Wpis z mikrobloga

To co widzicie u góry to Carbonara w jednej z lepszych knajp we Włoszech, w Pizie, bardzo blisko krzywiej wieży.

Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.

To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!

#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska #gastronomia #restauracja
Vamyss - To co widzicie u góry to Carbonara w jednej z lepszych knajp we Włoszech, w ...

źródło: image_picker_E719D158-DC17-44B0-8F4E-9BF316FFE423-61109-00000DC1D4E8AFA8

Pobierz
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vamyss: ja p------e skończcie już ten temat. Idź chłopie i rób tą karbonarę za 30zł. Makaron, ser, jajka, boczek proste tak?
Otwieraj sieciówkę, zmieciesz całą konkurencję cenami i będziesz milionerem. Czemu jeszcze siedzisz na wykopie i p--------z smuty zamiast to zrobić?
  • Odpowiedz
@cat_tea: Ileż tego wodorostu w tym sushi - w najbardziej pesymistycznym wariancie ze złótówkę na całą rolkę? xD IMHO bardziej ceny świeżych ryb ma większy wpływ bo tym o------o już dawno. W sushi musi być absolutnie świeża,, inaczej sraka murowana.
  • Odpowiedz
@picasssss1: Garść makaronu z boczkiem i posypką serową, ale

No tak nie do końca garść makaronu z serem XD Piękny pokaz ignorancji i w sumie zbezczeszczenia przepisu.
  • Odpowiedz
@Vamyss beka bo jestem we Włoszech i znaleźć carbonare która nie wygląda jak z puszki i kosztuje mniej niż 12 eur jest ciężko. Może gdzieś na włoskiej wsi by się udało ale nie w żadnym turystycznym mieście
  • Odpowiedz
kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote

@Vamyss: Co? xD

7.5 euro to obecnie 32 złocisze - nadal lepiej niż gdziekolwiek w kraju restauratorów i deweloperuchów, ale szanujmy fakty ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Vamyss: Odkryłeś jak zostać milionerem - otwierasz w dużym mieście włoską knajpę, robisz 200gr carbonsry z przepysznych składników i sprzedajesz za 24 zł. Uwierz mi, że będziesz miał obłożenie jak p------y. Najpierw jedna, potem cała siec. Co cię zatrzymuje?
  • Odpowiedz
@robertx: Jak nie masz kasy to otwórz bank albo urodź się w bogatszej rodzinie. W innym wypadku nie masz prawa narzekać na pieniądze hejterze
  • Odpowiedz
@Vamyss:
Dlatego ja się zawsze wkur... w restauracjach za te porcje. 200g nie do przejedzenia?! Jak sobie robię to odmierzam 350-400g makaronu. Food Cost przy całej reszcie jest tak mały że porcje wszystkiego i wszędzie powinny być większe. Idę do knajpy, zostawię tam kupę szmalu i sporadycznie wychodzę najedzony. Czlowiek idzie glodny płaci siano i wychodzi z ledwo rozgrzanym żołądkiem
  • Odpowiedz