Wpis z mikrobloga

@wirus133: Zespół to jest miejsce gdzie wszyscy się wspieramy i wyżalamy nawzajem. Jest to bardzo dobre miejsce na zwierzenia, bo nie mamy wspólnych znajomych, rodzin itp. Miejsce pracy ze zdjęcia jest ultra toksyczne ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz
@wirus133: na wykopku to wiadomo, zawsze najgorzej. Ze swojej perspektywy - dostałem awans, ludzie bez awansu wciąż zapraszają mnie na p--o po pracy, sam też takich ludzi zapraszałem na p--o. Pewnie problem gdzieś występuje, szczególnie w kołchozach, ale na pewno nie w każdym korpo
  • Odpowiedz
@wirus133: wszędzie się może trafić jakaś gnida, nawet wśród najbliższych znajomych i wszędzie warto zachować mniejszą lub większą ostrożność. A na odmianę i w pracy mogą się trafić naprawdę spoko ludzie
  • Odpowiedz
To poczekajcie, aż dostaniecie awans, lepszy rejon, lżejsza robotę, albo cokolwiek co odrobinę postawi was wyżej od reszty. To się k---a zdziwicie jak wasi najlepsi kumple z roboty, ci sami co chodziłi z wami na bilard albo browara po pracy w-------ą wam kosę w plecy, żebyście tylko w najlepszym wypadku nie mieli lepiej od nich, bo raczej zrobią to po to żebyście mieli gorzej.

Widziałem na własne oczy takie akcje w chyba 2
  • Odpowiedz
współczuję takiej pracki

@Bunchars: ale to jest STANRDARD pracowy tylko natężenie tego się różni - oczywiście są prace gdzie już po chwili wiesz, że jest to nieprzyjazne środowisko pracy gdzie są ludzie niemili z którymi was nic nie łączy

ale nie raz się przekonałem, że mi się wydawało że mój team to są moje ziomeczki dobre - do momentu jak np. ktoś sobie nie kupił auta lepszego albo nie wybudował chaty albo
  • Odpowiedz
Ludzie z pracy to w większości obcy ludzie poza najbliższymi współpracownikami, a z niektórymi nawet na tych samych stanowiskach jestem na Pan-Pani. Nie mam potrzeby się spoufalać. Chodzę tam zarabiać pieniądze a nie szukać przyjaźni.
  • Odpowiedz
@wirus133: wnioskuję, żeś świeżak xD Przede wszystkim:

* nie uczestnicz w obgadywaniu szefa, bez względu jakim chujkiem by nie był,
* nie obgaduj nikogo, nawet gdybyś miał do tego pretekst,
* nie wierz w pracy w sprawiedliwość (i w ogóle z resztą też), bo ona istnieje jedynie w słowniku języka polskiego pod literą S,
* pracuj mądrze, a
  • Odpowiedz
Nie wiem nawet co miałbym kapować, pisać do przełożonego że Przemek przeglądał wykop w pracy? Chyba by mnie wyśmiali. Specjalnie komuś wysłać złe rozwiązanie? Wtf?

Najbardziej toksyczni i prymitywni ludzie z jakimi miałem do czynienia to kołchoz gdzie miałem praktyki na polibudzie.

@NieBendePrasowac: hmmm... miałem tak w każdym miejscu pracy xD albo widziałem jak ktoś szedł z podkablowaniem. Nie będę kłamał, raz miałem bardzo zły humor, ktoś mnie podkablował i
  • Odpowiedz
@cichooo: znajomości z pracy rzadko wchodzą głebiej niż ten najbardziej powierzchowny stopień znajomości z możliwych. Jestem w zespole gdzie nie jest tajemnicą kto jaki paygrade ma i kto awansuje, nikt bólu d--y nie ma, zespół oceniam dobrze i go lubię.

Ale to tylko ludzie z pracy. Jak ktoś się zwalnia to kontakt się urywa. Natychmiastowo i na zawsze.

Nie mam zbyt wysokich oczekiwań, nie bawię się w jakieś intrygi, a
  • Odpowiedz
@wirus133: Ta i potem samotność mocno, bo co, masz 30+ lat i trzymasz się z kolegami z podwórka, którzy już od dawna mieszkają daleko od Ciebie? Polecam zmienić pracę, a nie tak dziczeć.
  • Odpowiedz
@P4ncak3:

Serio myslicie ze facet ktory ma kredyt, trojke dzieci, niepracujaca zone bedzie mial do was empatie i powie waszemu szefowi "nie no Bunchars i kwark zasluguja na awans, nie ja" zamiast powiedziec "bunchars i kwark pija po 6 malpek przed praca bo mi tak powiedzieli hehe" (ewentualnie powie: "bunchars i kwakr maja takie kredyty ze nigdy sie nie zwolnia wiec nie potrzebuja tego awansu"). Wczoraj sie urodziliscie ze niby
  • Odpowiedz
Wymyśliłeś fikcyjny scenariusz w jaki tobie się wydaje że ludzie dostają awanse i dorabiasz dalszy ciąg

@NieBendePrasowac: Człowieku, ja pracuje na wysokim stanowisku i ty naprawdę myślisz ze ludzie dostają awansy bo KPI czy zrobili 110% normy? Ludzie dostają awans bo włażą w dupę szefowi i gadają na temat innych.

O x, nawet nie sprawdzam profilu i będę strzelał - jesteś jakimś nieogarem, blackpillowcem, co? XD

@Hatespinner: mhmhm
  • Odpowiedz