Aktywne Wpisy

mirko_anonim +75
✨️ Jak radzić sobie z finansowymi dylematami w związku? Ⓘ
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że

A330 +392
źródło: 1000028454
Pobierz

Mieszka pode mną rodzina z dwójką małych dzieci. Od roku odkąd tu mieszkam praktycznie ani razu(!) nie pospałem nie będąc obudzonym po 6 przez bieganie dzieciaków lub płacz a właściwe wycie, jakby kogoś ze skóry obdzierali. Nie ma znaczenia czy to tydzień roboczy, czy weekend. Nie ma opcji, żebym pospał do 8 czy 9. Najgorsze jest do bieganie mam wrażenie, jakby specjalnie piętami dosłownie.
Mój komfort życia spadł dramatycznie. Nigdy wcześniej nie miałem aż takich problemów z hałasami sąsiadów.
Jak dyplomatycznie zwrócić im uwagę? Mam wrażenie że oni nie wychodzą i nie wyjeżdżają, non stop te dzieci siedzą i się bawią w mieszkaniu. Boję się, że odpowiedzą mi, że dzieci tak mają i co mają zrobić. Ale mieszkają w bloku i robienie placu zabaw na kilkudziesięciu m2 podłogi po której wszystko się niesie (do góry!), to chyba słabe.
Proszę o rady jak to dobrze ująć, dzisiaj chce z nimi porozmawiać. Mam dość..
PS. Nikt też do końca mnie nie zrozumie kto nie miał takiej sytuacji. Sam nie sądziłem jak takie coś wpływa na psychikę i samopoczucie.
#mieszkaniedeweloperskie #sasiedzi
Moje dzieci też kiedyś biegały i się bawiły, a teraz w domu tylko konsola, telefon, komputer w słuchawkach.
I 3/4 dnia spędzają poza domem w szkole oraz przedszkolu, a później zajęcia dodatkowe.
Nie wiem czy spoczywający któremu to przeszkadza ( ͡º ͜ʖ͡º)
@W_k_u
Wielki panicz kupił mieszkanie
@PanLodowegoOgrodu: Polecam regularnie dzwonić do MOPS :)
@PanLodowegoOgrodu: To teraz wyobraź sobie co mają ludzie pod. No chyba, że oni to parter a u ciebie pierwsze piętro. Pogadaj z sąsiadami poniżej nich i wybierzcie się razem pogadać. Ale raczej normalna rozmowa wiele nie da bo jak przez tyle czasu nie ogarnęli kaszojadów to albo nie potrafią albo maja wywalone.
@Santiego: zgadza się. w dodatku o ile można przespać "imprezę", to żaden człowiek nie jest w stanie przespać takiego p-----------a w beton, jest to gwarantowana pobudka w sekundę + zazwyczaj w tej samej chwili zawał. kto
Oj wykopowe płatki śniegu. To o was te historie ludzi którzy wyprowadzają się na wieś i przeszkadza im odgłos kombajnu albo budują się w okolicach lotniska bo tańsza działka a potem samoloty przeszkadzają ( ͡º ͜ʖ͡º)
@PanLodowegoOgrodu: jak ty odklejeńcu chcesz dziecku zakazać płaczu? Zapytaj się swojej matki czy ty nie płakałeś. Kup słuchawki albo dom w lesie...
źródło: Nauszniki-wygluszajace-MOZOS-M5002B-skos-lewy
Pobierz@PanLodowegoOgrodu:
Odsłuchiwać codziennie w godzinach od 18:00 do 22:00 dyskografię Marduka z głośnością na 11. Nie wiem, czy pomoże, ale przynajmniej na drugi dzień z rana gówniarze będa spać.
Wszędzie można trafić syf niestety