Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypiętego wozka? (_ )
jmuhha - Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypięte...

źródło: 1000021960

Pobierz
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tagliacozzo: by sie tym zajelo i nie plakalo czy nie marudzilo w takich sytuacjach jak wlasnie transport, zakupy czy inne gdzie trzeba isc z dzieckiem a zajmowac czyms innym.

Pewnie ze mozna zajac inaczej, ale to juz wymaga pelnej uwagi na dziecko, w weilu sytuacjach to niemozliwe, a czasami komus sie zwyczjanie nie chce caly czas.

Po to sa zabawki, w tym interaktywne czy wlasnie
  • Odpowiedz
@Aster1981: Ale tworzysz w ten sposób zaklęty krąg s----------a. Uczysz dziecko że jedyną rozrywką jest telefon. Dziecko jest niegrzeczne więc daje mu telefon dla świętego spokoju > Dziecko chce telefon więc jest niegrzeczne. A potem problemy z koncentracją, skupieniem uwagi, relacjami z rówieśnikami, opóźnienia w rozwoju. Ech... żal to czytać jeśli faktycznie tak wychowujecie roczne dzieci..
  • Odpowiedz
@przemax A jak nas sadzali w kołyskach w latach 90 metr od TV, puszczali bajki to było git nie? Nie twierdzę, że smartfon w wieku 2 lat to dobrze, ale my byliśmy chowani tak samo
  • Odpowiedz
No i co powoduje ze musisz mu dać do łapy telefon

@Tagliacozzo: To powoduje, że twoja anegdota, że tobie coś tam się jakoś wydarzyło, jest g---o warta, bo być może w tej sytuacji g---o lepiej byś zrobił. Ale fajnie się pofleksować na obrazku w Internecie i podpompować swoje kruche ego. Mam nadzieję, że nie jesteś jednym z tych martwiących się zapaścią demograficzną, bo jeśli tak, to byłoby komiczne.
  • Odpowiedz
@niebieskatrytytka: Ale to nie jest anegdotka. Masz setki badań o szkodliwym wpływie ekranów na tak małe dzieci. I nie jest to jedyna droga bo 20,30 czy 40 lat temu dzieci jeździły autobusem. Tylko uwaga uwaga, musiałeś się nim zając i poświęcić im czas. Po co ludziom dziecko skoro wychowuje je telefon?

Mam nadzieję, że nie jesteś jednym z tych martwiących się zapaścią demograficzną, bo jeśli tak, to byłoby komiczne.

Akurat
  • Odpowiedz
@ContraventoFiero u mnie córka nigdy nie dostawała telefonu tak do zabawy, ale musze przyznać ze jak ogladamy wspolnie jakieś cocomelony i inne to skubana tak się osluchała z angielskim, liczenie i literkami że sam jestem w szoku.

Niby też uważam się za pokolenie które angielskiego w 60% nauczyło sie z gier, ale tutaj efekt jak najbardziej pozytywny.

Młody mozg to gąbka jak cholera.
  • Odpowiedz
nie, nie jedyna, jedna z wielu i bardzo dobra w pewnych sytuacjach, gdy potrzebujesz ogarnac cos innego czy zwyczajnie miec chwile spokoju.

@Aster1981: To jest pójście na skróty. Powiedzenie sobie: "Tak, przegrałem jako rodzic"
  • Odpowiedz
@Aster1981 ziew, jak pisałem - ojciec roku. Zero zainteresowania się własnym dzieckiem... Normalne życie że wyjdzie z twojego DNA osoba która zasili tag #przegryw ? Wymagaj trochę więcej od siebie, bo to ty sprowadziłeś dziecko na ten świat. To twój zastany obowiązek żeby chronić przed szkodliwymi ekranami.
  • Odpowiedz