Aktywne Wpisy

Od kilku dni jest akcja psiarzy, którzy próbują bagatelizować problem wrzucając zdjęcia swoich labladorów i innych cziułałów, prześmiewczo pisząc "oj my z Fafikiem właśnie na spacerze, szukamy dziecka do pogryzienia".
Musicie mieć ogromną bekę, że ludzie próbują zwalczyć problem z patologicznym traktowaniem psów w tym kraju. Oklaski dla Was, psiarze, że akcje, która ma zapobiec takim tragediom jak rozszarpanie czyjegoś syna/ojca/matki zniżacie do poziomu żartu i wyśmiewacie oczekujących konkretnych kroków, żeby takie sytuacje
Musicie mieć ogromną bekę, że ludzie próbują zwalczyć problem z patologicznym traktowaniem psów w tym kraju. Oklaski dla Was, psiarze, że akcje, która ma zapobiec takim tragediom jak rozszarpanie czyjegoś syna/ojca/matki zniżacie do poziomu żartu i wyśmiewacie oczekujących konkretnych kroków, żeby takie sytuacje
źródło: comment_1583615967MRs1RTjje9oIl8plVE2Emi
Pobierz
fukinloner +202
trzymanie dużych ras psów w blokach to egoistyczne znęcanie się nad zwierzętami.
#psiarze #takaprawda
#psiarze #takaprawda

Mam od nastolatka problem ze snem, przede wszystkim z wybudzaniem się co 20-30 minut. Dosłownie po 10 wybudzeń czasem, jak miałem 20 lat jakoś mi to średnio przeszkadzało, teraz idąc do 40stki bardziej
- Wyniki krwi, wszelkie od A do Z, badam się co 4-12 msc od 10 lat - perfecto
- EKG/Echo serca - perfecto. Ciśnienie 100-110 / 65-75. Tętno spoczynkowe w zależności od okresu 42-68
- USG jamy brzusznej - 1-5 % powiększona śledzona od nastolatka po mononukleiozie. Wszystko inne perfect
- Badanie bezdechu sennego - również nie to, właśnie odebrałem wyniki
- Żadne leki nie poprawiają tego nawet o 10 % od psychiatry, mogę nawet walnąć końską dawkę i każde combo i tak się wybudzę. Właściwie każdy suplement i roślina świata też przerobiona
- Wątpię, że to jakaś trauma czy coś, bo w sumie mam szczęśliwe życie, stresów niewiele
- Pozostały mi od dziecka dwa tiki, inne minęły, po wypadku w dzieciństwie - prześwietlony łeb 100 razy, neurlogowie etc przerobieni. Lekka anemia (prawdopodobnie genetyczna), w rodzinie choroby autoimmunologiczne - u mnie tez były, ale remisja, nic teraz nie wychodzi
- Jakaś zgaga czy coś też mnie nie wybudza, bo nie mam gastro i kolonoskopia też zrobione
- Przetrenowanie etc odpada, na wakacjach czy odpoczywając tak samo jest
- Próbowałem wszelkich szamanizmów, po spróbowaniu wszelkich sposób EBM ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wszelkiej hieny snu, 2 h+ odstawione komputery, telefony, super poduszki, materace, wietrzone mieszkanie. nauka oddychania, metody relaksacyjne
- Ćwiczę siłowo, robie 3-7 godzin cardio tygodniowo, niski % BF od 3 lat biorę sterydy (ale problem ciągnie się latami) również jak byłem zapuszczony 10+ lat temu czy trenowałem przez 6-7 lat naturalnie. Zresztą na mostku też to samo.
Nie wiem czy mam to od dziecka czy nastolatka, nie potrafie sobie dokładnie tego zlokalizować, ale na pewno od szkoły średniej
Jakikolwiek trop, pomysły? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#zdrowie #bezsennosc #psychologia #psychiatria #mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #fullborsukworkout #medycyna #sen
Przyznam, że nie miałem nigdy problemów z zasypianiem, ale nie byłem rozciągnięty i miałem zakwasy po treningach, więc żona robiła ze mną właśnie yogę (ona to dość konkretnie ćwiczy od ponad dekady i jest mocno wkręcona) i powiem, że nabrałem takiego luzu w ciele, którego nigdy wcześniej nie czułem.
1. Branie melatoniny - wybudzalem się po kilkanaście razy po niej, 3 tygodnie po całkowitym przestaniu jej brania przebudzenia spadły do 5-7 w nocy
2. Branie ashwagandhy po której defacto przez 2 lata miałem stany depresyjne. Po 2 miesiącach od zaprzestania brania wybudzalem się od 0 do 3 razy w ciągu nocy
3. Zawsze spałem na brzuchu co było najgorsze. Od kiedy zacząłem spać na
Mi właśnie Ashwaganda dopiero zrobiła jazdę, miałem chore sny i budziłem się na niej jeszcze cześciej
@Kasahara: a miałeś robione pełne badanie polisomnograficzne? Z emg, eeg, ekg jednoczesnym podczas snu? Pamiętam że kiedyś omawiałem taki przypadek na studiach i był pacjent który sie tak wybudzał przez skurcze mięśni podczas fazy rem lub nrem, juz nie pamietam i dopiero elektromiografia to wykazała
@Kruk_98 tak wszystko na raz szło
@bartt345 od dziecka do teraz mam po 2-6 zwierzaków w domu - jestem ze wsi, słuchawek nie testowałem, ale na pewno dobrze mi się śpi przy tym jak ktoś mówi
@Kruk_98: a przepraszam bez EEG było
Edit - bo widze