Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypiętego wozka? (_ )
jmuhha - Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypięte...

źródło: 1000021960

Pobierz
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no jak dzieciaka nienustawisz do pionu

@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

USTAWIANIE "DO PIONU" 2 LATKA = XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@YaGo_: "jedyna opcja zeby zajac czyms dziecko by nie wydzieralo piz** w dzisiejszych czasach"

Chciałeś napisać, jedyna opcja żeby w spokoju scrollować IG i TikToka zamiast zająć się dzieckiem.
  • Odpowiedz
Dziecko nie umie utrzymać kredki, łapać nożyczek za to smartfon obsługuje bez problemu. Motoryka mała lezy i kwiczy

@marcysia025: To mi przypomniało żeby różową na kurs SI zapisać :D
  • Odpowiedz
nasłuchaluście się psycholoszek jaki to telefon zły a to narzędzie jak każde inne , dzieciak narazie ogląda bajki ale już się uczy klikać i jak będzie większy to sobie wszystk

@Gibi: Piszesz straszne głupoty. Korzystanie z telefonu/tabletu przez małe dzieci, upośledza rozwój mózgu. Ma serio sypnąć ci linkami do badań? Chyba nie jestes aż takim tłumokiem chyba?
  • Odpowiedz
@framugabezdrzwi: oczywiscie ze mamy postep, pisalem o tym.
Caly czas jest obecny i w ostatnich 2-3 dekadach bardzo

@In_thrust_we_trust szybki. to co pisze to po prostu to jak wyglada zwykle zycie.

Co do przejscia na krotkie tresci to tak samo dotyczy starszych i doroslych. Popularnosc zyskaly i wciaz zyskuja wieksza "shorty", tiktoki czy
  • Odpowiedz
dla wszystkich. Takie zycie.

@Aster1981: dla wszystkich c-------h i leniwych, takie życie, jak się nie potrafi ogarnąć dziecka i od urodzenia wychowuje się je na rozwydrzonego bachora, dzieci rozumieją, że jeśli będą darły mordę to dostaną to czego chcą, więc drą mordę, jakby było wychowywane dobrze, to by wiedziało, że darciem mordy nie otrzyma tego czego chce, więc by jej nie darło, dzieci takie głupie nie są i są bardzo
  • Odpowiedz
jedyna opcja zeby zajac czyms dziecko by nie wydzieralo piz** w dzisiejszych czasach

@YaGo_: Pierwsze słyszę, dziecko najczęściej chce jeść, potrzebuje uwagi, jest mu za gorąco, za zimno, chce cos zobaczyć, coś go denerwuje, jest ciekawe, jest spiące
  • Odpowiedz
Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypiętego wozka? (_ )

@jmuhha: mnie kilka razy(w sumie to jeden raz) motorniczy/kierowca upomniał i stosowałem się.
  • Odpowiedz
ja p------e taki mały purchlak i telefon przed ryjem.

@przemax:
A potem "uuu moje dziecko ma ADHD", nie idzie nad nim zapanowac w szkole XDD
I mówię to jako ojciec dzieciaków, gdzie widze różnicę między moim dzieciakiem a innymi.
I czasem nawet żałuję, że moje jest bardziej spokojne, bo przynajmniej w pierwszym etapie jest "mniej przebojowe" (bo nie warjuje non stop i nie przeszkadza innym). Ale zobaczymy potem, jak inne
  • Odpowiedz
@Aster1981: "to ze sie ma dziecko nie oznacza ze musisz mu poswiecac cale zycie i caly czas"

Jak dziecko ma <3 lat to właśnie tak jest. Nie masz czasu na nic, a jak masz to jest zmęczony.
No chyba że wychowujesz na zasadzie masz smartfona i bądź grzeczny
  • Odpowiedz

@jmuhha: mnie bardziej interesuje dlaczego w autobusach "nie-miejskich" wciąż dosyć często nie ma w ogóle pasów bezpieczeństwa. Zazwyczaj są jednopunktowe. Czasami są trójpunktowe, ale bez dobrych zagłówków.

Nawet jeśli są pasy bezpieczeństwa, to nigdy nie widziałem, aby ktokolwiek je zapinał poza mną. Naprawdę. Sporo jeździłem autobusami do miasta wojewódzkiego i nikt nigdy
  • Odpowiedz
@Miecz12: masz jakies doswiadczenie z malym dzieckiem. Bo ne wydaje mi sie, po glupotach ktore wypisujesz xD

Pewnie, jak sie jest np w dwie osoby to jak mlody drze jape w sklepie, jeden opiekun moze z nim wyjsc. Ale jak masz 1 opiekun + dziecko to sie nie da.

Jak pisalem, samo
  • Odpowiedz
@Aster1981: tak mam, swoich nie mam, ale często sięzajmowałem rodzinnymi dziećmi, mam doświadczenie i z rozwydrzonymi i z ułożonymi dziećmi, bardzo szybko rozwydrzone się nauczyły, że na mnie darcie mordy nie działa i przy mnie, zachowywały się tak jak te ułożone, ale jak tylko rodzice się pojawiali, to default mode wracał, bo one bardzo dobrze wiedzą kogo mogą manipulować darciem mordy i dostosowują swoje zachowanie do odbiorcy, dobrze wychowane dzieci
  • Odpowiedz