Wpis z mikrobloga

@JerryManson ja mam koleżankę lesbijke i dowiedziałem się o tym dopiero po paru miesiącach znajomości jak jedna jej koleżanka na imprezie zaczęła się podejrzanie mocno do niej przytulać xD
  • Odpowiedz
@JerryManson: a ja mam znajomych homo i zachowują się poniżej dopuszczalnej normy. Wiesz o czym to świadczy? Że, zarówno wśród homo i hetero są jednostki bardziej i mniej przystosowane do życia w społeczeństwie i znające powszechnie akceptowane reguły i normy.
  • Odpowiedz
@paramedix: jakby j---e mnie co tam se ktos robi z kim kiedy i gdzie ale jakos nie moge wyrobic z braku znajomosci historii u tych ludzi ktorzy promuja socializm czy komunizm xd przeciez zapier€~%li by w fabryce smrodu na trzy zmiany a jedyny marsz jaki by nieli to poparcia wodza u wladzy xd
  • Odpowiedz
@paramedix i co byłoby w tym złego? Mój znajomy ma dzieciaka z pierwszego małżeństwa, teraz wychowuje je z partnerem, mają ślub, partner ma prawo do opieki nad dzieckiem i występuje jako rodzic. Dlaczego to niby jest problem w Polsce?
  • Odpowiedz
@Szalom: urlop, chorobowe i emerytury to zasluga zwizkow zawodowych i ich licznych starc z wladza. To ze kapitalizm silnie z nimi walczy to jest glowny problem. (Zreszta w komunizmie / sojalizmie te starcia byly krwawe. wiele zachodnich firm zakazalo w umowie tworzenia zwizkow za to ani jedna nie wspomina o socjalizmie :). Wiec to nie ustroj nadaje rytm wladzy a oddolne inicjatywy spoleczne ktore potrafia na duza skale naciskac na
  • Odpowiedz
@AgencyjnaAgencjaAgencji: No ale poruszasz ważny aspekt. Kapitalizm zwalcza oddolne inicjatywy społeczne, socjalizm (ale nie socjalizm w sensie komuna za PRL) je wspiera. W uproszczeniu. Związki zawodowe to też inicjatywa szerokiej lewicy, także dziś i także w xix i xx wieku
  • Odpowiedz
@paramedix: Marsz na dziesiątki tysięcy ludzi, z miksem wielu różnych grup, które nie są jakoś mocno kontrolowane bo taki charakter marszu. Jakiś ułom wybiera sobie najbardziej jaskrawe przykłady degeneracji i rzutuje je na wszystkich ludzi po raz 2137.

Zdjęcia niepowiązane ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
Pamiętajcie, oni tylko chcą się odwiedzać w szpitalach!

@paramedix: szkoda że tak wielu z nich nie wie (albo nie chcą wiedzieć), że wystarczy wejść w mObywatel, kliknąć IPP, i dodać osoby uprawnione do dostępu dokumentacji medycznej - dwie minuty roboty i największy problem #lgbt rozwiązany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz