Wpis z mikrobloga

Podjechałem pod Lidla i patrzę, że z zaparkowanego na miejscu.dla rodzin z dziećmi samochodu wysiada para i zamyka samochód. Myślę sobie, ale debile, zostawili dzieci w samochodzie. Przechodzę obok - nie ma fotelików. No.to myślę, może laska w ciąży.. ale nie, chuda jak koper.
No i co ja mam.zrobić? Uwagi nie zwrócisz, bo to i tak nic nie da u ludzi, którzy potrafià nie zauważyć znaków poziomych ibtablic informacyjnych.
Zaraz się zlecą eksperci od ruchu drogowego i ofaflunią komentarz, że nie ma w kodeksie tagiego znaku. Ale to teren prywatny i jest regulamin. Zawsze można robić zakupy gdzieś indziej jak regulamin nie pasuje.
I uprzedzając pytania, wolnych miejsc na parkingu było sporo

#gorzkiezale bo jak w tym kraju ma być dobrze
krytyk__wartosciujacy - Podjechałem pod Lidla i patrzę, że z zaparkowanego na miejscu...

źródło: comment_1658793705e03DgbakWwmVelcRRibtQa.jpg

Pobierz
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
@krytyk__wartosciujacy: a ile maksymalnie może mieć gowniak? Musi być w wózku? Jeździć w foteliku? Czy to może być przedszkolak? A dzieciak z podstawówki? Jeśli tak, to do której klasy?
Jak ktoś przyjedzie z licealistą, to dalej przyjechał z dzieckiem.
Bez sensu są te miejsca. Tak jak pisał @ab6661: przez takie miejsca madki 500+ utwierdzają się w przekonaniu, że im się wszystko należy. Nawet specjalne miejsce na parkingu.
  • Odpowiedz
  • 1
@krytyk__wartosciujacy szkoda strzępić ryja. Ostatnio byłem o 6. Parking w 90% wolny. A zwierzęta stają poza wyznaczonymi miejscami, aby mieć bliżej do wejścia (chyba o to chodzi, bo nie wiem po co tak stawać).
  • Odpowiedz
Jasne miejsca dla rodzin z dziecmi, w ciazy, starych osob a mlody pracujacy won poza parking najlepiej

Sam parkuje zawsze na tych miejscach bo one sa szerokie i jest szansa ze nikt mi drzwi nie obije
  • Odpowiedz
@krytyk__wartosciujacy: Biorąc pod uwagę ilość komentarzy „nic się nie stało lamusie”, to nie będzie dobrze w tym kraju. Wiadomość dla tych wyrozumiałych - zasady są po to, by ich przestrzegać. Rozumiem, że jak wam ktoś coś ukradnie albo porysuje furę, to podejdziecie do tego tak samo lekko ? Uprzedzam argumentacje - tak to nie to samo ale wynika z tego samego zachowania - No przecież nic się nie stało (nikt
  • Odpowiedz
@krytyk__wartosciujacy: często widzę też samochody ustawione obok wyznaczonych miejsc parkingowych (na przejeździe) lub w całkowicie randomowym miejscu i na kopertach z zakazem parkowania, bo kręcą tam ciężarówki z dostawami. To wszystko przy wielu jeszcze wolnych miejscach. Oczywiście Twoje oburzenie jest słuszne.
  • Odpowiedz
zasady są po to, by ich przestrzegać. Rozumiem, że jak wam ktoś coś ukradnie

@Purple: Jak ktoś coś ukradnie, to złamie prawo, a nie głupią zasadę, ale rozumiem, że nigdy nie przekraczasz 50 km/h w zabudowanym i w ogóle jesteś świętszy od papieża.

nie będzie dobrze w tym kraju

Jeśli wszyscy będą się ślepo słuchać nakazów i zakazów, to z całą pewnością zaniknie zdolność samodzielnego myślenia.
  • Odpowiedz
@krytyk__wartosciujacy: no i elegancko, też często staje na takich miejscach :) po prostu jako singiel nie mam żadnych przywilejów i raz na jakiś czas popełniam takie wykroczenie i co mi pan zrobisz. Czasami też przejeżdzam na pomarańczowym…
  • Odpowiedz