Wpis z mikrobloga

Podjechałem pod Lidla i patrzę, że z zaparkowanego na miejscu.dla rodzin z dziećmi samochodu wysiada para i zamyka samochód. Myślę sobie, ale debile, zostawili dzieci w samochodzie. Przechodzę obok - nie ma fotelików. No.to myślę, może laska w ciąży.. ale nie, chuda jak koper.
No i co ja mam.zrobić? Uwagi nie zwrócisz, bo to i tak nic nie da u ludzi, którzy potrafià nie zauważyć znaków poziomych ibtablic informacyjnych.
Zaraz się zlecą eksperci od ruchu drogowego i ofaflunią komentarz, że nie ma w kodeksie tagiego znaku. Ale to teren prywatny i jest regulamin. Zawsze można robić zakupy gdzieś indziej jak regulamin nie pasuje.
I uprzedzając pytania, wolnych miejsc na parkingu było sporo

#gorzkiezale bo jak w tym kraju ma być dobrze
krytyk__wartosciujacy - Podjechałem pod Lidla i patrzę, że z zaparkowanego na miejscu...

źródło: comment_1658793705e03DgbakWwmVelcRRibtQa.jpg

Pobierz
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krytyk__wartosciujacy: Wiesz o tym, że prawnie nie ma czegoś takiego jak miejsce z dziećmi albo dla matek. możesz tam stawać będąc singlem i NIKT nie ma prawa nic ci zrobić. Właśnie specjalnie powinno się tam parkować aby ukrucić takie samowolki czy dyskryminację.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@r5678:

Na prywatnym parkingu sklepowym reguły ustala sklep. Jak sobie wymyślą żeby było specjalne miejsce dla łysych kierowców to mają takie prawo i nie ma tu żadnej samowolki.

A miejsce dla "rodzin" są tworzone po to że jak się wyciąga dziecko z fotelika to drzwi mogą uciec i przywalić w Twojego gruza zaparkowanego obok. Dlatego są szersze.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@krytyk__wartosciujacy: ale to nie jest miejsce dla inwalidy, więc nie porównuj.
Ja na tych miejscach nie staje, bo mi nie robi różnicy czy przejdę dodatkowych 50 metrów czy nie, ale patrząc po pogodzie, zdjęcie robiłeś w nocy, nikogo tam nie było, a już na pewno nie było tam rodzin z dziećmi, więc nikomu nie zaszkodzili. Mogłeś zwrócić uwagę, że to miejsce dla rodzin z dziećmi - zrobiłoby się głupio. Nawet
  • Odpowiedz
randomowo staneli na prawie pustym parkingu wieczorem

@nuukqn: No i właśnie sobie odpowiedziałeś o co robi aferę. Stanęli na prawie pustym parkingu zajmując jedne z pewnie 6 uprzywilejowanych miejsc pomijając pozostałe 312 wolne.
  • Odpowiedz
@Shatter: Czyli musi być policjant z pałą? Nie może być "porządnie" bez zagrożenia karą lub innymi konsekwencjami?

To jest tak, jak z wioskowym głupkiem. Szkody niewielkie robi i się go po prostu ignoruje. Ale jak zaczyna przeginać, to konsekwencje dosięgają wszystkich.
Właściciel parkingu jest.. uprzejmy i jeszcze toleruje takie zachowania, bo skala jest akceptowalna. Tylko ja nie chcę czekać aż zacznie z tym walczyć, bo konsekwencje i utrudnienia spotkają mnie.

Nie podoba
  • Odpowiedz