Aktywne Wpisy

mickpl +453
Krzysztof Piątkowski z KO na pytanie redaktora czy nie obawia się, że te dopłaty do kredytów spowodują po prostu wzrost cen mieszkań pedzioł, że nie wiadomo bo nikt tego nie testował i trzeba sprawdzić.
#nieruchomosci
#nieruchomosci

źródło: piatek
Pobierz
Mieszka pode mną rodzina z dwójką małych dzieci. Od roku odkąd tu mieszkam praktycznie ani razu(!) nie pospałem nie będąc obudzonym po 6 przez bieganie dzieciaków lub płacz a właściwe wycie, jakby kogoś ze skóry obdzierali. Nie ma znaczenia czy to tydzień roboczy, czy weekend. Nie ma opcji, żebym pospał do 8 czy 9. Najgorsze jest do bieganie mam wrażenie, jakby specjalnie piętami dosłownie.
Mój komfort życia spadł dramatycznie. Nigdy wcześniej nie miałem aż takich problemów z hałasami sąsiadów.
Jak dyplomatycznie zwrócić im uwagę? Mam wrażenie że oni nie wychodzą i nie wyjeżdżają, non stop te dzieci siedzą i się bawią w mieszkaniu. Boję się, że odpowiedzą mi, że dzieci tak mają i co mają zrobić. Ale mieszkają w bloku i robienie placu zabaw na kilkudziesięciu m2 podłogi po której wszystko się niesie (do góry!), to chyba słabe.
Proszę o rady jak to dobrze ująć, dzisiaj chce z nimi porozmawiać. Mam dość..
PS. Nikt też do końca mnie nie zrozumie kto nie miał takiej sytuacji. Sam nie sądziłem jak takie coś wpływa na psychikę i samopoczucie.
#mieszkaniedeweloperskie #sasiedzi
Dosłownie jakbym czytał forum dla emerytów, "za moich czasów to bachory siedziały cały dzień na krześle zakneblowane". Pewnie gra w piłkę czy zabawa na placu zabaw też wam przeszkadza? Podpowiem, że następny etap to stawianie tabliczek z dykty na trawniku z nasmarowanym hasłem "zakaz gry w piłkę" i temu podobne. Płatki śniegu, wszystko przeszkadza.
Ale p---------e xd mieszkalem prze 10 lat w naprawdę wielu miejscach przez wyjazdy służbowe i wiem co to znaczt normalne i kulturalne zachowanie w bloku, a co to znaczy jak rodzice to głąby i pozwalają na wszystko. Nie jesteśmy małpami, czegoś się uczymy i czegoś wymagamy od siebie i innych. Mieszkanie w bloku to nie jest akceptacja każdego p--------o zachowania, a jak nie pasuje, to się wyprowadź do
Jeśli dla Ciebie darcie ryja i ogólna rozwałka to zabawa dla dziecka to może ty się jednak nie rozmnażaj xD
Dzieciaki większość czasu powinny spędzać na zewnątrz i tam sobie wariować. W domu można robić stonowane zabawy.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1563807728_qqytlu_600
PobierzW sumie może nie bierz moich porad tak całkiem poważnie, bo
@PanLodowegoOgrodu: małe dzieci tak mają, że wszędzie biegają. Za gówniaka też n-----------ś tylko nie pamiętasz.