Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypiętego wozka? (_ )
jmuhha - Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypięte...

źródło: 1000021960

Pobierz
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja mam bliźniaki

@elena-mary: Znam anegdotyczny przypadek, więc wiem wszystko. Swoją drogą znamienny wpis w kontekście tego jojczenia o demografii. Róbta dziecioki, czego nie robicie? Ale jak już zrobicie, to będziemy ci robić zdjęcia i piętnować za to jak gównianym rodzicem jesteś.
  • Odpowiedz
jedyna opcja zeby zajac czyms dziecko by nie wydzieralo piz** w dzisiejszych czasach

@YaGo_: Chyba żartujesz XD Mój jest w podobnym wieku i w życiu nie miał telefonu w ręce. Porusza się autobusami, pociągami i samolotami i jakoś potrafię zając go tak żeby siedziać grzecznie
  • Odpowiedz
@YaGo_: jak nauczysz to tak, wtedy nie ma innego rozwiązania, moje dzieciaki w tym wieku telefonu niemiały przed ryjem, ale taka argumentacja to jak u mojej teściowej, jęczały że chcą cukierki to im kupiłam
  • Odpowiedz
  • 10
@jmuhha ale przecież wózka dziecięcego się zazwyczaj nie przypina. To dziecko ma być przypięte pasami do wózka. Przede wszystkim spacerówka powinna być tyłem do kierunku jazdy, koła zablokowane i wózek powinien być trzymany przez rodzica.
  • Odpowiedz
Jak coś się wyp.... to i tak będzie na nagraniu, że rodzic kaszojada nie ogarnął

@Leel00: no to już zależy kim jest kierowca i kim jest rodzina purchlaka - bo, albo wina rodzica, albo "no przecież skąd rodzic mógł wiedzieć, że trzeba wózek zabezpieczyć, to przecież kierowca od tego jest, od tego on jest!"
  • Odpowiedz
jedyna opcja zeby zajac czyms dziecko by nie wydzieralo piz** w dzisiejszych czasach

@YaGo_: nie trawię takiego pieprzenia kotka przy pomocy młotka.
  • Odpowiedz
Ja p------e, dzieci są rożne. Nawet w tym samym roku.

@niebieskatrytytka: No i co powoduje ze musisz mu dać do łapy telefon i smażyć mózg od małego? Dlaczego nie może to być, książeczka, kolorowanka itp? Dlatego że jesteś leniwą bulwa i wolisz mu dać telefon żeby mieć święty spokój. Wiele można usprawiedliwiać ale alboslutnie nie zajmowanie dzieciaka telefonem.
  • Odpowiedz