Aktywne Wpisy

Lardor +107
Albo grubo albo wcale!
17-letni „kierowca” golfa nie żyje, troje pasażerów trafiło do szpitala #polskiedrogi #patologiazmiasta #motoryzacja #samochody #wypadki #poznan
17-letni „kierowca” golfa nie żyje, troje pasażerów trafiło do szpitala #polskiedrogi #patologiazmiasta #motoryzacja #samochody #wypadki #poznan

źródło: temp_file6458530995910974269
Pobierz
Czym byście przecięli kilka profili stalowych gdybyście musieli to robić w mieszkaniu? Szlifierka kątowa generuje masę iskier i smrodu. Lepsze to czy wyrzynarka? #remontujzwykopem
Mieszka pode mną rodzina z dwójką małych dzieci. Od roku odkąd tu mieszkam praktycznie ani razu(!) nie pospałem nie będąc obudzonym po 6 przez bieganie dzieciaków lub płacz a właściwe wycie, jakby kogoś ze skóry obdzierali. Nie ma znaczenia czy to tydzień roboczy, czy weekend. Nie ma opcji, żebym pospał do 8 czy 9. Najgorsze jest do bieganie mam wrażenie, jakby specjalnie piętami dosłownie.
Mój komfort życia spadł dramatycznie. Nigdy wcześniej nie miałem aż takich problemów z hałasami sąsiadów.
Jak dyplomatycznie zwrócić im uwagę? Mam wrażenie że oni nie wychodzą i nie wyjeżdżają, non stop te dzieci siedzą i się bawią w mieszkaniu. Boję się, że odpowiedzą mi, że dzieci tak mają i co mają zrobić. Ale mieszkają w bloku i robienie placu zabaw na kilkudziesięciu m2 podłogi po której wszystko się niesie (do góry!), to chyba słabe.
Proszę o rady jak to dobrze ująć, dzisiaj chce z nimi porozmawiać. Mam dość..
PS. Nikt też do końca mnie nie zrozumie kto nie miał takiej sytuacji. Sam nie sądziłem jak takie coś wpływa na psychikę i samopoczucie.
#mieszkaniedeweloperskie #sasiedzi
@PanLodowegoOgrodu: Po tym przestałem czytać.
druga sprawa - moze zatyczki i bialy szum (np. mocno ustawiony oczyszczacz powietrza/wiatrak) cos dadza - ja tak sobie 'wyciszylem' poranne wycie psa sasiada i winde za sciana
Niestety, ale rozmową pewnie nic nie ugrasz, bo normalny rodzic to by już dawno sam te bachory ogarnął, bo wstyd przeszkadzać sąsiadom.
Inna sprawa, że jak dźwięki z dołu
@smdbabe dom nie wchodzi w gre
@eehhh może lepiej jest trochę w salonie, ale to mam spać na kanapie? Poza tym one robią rajdy od jednego kranca mieszkania do kolejnego
Czyli rozumiem, że powiedzenie tym ludziom, że ogarnciei dzieci chociaż z rana nie wchodzi w grę?xD jakby kurde, gdybym
Wyobraź sobie że mieszkam w bloku z 2015. I tak słychać dzieci. Na górze biegające na dole płaczące;) Decydując się na mieszkanie musisz uwzględnić takie rzeczy;)
@PanLodowegoOgrodu no niestety trzeba tak robic - ja jak mialem imprezowego sasiada (dzwieki duzo gorsze od biegania dzieci, bo basy n----------y cala noc) to kupilem sobie materac 90x200 i spalem w kuchni ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo jedyne miejsce gdzie bylo cicho. Na szczescie
Ale p---------e xd mieszkalem prze 10 lat w naprawdę wielu miejscach przez wyjazdy służbowe i wiem co to znaczt normalne i kulturalne zachowanie w bloku, a co to znaczy jak rodzice to głąby i pozwalają na wszystko. Nie jesteśmy małpami, czegoś się uczymy i czegoś wymagamy od siebie i innych. Mieszkanie w bloku to nie jest akceptacja każdego p--------o zachowania, a jak nie pasuje, to się wyprowadź do
@PanLodowegoOgrodu: jeśli będzie to pocieszające, ciesz się że nie nad Tobą, bo wówczas odczucia byłyby 2x mocniejsze
Kiedyś na studiach miałam pod sobą sąsiadkę, która robiła mi zadymy o spuszczanie wody w kiblu w nocy, rozumiem, że powinnam siurac pod
A były tam dzieci? A mieszkałeś tam dłuższy czas?
I nie, hałasowanie od rana nie jest „normalnym zachowaniem dzieci” tylko patologią - oczywiście winni rodzice którzy wychowują takich małych socjopatów.
Tbh na miejscu opa zainwestowałbym w dobre stopery + pogadał z sąsiadami, żeby ogarnęli smarki.
Jakby to nie pomogło, to siłownia w salonie powinna hałasować bardziej w dół, cxyli idealnie ;]