Aktywne Wpisy

odgrzybiacz +188

Salido +277
Minął 5. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
21 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
21 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
21 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
21 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-433025-29
Pobierz

Mieszka pode mną rodzina z dwójką małych dzieci. Od roku odkąd tu mieszkam praktycznie ani razu(!) nie pospałem nie będąc obudzonym po 6 przez bieganie dzieciaków lub płacz a właściwe wycie, jakby kogoś ze skóry obdzierali. Nie ma znaczenia czy to tydzień roboczy, czy weekend. Nie ma opcji, żebym pospał do 8 czy 9. Najgorsze jest do bieganie mam wrażenie, jakby specjalnie piętami dosłownie.
Mój komfort życia spadł dramatycznie. Nigdy wcześniej nie miałem aż takich problemów z hałasami sąsiadów.
Jak dyplomatycznie zwrócić im uwagę? Mam wrażenie że oni nie wychodzą i nie wyjeżdżają, non stop te dzieci siedzą i się bawią w mieszkaniu. Boję się, że odpowiedzą mi, że dzieci tak mają i co mają zrobić. Ale mieszkają w bloku i robienie placu zabaw na kilkudziesięciu m2 podłogi po której wszystko się niesie (do góry!), to chyba słabe.
Proszę o rady jak to dobrze ująć, dzisiaj chce z nimi porozmawiać. Mam dość..
PS. Nikt też do końca mnie nie zrozumie kto nie miał takiej sytuacji. Sam nie sądziłem jak takie coś wpływa na psychikę i samopoczucie.
#mieszkaniedeweloperskie #sasiedzi
Widać że nie posiadasz dzieci, A jak kiedyś będziesz miał to chciałbym zobaczyć twoje spacery o 6:00 rano.
A potem jeszcze odwożenie ich do przedszkola czy szkoły i siebie na 7/8 do roboty.
Z góry zakładasz, że sąsiedzi OPa robią chlew jak najgorszą meliniarnia. Nie przyjmujesz do swojej głowy,
Sąsiedzi z dołu sami mieli dzieci, więc rozumieją, żona sama poruszyła temat. Sąsiad z boku się buntował, bo był konflikt interesów na piętrze, trzy mieszkania,
@jegertilbake: Takie słuchawki faktycznie potrafią wyciszyć wszystko wokół tak jak zatyczki po prostu? Zobacz mój komentarz chwilę wyżej o zatyczkach. Ja mam taki problem że mnie też furia dopada przez np drące sie psy rolników z nawet kilometrów wokół mojego terenu, albo teraz znowu rolnik nielegalnie kolejny stosuje armatkę hukową KILOMETRY ode mnie, w innym powiecie - to tak się
KTO MA DZIECKO NIECH DA DZIECKO DZIECKO K---A BĘC I CHYC O PODŁOGE DZIECKO K---A BĘC
@ciezki_przypadek wiesz był tu kiedyś jeden płaczek, że nie może okna otworzyć do spania jak wraca z nocki bo złośliwa spółdzielnia trawę rano kosi. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Przy obecnych suchych latach takie koszenie odbywa się co miesiąc półtora ale chłop był
Ja bym rozpętał wojnę, kojarzysz tę scenę z dnia świra. Zapętl jakieś darcie mordy testo i na pełną p---ę, może się nauczą
@PanLodowegoOgrodu: Oglądałeś "God bless America"?