Wpis z mikrobloga

Podjechałem pod Lidla i patrzę, że z zaparkowanego na miejscu.dla rodzin z dziećmi samochodu wysiada para i zamyka samochód. Myślę sobie, ale debile, zostawili dzieci w samochodzie. Przechodzę obok - nie ma fotelików. No.to myślę, może laska w ciąży.. ale nie, chuda jak koper.
No i co ja mam.zrobić? Uwagi nie zwrócisz, bo to i tak nic nie da u ludzi, którzy potrafià nie zauważyć znaków poziomych ibtablic informacyjnych.
Zaraz się zlecą eksperci od ruchu drogowego i ofaflunią komentarz, że nie ma w kodeksie tagiego znaku. Ale to teren prywatny i jest regulamin. Zawsze można robić zakupy gdzieś indziej jak regulamin nie pasuje.
I uprzedzając pytania, wolnych miejsc na parkingu było sporo

#gorzkiezale bo jak w tym kraju ma być dobrze
krytyk__wartosciujacy - Podjechałem pod Lidla i patrzę, że z zaparkowanego na miejscu...

źródło: comment_1658793705e03DgbakWwmVelcRRibtQa.jpg

Pobierz
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krytyk__wartosciujacy weź sobie strzel kupkę bo robisz z igły widły. Za chwilę całe e parkingi będą kolorowe bo tu dla inwalidów, tam dla starej z kaszojadem, tutaj dla gejów/lesbijek/tranzystorów. Tak jakby ta cała rodzina z dziećmi nie mogła normalnie stanąć jak wszyscy tylko muszą mieć pier#olne place manewrowe dla siebie przed sklepem, bo ja mam malom curke!!!
  • Odpowiedz
@krytyk__wartosciujacy: powołujesz się na regulamin, ale podejrzewam, że go nie przeczytałeś. Mniejsza o to.
Jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Odwróćmy sytuację - prawie wszystkie miejsca są zajęte, zostało ostatnie wolne, miejsce dla rodzin z dziećmi. Co zrobisz? Odpuścisz sobie zakupy?
Lidl chciał dobrze, a wyszło jak zwykle. Pojawienie się tych miejsc nasiliło tylko konflikt między ludźmi, a wystarczyło zrobić jedną rzecz - wymalować te miejsca nieco dalej
  • Odpowiedz
@Reqqin: gdyby to było miejsce dla "madki z gówniakiem" to też bym kręcił inbę, że dyskryminują ojców.
Czy na wszystko musi być przepis i potencjalna kara za nieprzestrzeganie?
Czy jest przepis na "macanie pieczywa w rękawiczce"? Nie. To w zasadzie prośba ze strony sklepu. Podobnie jak miejsca dla rodziców z dzieckiem.

Kultura i zasady współżycia społecznego.
  • Odpowiedz
Posiadanie gówniaka to nie kalectwo.

Nie ma żadnego sensownego argumentu, żeby wydzielać takie miejsce. Jest to wręcz jest szkodliwe, bo wywołuje u posiadającego gówniaka roszczeniową postawę.

@ab6661 @lomszyk @efek Tutaj chodzi o dodatkowe miejsce na wyjęcie wózka z bagażnika. Taki wózek zwykle jeździ złożony, wiec trzeba go najpierw wyjąc, zmontować w całość i dopiero włożyć dziecko. Tutaj po prawej jest dodatkowe miejsce żeby to zrobić, zamiast stawiać wózek za
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@krytyk__wartosciujacy: nic nie zrobisz, a zwrócenie uwagi to obraza majestatu ¯\_(ツ)_/¯ 3/4 w tym temacie się zesra, że będą stawać na tym miejscu bo "nie ma prawa nikt żeby mi zakazać". Także nie oczekuj zrozumienia jak najwięcej do powiedzenia będą mieć ci co nie mają dzieci (kiedyś zrozumienie przyjdzie). Nie przeszkadza im też pewnie robienie inprez po 22 "bo nie ma w prawie ciszy nocnej".
Dlatego w tym kraju jest
  • Odpowiedz
@krytyk__wartosciujacy: oczywiście że masz rację, wkurza to niemiłosiernie zarówno jak jadę z dzieciakami jak i gdy jadę sam i widzę ułomnego człowieka tam parkującego "bo tak". Ale jesteś na wykopie i debilne komentarze zawsze będą się pojawiały więc czil
  • Odpowiedz
randomowo staneli na prawie pustym parkingu wieczorem, a ty robisz afere xD

@nuukqn: czyli jak jest wieczor to moge stanac na jednym z 4 miejsc dla inwalidow bo jest mala szansa, ze przyjedzie 4 inwalidow na raz?
  • Odpowiedz