Aktywne Wpisy

sawardega +233
Szanowne Wykopki
Przepraszam, ale przegrałem.
Z uzasadnieniem się nie zgadzam, ale mogłem dziś tylko słuchać.
Będę apelował i wierzę w ostateczne zwycięstwo.
Przepraszam, ale przegrałem.
Z uzasadnieniem się nie zgadzam, ale mogłem dziś tylko słuchać.
Będę apelował i wierzę w ostateczne zwycięstwo.
źródło: 5007D240-ADA6-4555-858F-BD83C23B48BB
Pobierz
affairz +362
#nieruchomosci 2 bańki w Maladze (chata 330m na działce 5000m)
źródło: 490195093_122254162982026487_8572822183730019109_n
Pobierz

Mieszka pode mną rodzina z dwójką małych dzieci. Od roku odkąd tu mieszkam praktycznie ani razu(!) nie pospałem nie będąc obudzonym po 6 przez bieganie dzieciaków lub płacz a właściwe wycie, jakby kogoś ze skóry obdzierali. Nie ma znaczenia czy to tydzień roboczy, czy weekend. Nie ma opcji, żebym pospał do 8 czy 9. Najgorsze jest do bieganie mam wrażenie, jakby specjalnie piętami dosłownie.
Mój komfort życia spadł dramatycznie. Nigdy wcześniej nie miałem aż takich problemów z hałasami sąsiadów.
Jak dyplomatycznie zwrócić im uwagę? Mam wrażenie że oni nie wychodzą i nie wyjeżdżają, non stop te dzieci siedzą i się bawią w mieszkaniu. Boję się, że odpowiedzą mi, że dzieci tak mają i co mają zrobić. Ale mieszkają w bloku i robienie placu zabaw na kilkudziesięciu m2 podłogi po której wszystko się niesie (do góry!), to chyba słabe.
Proszę o rady jak to dobrze ująć, dzisiaj chce z nimi porozmawiać. Mam dość..
PS. Nikt też do końca mnie nie zrozumie kto nie miał takiej sytuacji. Sam nie sądziłem jak takie coś wpływa na psychikę i samopoczucie.
#mieszkaniedeweloperskie #sasiedzi
Zgodnie z kodeksem karnym, a dokładnie przepisem art. 193 kk, zakłócenie miru domowego polega na tym, że ktoś wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu, bądź wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza.
@Ogau: ty myślisz, że osobom z 2 dzieciaków będzie przeszkadzał jakikolwiek dodatkowy hałas? XD
Dwa. Jeśli dzieciaki non stop są bez smyczy to rozumiem. Jednak wiem, że takie gadki to 90% bajkopisarstwo ¯\(ツ)/¯
2. Zmień cykl dobowy żeby zaczynał się o 6tej, nie musisz siedzieć do 24tej w dobie internetu i platform streaming owych
Oj to tak nie działa - ale z drugiej strony jak nie pośpią do 2 w nocy i znów staną o 6 to rodzice będą mieli po jakimś czasie dość. Chociaż ja bym nie szedł na otwartą wojnę bo to ciebie też będzie kosztować
@Ogau: o tak, blokować i limitować własne dziecko, bo random mieszkający obok może sobie coś pomyśleć. Najmądrzejszy to ty nie jesteś xD