma się budżet 10k to lepiej stacjonarke składać
  • Odpowiedz
@tyrytyty: ale nie wyciągniesz na lotnisku w trakcie przesiadki czy w pociągu. Obecnie mam pc, bo mam na to miejsce. Wcześniej jak się często przeprowadzałem i miałem nami miejsca to laptop był świetnym rozwiązaniem (mimo swoich wad)
  • Odpowiedz
W dzisiejszych czasach kosztu prądu tylko laptop gamingowy. W stosunku do PC oszczedzam okolo 30-40zł miesięcznie co w 5 lat da mi oszczędność 2000-2400 zł
  • Odpowiedz
Żal czytać większość tych komentarzy tutaj xd Na Legionie z 5080 wyciągam lepsze wyniki niż 90% stacjonarek na świecie, mogę go zabrać gdzie chcę (bo potrzebuję), waży i zajmuje mniej niż sam monitor do tych g---o-pomysłów z ITX mimo, że ma boskiego OLEDa, no ale hehe "nie ma gamingowych laptopów, bo 15 lat temu ssały pałę" xddddd
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: ja tam po prostu wyłączam touchpad, ale co kto lubi.

@Drogomir: to po co tam jest ten touchpad

Żal czytać większość tych komentarzy tutaj xd Na Legionie z 5080 wyciągam lepsze wyniki niż 90% stacjonarek na świecie, mogę go zabrać gdzie chcę (bo potrzebuję), waży i zajmuje mniej niż sam monitor do tych g---o-pomysłów z ITX mimo, że ma boskiego OLEDa, no ale hehe "nie ma gamingowych
  • Odpowiedz